Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De Club van Rome en Van Amsberg
Ton Biesemaat

En daar was dan eindelijk antwoord van Wouter van Dieren. De grote man achter de Club van Rome-bijeenkomst in Amsterdam waar mevrouw Van Amsberg te gast was. Al eerder plaatsten we het artikel Loungen en Chillen in de Club van Rome.

Om het even simpel te houden. Mijn vraag aan Wouter van Dieren op 21 oktober 2009.

LS,

Als redacteur van de website Pro Republica (www.prorepublica.org) heb ik de volgende vraag voor de heer Wouter van Dieren betreffende het bezoek van koningin Beatrix aan de vergadering van de Club van Rome op 26 oktober aanstaande in Amsterdam. Wellicht kunt u deze email aan hem voorleggen/doorsturen.

Geachte heer Wouter van Dieren,

Koningin Beatrix bezoekt op 26 oktober de vergadering van de Club van Rome in Amsterdam. Op de website van de SP was u in gesprek met Jan Marijnissen. Daar staat o.a. "Wouter pleit voor een internettribunaal voor groepen die de aarde willens en wetens kwaad doen. 'Het internet is een machtig instrument om deze groepen aan te wijzen en onder druk te zetten', aldus Wouter."

Mij verbaast dat koningin Beatrix een eregast is op de vergadering van de Club van Rome. Immers zij en haar familie doen de Aarde en het milieu willens en wetens kwaad. Het is bekend dat de familie Van Amsberg onnodig veel 'airmiles' maakt per vliegtuig en helikopter. De levensstijl van de familie Van Amsberg met de vele buitenhuizen op verschillende continenten draagt ook niet bij aan een verantwoorde ecologische 'fingerprint'. Een interessante vraag is dan nog hoe de familiemiljarden zijn belegd? Het zou mij verbazen als die miljarden overwegend zijn belegd in ecologische of duurzame bedrijven.

Kortom komt de familie Van Amsberg niet in aanmerking voor het door u bepleitte internettribunaal? Waarom is iemand met een bedenkelijke of negatieve milieubalans eregast bij de Club van Rome?

Hopelijk kunt u deze vragen beantwoorden voor een artikel dat ik wil plaatsen op Pro Republica.

Met vriendelijke groeten,
Ton Biesemaat

En het antwoord van Wouter van Dieren op 29 oktober, ik zie de commentaren van de prorepublicanen met belangstelling tegemoet. Mijn commentaar op onderstaande antwoord is overbodig geworden.

Beste heer Biesemaat,

In antwoord op uw mail van 21 oktober het volgende.
Niemand kan uitleggen welke vliegreizen wel of niet onnodig zijn. Met de boot naar Amerika is niet veel klimaat-vriendelijker. Het Koninklijk huis beijvert zich op allerlei niveaus intensief voor een betere wereld. De conferentie zelf was klimaat-neutraal.

Met vriendelijke groet,

Wouter van Dieren,
IMSA AMSTERDAM

Je geeft ze een lintje en je hebt ze ingepakt. Wouter van Dieren werd in 2006 benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau. Gezien het antwoord van Wouter van Dieren zou je hem in het rijtje onvoorwaardelijke aanhangers van de familie Van Amsberg scharen. Maar lult de milieugoeroe maar een eind weg of meent hij het echt?

'Ik heb de afgelopen zes maanden genoten van Sarkozy, omdat hij zich heel autoritair opstelde en zei: 'Ik ben de leider en ik bepaal de weg'. Wij hebben in Europa te trage mechanismen. En een van de belangrijkste reden daarvoor is dat in Amerika de zittende macht, niet alleen politiek maar ook de ambtelijke macht, elke vier jaar verandert. Wij hebben een ambtelijke macht die blijft zitten. Ik weet niet hoe het in Vlaanderen is, maar hier in Nederland zitten daar enorme remfactoren. In Amerika dringt de electorale elasticiteit door in het hele ambtelijke systeem en in elke bestuurslaag.' (bron: Jan de Zutter)

Je zou bijna denken dat autoritaire Wouter van Dieren Amerikaans geïnspireerde republikeinse neigingen heeft. Maar persoonlijk geloof ik meer dat deze redder van de wereld praat zoals de wind waait. Hij zegt alleen niet veel als hem kritische vragen worden gesteld. De hermelijnvlooien lijken welig te tieren in de riante panden van de milieu-organisaties?

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander