Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Beste Arend-Jan,
Ton Biesemaat

Den Haag, 18 november 2009

Trek het je niet al te veel aan. Persoonlijk had ik het na een dag op de publieke tribune wel gehad. Wat een passieve lakeien daar in de Kamer als het om de Van Amsberg-bende gaat. Dankzij die democratisch oncontroleerbare mevrouw, waarbij alles stiekem moet gebeuren heb je de vrijheid weer in het vizier.

VVD: dat staat toch voor Vrijheid en Democratie? Vraag je fractieleider Mark Rutte eens wat hij gehoord heeft over een aanstaande publicatie. Gaat over de pa van mevrouw Van Amsberg. Schijnt die boef weer wat smerigs te hebben uitgehaald. Op 30 november in Hotel Des Indes is de aftrap, maar uit goed geïnformeerde bronnen weet ik dat Mark al maanden op de hoogte is. Komt ook allemaal op de TV. Wel raar dat jullie van de vrijheid en democratie naar mevrouw Van Amsberg togen om in het geniep te babbelen of instructies te krijgen. Dat laatste - instructies krijgen of Befehl ist Befehl - kan toch ook door het oncontroleerbare en geheime karakter van het koninklijk theekransje?

Nog gekker vind ik het dat Mark Rutte meeging naar die niet democratisch gekozen mevrouw die zich met politiek bemoeit. Hoe zal hij daar in het pluche van het paleis gezeten hebben? Kopje thee en maar in zijn achterhoofd dat verhaal rondtollend. Dat verhaal van zijn vroegere JOVD-collega. 'Ja en amen, majesteit'. En intussen maar denken: 'Wat was uw vader een schoft'. Hij zal dat nooit zeggen, want Mark is een nette jongen. Hij denkt dat alleen maar. Mark is een nette jongen en hoort welwillend de strenge mevrouw aan. De voorman van de democratie en vrijheid is helaas te netjes.

Gelukkig Arend Jan, ben jij niet zo netjes. Lekker uit de school klappen. Je hebt tenminste je democratische plicht gedaan. Voor mij ben je nu een echte VVD'er. Mooi dat je de koninklijke operette weer in de schijnwerpers geplaatst hebt. Is een lidmaatschap van Pro Republica trouwens niets voor je? Cheer up, Arend Jan. Vraag Mark Rutte naar de volgende mega-scheur in de geërodeerde zuilen van de operettekliek. Je bent dan blij dat je van dat onderdanige lakeiengedrag af bent. De vrijheid lokt! En dat belachelijke monarchale instituut stort tóch wel in elkaar. Jij hebt tenminste geen vuile handen gemaakt, tenminste, als je het slim speelt. Dus: gooi nu alles naar buiten! Een baantje krijg je toch niet meer van mevrouw Van Amsberg. Bij die ook zo geheime en oncontroleerbare Bilderberg, waar jouw ex-collega's zo graag heengaan, mag je ook niet meer komen. Word een echte patriot! Volledige openheid van zaken nu over het theekransje bij mevrouw Van Amsberg!

Met vriendelijke groeten,

Ton Biesemaat

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander