Pro Republica republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De kwaadsten niet
de webredactie

In het Brabants Dagblad van deze week vroeg een lezer zich volkomen terecht af wanneer er nu weer eens eindelijk iets positiefs over Bernhard in de media verschijnt. Voor meneer M. van Dijk uit Vught: Zijne Koninklijke Hoogheid Bernhard Leopold Frederik Everhard Julius Coert Karel Godfried Pieter, Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld, zodat we allebei tenminste weten over wie we 't hebben.

Al die nare lasterpraat ook, die vervelende Gerard Aalders, Wim Klinkenberg, René Zwaap, Jan Kikkert, die vuile leugenaar van een Ton Biesemaat die Zijne Koninklijke Hoogheid zelfs van landverraad durft te betichten, Tomas Ross, Philip Dröge en zo kunnen we nog wel een poosje doorgaan. Als klap op de vuurpijl stelt die azijnpisser van een Leo Brabanticus zelfs nog voor om het complete Nederlandse straatbeeld van zijn naam - pardon, Zijn Naam - te reinigen. Het zijn stuk voor stuk allemaal smerige leugenaars.

Jozias Van Aartsen, die had tenminste gelijk toen hij na het overlijden Zijne Koninklijke Hoogheid Bernhard Prins der Nederlanden, Prins van Lippe-Biesterfeld 'een democraat in hart en nieren noemde'. Want weet u, meneer Van Dijk? Wij bij Pro Republica zijn echt de kwaadsten niet. De lijst zou wat lang worden, maar toch zullen we u een beetje op weg helpen.

 • Bernhard zat al vóór 1933 in het verzet. Vraag maar aan Fasseur!

 • Hij zat nooit bij de SS en de NSDAP, bij geen enkel onderdeel. Al die bewijzen van Aalders zijn brutale vervalsingen.

 • Toen de Duitse bommenwerpers hier overvlogen, schoot Bernhard vanuit de paleistuinen met zijn klappertjespistool heldhaftig in de lucht om vervolgens vanuit het buitenland het opperbevel der Nederlandse Strijdkrachten op zich te nemen.

 • Naar die stadhoudersbrief kunnen ze zoeken wat ze willen, maar die bestaat gewoon niet. Waarom niet? Nou, omdat Fasseur 'm niet heeft gevonden in de ordner met de 'S' op de zijkant in het koninklijk huisarchief. Daarom.

 • En Bernhard heeft helemaal niet gewerkt voor het bedrijf dat het gas leverde aan het concentratiekamp Treblinka. Integendeel: hij legde er na de oorlog juist eerbiedig een krans!

 • Trouwens, na de oorlog heeft hij ook helemaal geen buitgemaakte auto's en vliegtuigen bij zichzelf laten inleveren om privé door te verkopen. Hij deed dat voor het milieu, want zeg nu zelf: da's toch géén gezicht al die rommel op straat.

 • En die DM 87.000 die hij na de oorlog als 1 miljoen gulden terugclaimde uit de Wiedergutmachung was volkomen terecht. Welke spaarbank geeft nu immers geen 200% rente per jaar, toch?

 • Wie die papieren van Gerrie van Maasdijk heeft laten rondslingeren weten we ook niet, maar Bernhard had helemaal niks te maken met een staatsgreep in Indonesië, en al helemáál niet met wapen- en drugshandel.

 • Nee, het was een vredelievende loyale diplomaat, een echte intellectuele staatsman en een groot strateeg die - zou hij nog geleefd hebben - zeker als lijstduwer achter het ideaal van de Partij voor de Dieren zou hebben gestaan.

 • Want iedereen weet dat een oprichter van het Wereld Natuurfonds niet jaagt. Hij schoot hoogstens een keertje met een mitrailleur op een paar kikkers langs de sloot. Maar jágen? Ben je mal!

 • Bernhard was de integriteit zelve, van steekpenningen moest hij al helemaal niets hebben. Dat weet immers iedereen.

 • Alle aantijgingen over Bernhards schaamteloze promiscuïteit zijn niets dan smerige laster, als gemaal van een Goddelijk Uitverkorene neukte hij niet in de rondte. Hij is zijn echtgenote juist altijd heel erg trouw geweest, wat eufemistischer uitgedrukt zoals Royalty-kenners wel plegen te doen: 'dankzij de vrijheid die Juliana hem bood hadden zij een gelukkig huwelijk'.

En zo kunnen we nog wel een tijdje verder gaan, maar dat doen we niet. U hebt ons overtuigd en u hebt groot gelijk meneer Van Dijk: Bernhard beschikte over flair en charme en heeft ons koningshuis gered. Maar dan wel - net als zijn dochters - 'op zijn eigen manier', zullen we maar zeggen. Dus klik gewoon hier en sluit u aan bij die andere actievoerder om Pro Republica zo snel mogelijk uit de lucht, maar vooral die klier van 'n Biesemaat achter de tralies te krijgen. Wat zeg ik? Dat héle onfrisse zooitje daar,- van bestuur tot en met de redactie.

Proost, van Dijk!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander