Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Loungen en chillen in de Club van Rome
door Ton Biesemaat

In de tijd dat ik nog aanschoof bij moeders pappot was het bij de Biesemaatjes een favoriet gespreksonderwerp: de onheilstijdingen van de Club van Rome. Het zijn de jaren dat de langharige puber Ton op zondagmiddag de door moeders zelf gemaakte tomatensoep oplepelde en het draadjesvlees op zijn tong smolt. Op de achtergrond klonk uit de radio het imposante stemgeluid van Mr. G.B.J. Hilterman die altijd toch geruststellend de toestand in de wereld besprak. We hadden dan ook maar twee partijen: wij en de Sovjets. Toen, begin jaren zeventig, was geluk heel gewoon. Als tenminste die vervelende onheilsprofeten van de Club van Rome er niet waren geweest. Want wij zondige mensen hielpen de Aarde naar de verdommenis. Hadden we net zo'n beetje in de polder dat gereformeerde predestinatiedenken ('met de mens is slecht') achter ons gelaten - op wat enclaves als de VU in Amsterdam en de bible belt na - kreeg de homo ludens die uit de jaren zestig oprees dat voor zijn kiezen. Hordes wereldverbeteraars die zich aan Jezus hadden ontworsteld hingen toen als surrogaat de Club aan. Niets is er toen van die voorspellingen van de doemdenkers terecht gekomen. We leven nog steeds. Leg uw lot nooit in handen van utopisten en idealisten, want dat zijn doemdenkers.

Maar sinds de hype van de klimaatopwarming gaat het met de Club van Rome weer crescendo. Vandaag (26 oktober) komt de Club bijeen in Amsterdam, en raadt eens wie er langskomt om in de club te chillen zodat de klimaatopwarming wat minder wordt? Ons aller mevrouw Beatrix van Amsberg! Ik ben maar eens wat gaan googelen en wat blijkt? Mevrouw is erelid van de Club. Voor een republikein en beroepsdwarsligger hét moment om die Club een vraag te stellen. Pionier van de Nederlandse milieubeweging en 'stuurman' van de Amsterdamse Club van Rome-bijeenkomst is Wouter van Dieren. Ik trachtte de beste wereldverbeteraar een vraag te stellen via email maar waarschijnlijk had hij geen tijd of was de vraag hem iets te onwelgevallig. Het was net zo gezellig in het elitaire kringetje van would be-utopisten annex doemdenkers. Ook een herinnering mocht niet baten.

From: Ton Biesemaat
To: info@imsa.nl
Sent: Wednesday, October 21, 2009 1:09 PM
Subject: Wouter van Dieren

LS,

Als redacteur van de webiste Pro Republica www.prorepublica.org heb ik de volgende vraag voor de heer Wouter van Dieren betreffende het bezoek van koningin Beatrix aan de vergadering van de Club van Rome op 26 oktober aanstaande in Amsterdam. Wellicht kunt u deze email aan hem voorleggen/doorsturen.

Geachte heer Wouter van Dieren,

Koningin Beatrix bezoekt op 26 oktober de vergadering van de Club van Rome in Amsterdam. Op de website van de SP was u in gesprek met Jan Marijnissen. Daar staat o.a. 'Wouter pleit voor een internettribunaal voor groepen die de aarde willens en wetens kwaad doen', en 'Het internet is een machtig instrument om deze groepen aan te wijzen en onder druk te zetten', aldus Wouter.

Mij verbaast dat koningin Beatrix een eregast is op de vergadering van de Club van Rome. Immers zij en haar familie doen de Aarde en het milieu willens en wetens kwaad. Het is bekend dat de familie Van Amsberg onnodig veel airmiles' maakt per vliegtuig en helikopter. De levensstijl van de familie Van Amsberg met de vele buitenhuizen op verschillende continenten draagt ook niet bij aan een verantwoorde ecologische fingerprint. Een interessante vraag is dan nog hoe de familiemiljarden zijn belegd? Het zou mij verbazen als die miljarden overwegend zijn belegd in ecologische of duurzame bedrijven.

Kortom, komt de familie Van Amsberg niet in aanmerking voor het door u bepleitte internettribunaal? Waarom is iemand met een bedenkelijke of negatieve milieubalans eregast bij de Club van Rome?

Hopelijk kunt u deze vragen beantwoorden voor een artikel dat ik wil plaatsen op de website van Pro Republica.

Met vriendelijke groeten,
Ton Biesemaat
Den Haag
www.prorepublica.org
www.tonbiesemaat.nl

Moet ik nog meer zeggen? (Need I say more bekt beter maar is ook wel enigszins aanstellerig, nietwaar?) Ja, ik moet nog meer uitleggen, want googelen is fantastisch. Ik ontdekte dat in het globalistische, elitaire netwerk van de Club van Rome een oude bekende van mevrouw van Amsberg zat. Althans, ik neem aan dat zij mevrouw Saskia Sassen kent? Die mevrouw Sassen is een soort van hotemetoot op het gebied van wereldwijde migratievraagstukken en urbanisering. Zo'n type waar de VPRO mee wegloopt in Tegenlicht-uitzendingen. Interessant is dat Saskia Sassen de dochter is van de SS'er Wim Sassen. En inderdaad Beatrix is de dochter van de SS'er Bernhard. Maar dat bedoelde ik niet. Wim Sassen ontsnapte als Nederlands SS'er en maakte zich uit de voeten naar het vaderland der Zorreguieta's. In 1951 was zijn roem al zo hoog gestegen, dat hij daar tolkte voor ene Bernhard zur Lippe Biesterfeld die daar op bezoek kwam om het fascistische Argentijnse Peron-bewind Nederlands spoormateriaal te slijten (en meteen ook maar wat wapens aan de Evita Peron-gezinde vakbonden). Wim Sassen was een goede vriend van de Schreibtischmörder Adolf Eichmann. Zijn broer was als Nederlands SS'er uitgeweken naar Ecuador, diens zoon was nog weer betrokken bij illegale wapenhandel ten tijde van de Joegoslavische burgeroorlog waar ook de toenmalige Argentijnse president Menem bij betrokken was.

Ach, waarde Prorepublicanen, dit zijn slechts wat kanttekeningen bij de Club van Rome. Chill out! De wereld gaat ten onder maar de Club van Rome danst.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander