Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Moordonderzoek Willem van Oranje (2)
de webredactie

Moord op Willem van OranjeOngeveer driekwart jaar geleden werd de aftrap gegeven voor een hernieuwd onderzoek naar de moord op de geconverteerde katholiek en beruchte genocidepleger in het Brabantse Generaliteitsland, Willem van Oranje. Toen al stelden wij de vraag waarom het verzoek om zijn graf te openen überhaupt aan mevrouw van Amsberg sr. zou moeten worden voorgelegd, omdat zij even weinig - of even veel, zo u wilt - met hem te maken heeft als u en ik. Toen luidde het antwoord van Hare Koninklijke Hoogheid Derzelve (vier woorden, vier hoofdletters) 'nee' omdat het niet respectvol zou zijn. Respect, ja, laten we het dáár eens over hebben met de Amsbergers. Breek ons de bek niet open.


Eén Vandaag, 10 augustus 2009

Of zou ze bang zijn dat er uit DNA-onderzoek zou blijken dat er geen genetische verwantschap te vinden is met het huidige koningshuis? Alsof we inmiddels niet weten dat ze in 1732, na dertig jaar slepend juridisch getouwtrek, de titel 'Prins van Oranje' gewoon geëerft hebben, omdat het geslacht Oranje was uitgestorven. Dat had in principe iedereen kunnen overkomen. Het had ook net zo goed een bankstel of een Friese staartklok kunnen zijn. Zelfs de krampachtige poging op de internetsite van het koninklijk huis om de stamboom van Oranje te verbinden met Nassau doet niets af aan het feit dat ook deze tak in 1890 uitstierf. Bovendien zijn de geruchten over de ware vader van Wilhelmina na ruim een eeuw nog maar steeds niet te ontzenuwen, haar twee persoonlijke documentvernietigers-in-vaste-dienst ten spijt. Het is bepaald niet onwaarschijnlijk dat we geregeerd worden door een tamelijk willekeurige Haagse familie.

Of zou ze denken dat we niet weten dat er op dit moment maar liefst drie prinsen van Oranje zijn: eentje in Duitsland, eentje in Frankrijk en eentje in Wassenaar (of Patagonië, of Machangulo - of waar dan ook). En dat de familie ons door hersendode orangistische patriotten in 1813 door de strot is geduwd, zichzelf tot souverein vorst bij de gratie Gods hebben gekroond en door eigenhandige wetswijzigingen na de dood van Willem III tot op de dag van vandaag aan de troon blijft kleven, om volledig onschendbaar lekker in de politiek te kunnen wroeten, royale uitkeringen te trekken en de idiootste privileges te genieten?

Praalgraf Willem van OranjeDe monarchie is noch een genetisch, noch een genealogisch, maar een politiek probleem. Dus mevrouw hoeft niet bang te zijn dat wij hier ooit iets over zullen zeggen, we zullen het conform haar oude familietraditie goed geheim houden: padvinderserewoord! Willem van Oranje ligt in gebalsemde toestand in Delft - à propos, ingevolge de wet op de lijkbezorging kunnen u ik ons trouwens niet laten balsemen, alleen de leden van het koninklijk huis, weer zo'n raar privilege - in een loden kist, dus met Röntgen komen de heren van het forensisch onderzoek niet zo ver.

Dus mevrouw van Amsberg, die kist kan gewoon open, beloofd is beloofd! We zullen écht niets verklappen.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander