Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De Olympiër
Door Ton Biesemaat

Met WimLex mogen wij republikeinen heel blij zijn. We moeten hem erelid van Pro Republica maken. De heer Van Amsberg liet zich nu weer in de als immer kritiekloze mainstream media uitgebreid interviewen over zijn lidmaatschap van het IOC. Die club van de internationale happy few waar af en toe een fascist of gecorrumpeerde bobo ontmaskerd wordt.

Zo kennen we de vroegere voorzitter van het IOC de heer Juan Antonio Samaranch als Spaans fascist. Of anders zetelen er in WimLex' olympische clubje wel corrupte lieden als Muhamed 'Bob' Hasan en Lassana Palenfo. Respectievelijk een oplichtersvriendje van Suharto waar WimLex' opa heel close mee was en een wapenhandelaar en moordenaar uit Ivoorkust. Wanneer u nog twijfelt over het niveau binnen WimLex' IOC, hier nog een gevalletje steekpenningen.

WimLex waarschuwde op de IOC-vergadering de Fifa - de wereldvoetbalbond - dat ze wel serieus moesten blijven meedoen aan de Olympische Spelen. We weten allemaal dat WimLex als fantastisch sportman die een halve Elfstedentocht uitreed met kennis van zaken over dit beleidsgebied kan spreken. Ook heeft WimLex vanwege zijn bouwactiviteiten in Machangulo – Mozambique enorme ervaring opgedaan in projectontwikkeling en huizen bouwen. Daarom staat WimLex pal achter de Nederlandse olympische kandidatuur van 2028. Hij uitte wijze woorden tegenover de spreekbuis van de familie Van Amsberg. In het bid - dat is dus de race om de spelen binnen te halen ten opzichte van andere concurrenten - heeft Nederland volgens planoloog WimLex de kans om de ruimtelijke ordening en sportinfrastructuur anders in te richten. WimLex heeft onder zijn koningschap al prachtige visioenen. Als scherp analyticus oreerde hij: 'Een mooi voorbeeld is het Olympisch dorp van Stockholm dat nooit een Olympisch dorp is geworden. Maar het staat er wel, in al zijn milieuvriendelijkheid. Het is overgebleven uit het Stockholm-bid voor 2004.'

De man mist elk reflectievermogen. Hij moet het leger van Mozambique inzetten om zijn vakantiestulpje te realiseren en heeft dan grootse en geldverslindende plannen om waarschijnlijk het WimLex Olympische dorp uit de polder te stampen. Natuurlijk niet op kosten van de familie Van Amsberg en ook niet in hun riante achtertuinen. Wij weten het beter gemaakt. Laat WimLex lekker in Machangulo-Mozambique de Olympische Spelen organiseren. Het Mozambikaanse leger zal wel meewerken. Daarna kan hij de winterspelen in zijn chalet bij het Argentijnse Bariloche organiseren. Daar hangt toch al sinds 1945 die typisch gemütliche wintersportsfeer. Alleen foto's maken van het evenement is weer een klein probleem. O nee, sinds dit weekend toch ook weer niet, want meneer verklaarde 365 dagen per jaar en 24 uur per dag in functie te zijn.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander