Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Vive la republique!
Webredactie, 18 maart 2012

iets


Máxima uitgejoeld in Parijs
U heeft het kunnen lezen, het staat in veel Nederlandse kranten. Royaltyverslaggever Marc van der Linden heeft gisteren via Twitter een bericht gepubliceerd waarin hij verteld dat Máxima door een deel van het publiek van een Parijse concertzaal is uitgejoeld. Vervolgens riep er ook nog iemand "Vive la republique!". Een eveneens aanwezige minister maakte er zich weliswaar met een grapje vanaf, maar evengoed besloot Máxima aan het eind geen bloemen uit te delen aan de muzikanten, uit angst voor nog meer gejoel.

Voor zover wij weten zijn er geen repressailles tegen de joelende menigte genomen
De lange arm van mevrouw Van Amsberg reikt kennelijk niet zover dat de amokmakers direct TBS opgelegd kunnen krijgen, maar wij vragen ons af of - in het huidige klimaat - eenzelfde actie hier in Nederland net zo weinig gevolgen zou hebben. We kennen ten slotte allemaal de situatie van Erwin Lensink. En van de damschreeuwer, die onlangs alleen maar aanwezig was in de buurt van het concertgebouw en vervolgens preventief enige tijd in hechtenis is genomen om eventuele acties van zijn kant richting mevrouw Van Amsberg voor te zijn. De beste man was helemaal niets van plan.

Veel Nederlanders beweren dat Máxima het draagvlak voor de monarchie vergroot heeft, maar wij denken dat dat eerder wishful thinking is
Want binnenlands kunnen zij elkaar zoveel ze willen blijven versterken in die gedachte, maar in het buitenland wordt daar duidelijk anders over gedacht. Máxima's verleden als dochter van een deelnemer aan het bewind van de militaire junta in Argentinië staat haar rol als vertegenwoordigster van Nederland klaarblijkelijk in de weg.

En dat is precies waarom het zo belangrijk is dat wij een gekozen vertegenwoordiging van Nederland moeten hebben, in plaats van telkens maar afwachten wat ons nu weer in de schoot geworpen wordt. Anders wordt Nederland in het geheel niet meer serieus genomen. Dit uitjoelen is daarvan een eerste aanwijzing.

Op Nujij.nl (een onderdeel van Nu.nl waar lezers hun reactie op het nieuws kunnen publiceren), heeft reageerder Mrs. Einstein het volgens ons nog het beste samengevat:

Mrs. Einstein, Nujij, 17-03-2012:quote open

Het is toch te bespottelijkvoor woorden dat een nazaat van een participant aan het dictatoriale regime in Argentinië ons land vertegenwoordigt in het buitenland. Deze mensen willen zo dolgraag "gewoon" zijn. Republikeinen gunnen hun dat van harte!

iets

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander