Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Marktwerking
Wendela De Witt-Bicker - 7 april 2014

iets


Wat Jan Vos van de PvdA bezielde weet ik niet, misschien was het wel een tragisch gevolg van de historische verkiezingsnederlaag van zijn partij. Vos heeft namelijk hardop durven verklaren dat hij van mening is dat de bezoldiging van onze koning binnen de Balkenendenorm zou moeten vallen.

Dit is niet alleen een uitglijder van jewelste, maar ook nog eens een fatale aanslag op zijn eigen loopbaan na zijn politieke carrière. Fractiegenoot Jeroen Recourt haastte zich dan ook te verklaren dat het hier namelijk een privémening van de heer Vos betrof. Wat 'n blunder: eisen dat Willem-Alexander hetzelfde gaat verdienen als de overige bewindslieden! Zelden had iemand zó'n helder ongelijk als Jan Vos.

Waarom Jan Vos er zo ongeveer maximaal naast zit?
Ik zal het u verklappen, want het toverwoord is: marktwerking. Precies om deze zelfde reden worden immers ook de exorbitant hoge salarissen bij het bedrijfsleven gerechtvaardigd. We horen het Jort Kelder — onze Nationale Knuffelkakker — al weer roepen: voor minder geld krijg je gewoon niet de benodigde bestuurlijke kwaliteit. En zo is het natuurlijk. Stom van Jan Vos dat hij dat niet heeft ingezien voordat hij deze oliedomme suggestie deed, want:

Waar vind je iemand nog bereid om voor een schamele € 230.000 tweeëndertig keer per jaar met vakantie te gaan?
Wie is bereid om voor zo'n lullig salaris eens per jaar voor schut te staan door met WC-potten te smijten? Over smijten gesproken: met nog geen tweeënhalve ton ben je gauw uitgesmeten als het om geld gaat, nietwaar? Kwaliteit, meneer Vos, kwaliteit! We hebben iemand nodig die niet alleen automatisch begint te zwaaien als de mondhoeken worden opgetrokken, maar het ook vanzelf op een rennen zet zodra hij een schreeuw hoort. U weet wel, met al die rinkelende medailles op zijn borst die hij verdiend heeft met talloze heldhaftigheden. Kwaliteit!

Zeg nou zelf:
wie wil er nou voor een krappe twee ton in een paleis wonen en een regeringsvliegtuig tot zijn beschikking hebben? Niemand toch? Om iemand te vinden die het lef heeft om doodgemoedereerd een biertje te drinken met een abjecte homohater die bovendien de meest elementaire mensenrechten aan z'n laars lapt, kom je er écht niet onder de honderd miljoen. Écht niet! Als je het hoogste bestuurlijke ambt Europees zou aanbesteden krijg je voor € 230.000 echt geen door God Persoonlijk uitverkoren bestuurder,— je hoeft er echt geen theoloog voor te zijn om zoiets te begrijpen. Marktwerking meneer Vos, marktwerking! Dat zou hij zo onderhand wel van zijn even aalgladde coalitiegenoot geleerd moeten hebben.

Domme meneer Jan Vos. Dom, dom, dom!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander