Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Schending van het Internationaal Recht.
Door Joost Meeuwisse

iets

Het is toch vreemd dat onze regering voortdurend roept dat wij ons aan allerlei wettelijke regelingen, geboden en verboden moeten houden, terwijl ons openbaar bestuur, dat schijnbaar niets hoeft te doen, en zelfs de rechterlijke macht daar blijkbaar lak aan hebben.

Te meer omdat Den Haag toch de stad is van het internationaal recht! Door Erwin Lensink tegen zijn wil een psychiatrisch onderzoek op te leggen, schendt de overheid het principe van lichamelijke integriteit van het gezondheidsrecht. Wat de overheid via de rechter doet is immers medisch handelen. Voor medisch handelen moet er een behandelovereenkomst zijn tussen behandelaar en patiënt. Psychiater de Man zou voor het tuchtcollege ter verantwoording geroepen moeten worden.

Nederland is lid van de WHO (de Internationale Gezondheidsorganisatie). Het verdrag van deze organisatie (ook door Nederland ondertekend) is heel duidelijk over de rechten van de mens en de patiënt. De overheid is verplicht zich aan internationale verdragen te houden. De overheid moet zich onthouden van elke vorm van medisch handelen en kan geen partij zijn in dat handelen. De manier waarop de rechterlijke macht met Erwin Lensink omgaat is een schending van het medisch geheim. Het is een grondrecht van het WHO-verdrag en tevens één van de mensenrechten.

Hier wordt medisch handelen opgelegd door de staat om het staatsbelang te dienen. Het is bedoeld om duidelijk te maken, dat wie het staatshoofd bedreigt, eigenlijk gek is.

Het medisch rapport dat psychiater De Man heeft opgesteld, wordt zonder toestemming van de betrokkene gebruikt in een strafproces. Volgens het WHO-verdrag is dat absoluut verboden.

Behandeling van een patiënt kan alleen worden afgedwongen als er een rechterlijke machtiging wordt afgeven. Hij moet in dat geval een gevaar zijn voor zichzelf en zijn omgeving en de machtiging wordt maar verleend voor beperkte duur. Hij wordt dan in een psychiatrisch ziekenhuis opgenomen, maar behandeling mag daar ook niet plaats vinden zonder toestemming van de patiënt. Bovendien kan de patiënt tegen de machtiging in beroep gaan.

De TBS-regeling in Nederland is volgens internationaal recht strijdig met het grondrecht van het medisch geheim en het beginsel van lichamelijke integriteit van het individu.

Erwin Lensink wordt feitelijk door de staat onder dwang behandeld.

En wij hadden wat te zeggen over Stalin, die veelvuldig mensen liet opsluiten in psychiatrische ziekenhuizen! Het is een schande dat Nederland ( zich een democratische rechtstaat noemende) medisch handelen en straf met elkaar vermengt en dat artsen tegen hun Hippocratische eed handelen en daaraan meewerken.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander