Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Champagneprinses
Ton Biesemaat

'Champagne, meer champagne! 'A cause may be inconvenient, but it's magnificent. It's like champagne or high heels, and one must be prepared to suffer for it.'
Arnold Bennett

Pontius Pilatus waste tenminste nog zijn handen in onschuld met water. De gemiddelde burger of zwerver drinkt zijn Aldi-, Gall & Gall of Albert Heyn-wijn keurig op. Zo niet mevrouw Máxima Van Amsberg-Zorreguieta. Die wast de aarde van haar handen met champagne. Net als haar vader, de fascistische huurling van de Videla-dictatuur, houdt ze wel van grootgrondbezit en de bezitters daarvan. Maar zelf moet je zo min mogelijk met je verfijnde handen in de vieze grond wroeten. Dus als je handen vies worden bij de doop van een tulpenbol in New York maak je je handen schoon met een glas champagne.

Dat vond iedereen heel leuk. Mevrouw Van Amsberg-Zorreguieta komt voor de maffiamaatjes van de mainstream media overal mee weg. Doodsbang zijn ze dat door een kritische noot ze de maffiaclan Van Amsberg niet meer mogen fotograferen en filmen. Een normaal mens drinkt champagne op, zelfs als mevrouw Van Amsberg-Zorreguieta champagne tegen een schip aan mietert lijkt het mij persoonlijk zonde maar, alah, is een traditie. Dat je champagne over je handen giet om ze schoon te maken is even veelzeggend als het gebaar van Pontius Pilatus. Die Pilatus wordt in een Volkskrant-artikel ten tijde van de kruisiging van Jezus stadhouder voor het Romeinse Rijk over Judea genoemd. Hebben we op woensdag 9 september 2009 in New York met een nieuw, nieuwer, nieuwst testament te maken? Omdat de vrouw van de kleinzoon van de stadhouder (zie ons tijdschrift Res Pvblica, het artikel De stadhoudersbrief: het geheim van het Vaticaan) haar handen wast met champagne? Profetieën in het nieuwe, nieuwere, nieuwste testament.

Evangelie van Zorreguieta

Onder het toekomstige bewind van koningin Zorreguieta wordt de burger gekruisigd. AOW? U stelt het maar een paar jaar uit. Pensioen? Is verdampt! De Bollinger stroomt over haar handen. Fregat van de marine voor Machangulo, Mozambique, voor anker. Om de familie Van Amsberg te beschermen als ze in Maputo landen met uw regeringsvliegtuig. In het kader van water management kan WimLex via de champagne in zijn stulpje te Machangulo een heel jaar een dorpje van schoon drinkwater voorzien. De hygiënische omstandigheden verbeteren pijlsnel doordat de negertjes hun aars kunnen wassen met Pommery. Opa Zorreguieta leert de geheime diensten van Nederland hoe je naast wereldrecordhouder afluisteren ook wereldrecordhouder martelen kunt worden. Op leden van ProRepublica wordt waterboarding toegepast met het waarheidserum Moët & Chandon. Daarna worden de republikeinen in het bezit van een overbodig geworden zwemdiploma met een Lockheed-vliegtuig boven de Noordzee uit hun lijden verlost. Enzovoort, we zien graag uw profetieën tegemoet!

Anekdote

Opa stadhouder, zur Lippe, trots SS- en NSDAP-lid, vermogensbeheerder, witwasser, wapenhandelaar, spion, landverrader, levensgenieter en rondneuker was eens op bezoek in een of ander Afrikaans land. Hij bezocht de ambassade ter plaatse van het polderkoninkrijk. Opa zur Lippe was als mevrouw Van Amsberg-Zorreguieta gewend dat er altijd champagne aanwezig moest zijn. In zijn geval niet om bebloede handen schoon te wassen maar om het ad fundum leeg te klokken. Moest ook nog champagne met een roze kleurtje zijn. Afijn, in het arme Sahel-land had de ambassadeur dat niet voor de verzetsheld, inspecteur-generaal, zwanenridder zur Lippe. Slechts zijn koele pilsje voor Zijne Hoogheids ontbijt kon de arme man beschikbaar stellen. Ook in de naaste omgeving van duizenden kilometers was na inzet van de voltallige ambassadestaf niets te regelen. Toen de onderkoning weer terug was in de polder heeft hij de ambassadeur gewipt.

(Bron: gesprek tussen journalist Ton Biesemaat - niet erkend door Jan Hoedeman en RVD - en een roddelzuchtige rijksambtenaar die het kon weten).

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander