Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Advies aan de adviseurs
Ton Biesemaat

Van: Ton Biesemaat, Biesemaat Communicatiestrategie en -Advies
Aan: Hill & Knowlton
t.a.v. Frans van der Grint, projectleider Machangulo – Mozambique

Den Haag, 20 oktober 2009

Geachte heer van der Grint,

Hierbij mijn advies aan u als senior communicatie-adviseur voor de heer Willem Alexander van Amsberg en mevrouw Máxima van Amsberg-Zorreguieta aangaande het vastgoedproject Machangulo te Mozambique.

Hill & Knowlton is een internationaal opererend communicatiebureau dat vele successen op haar konto kan bijschrijven. Maar soms eindigt een succes in een mislukking. Communicatie is in onze wereld van big corporate clients liegen en bedriegen. Hoe groter de leugen des te meer gelooft de massa in de door ons gefabriceerde waarheid. Het grootste succes van uw bureau was het sprookje van de Iraakse soldaten die tijdens de bezetting van Koeweit in de eerste Golfoorlog van 1991 couveusebaby's op de koude vloer legden en de couveuses naar Irak versleepten. Moord op onschuldige zuigelingen! Met deze coupe trok u weifelende delen van de massa over de streep. Zoals we allemaal weten is het eerste slachtoffer van iedere oorlog de waarheid. Liegen en bedriegen mag, maar dan is het niet de bedoeling dat achteraf uitkomt dat het couveuseverhaal een sprookje was uit de koker van Hill & Knowlton.

Wanneer we in de spiegel kijken moeten wij als communicatiestrategen en -adviseurs onszelf kunnen herkennen als professionals. Daarom adviseer ik het debacle van uw bureau te spiegelen. Wij draaien de uitgekomen leugen, waarbij u eerder zo schromelijk door de mand viel, om.


The Kuwaiti Incubator Babies - LIE1

Ontwikkelingshulp als propagandamiddel is met de opkomst van Geert Wilders waar grote delen van het electoraat op stemmen niet meer populair. Ik adviseer u dan ook om dat thema niet al te veel te benadrukken. Baby's doen het altijd nog wel goed. De familie Van Amsberg dient te investeren in een couveuse-afdeling in het hospitaal van Machangulo. Een dergelijke afdeling kan nog wel bijvoorbeeld de Prins Claus-afdeling heten maar er moet niet al te veel de nadruk op worden gelegd. Bij de opening van de afdeling legt mevrouw Máxima van Amsberg-Zorreguieta een zeer zielige en magere Mozambikaanse baby als eerste in een couveuse. Daarbij laat zij een traantje vallen. De heer Willem Alexander van Amsberg kijkt met zijn armen om hun dochters heen geslagen ontroerd toe. (Camera: inzoomen)

Ik neem niet aan dat u een opsomming van de media nodig hebt die ingevlogen dienen te worden. Voor de regie bij de opening van de couveuse-afdeling beveel ik Rudolf Spoor aan die zo fraai mevrouw Máxima van Amsberg-Zorreguieta's traantje in beeld bracht bij het huwelijk van het echtpaar. Wanneer u mijn advies opvolgt zult u zien dat de massa weer haar sympathie zal schenken aan de familie. Het Machangulo-probleem is dan geheel opgelost. Want hoe groter de leugen hoe meer de massa er in gelooft.

Mijn factuur à raison van € 55.000 stuur ik u zoals afgesproken separaat toe.

Hoogachtend,
T.G. Biesemaat
zelfstandig communicatiestrateeg


1 Do you remember Gulf War 1? Behold the lie that the public behind the war - The Kuwaiti Incubator Babies...LIE. This entire story was manufactured. The 'innocent' girl who testifies 'tearfully', is, in reality, a member of the Kuwaiti royal family and her 'story' has been given to her - she was coached.

Behold the former head of the CIA and then current President of the United States, George H.W. Bush, ...LIE... through his teeth, about the incubator babies. Do you think that the former head of the CIA would make up such a story?

The Incubator babies of 1990 - LOL!!!

How many lives and how many bilions did this lie cost?

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander