Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Wilhelmina aan de basis van het Dritte Reich
Jan Richter - 4 juli 2012

iets

Naar aanleiding van het artikel "Royal Dutch" ben ik eens wat gaan zoeken wat die Deterding voor een figuur is geweest. En het beste bewijs waar die man voor stond is zijn eigen begrafenis. Daar heeft zijn goede vriend Adolf Hitler nog een krans laten bezorgen en er werd afscheid aan het graf genomen met de rechterarm gestrekt, schuin omhoog, u kent dat wel - klack!

Ook het feit dat het landgoed waar hij zijn laatste levensjaren sleet ooit aan Hendrik, de avontuurlijk aangelegde prinsgemaal van Wilhelmina toebehoorde was niet nieuw. Dat hij als filantroop de Duitse bevolking tijdens de crisis aan Hollandsche boter kaas en eieren hielp, staat in alle annalen bijgeschreven. Maar de omvang van de financiële steun van "Koninklijke Olie" aan het Nazi regime, naar huidige maatstaven enkele miljarden Euro's, daar lees je gek genoeg (?) niet zo veel over. Die steun ging nota bene in de oorlog gewoon door, getuige het feit dat zowel Shell, als Standard Oil brandstof aan de Duitse oorlogsmachine bleven leveren, TOT HET ALLERLAATST.

Een machteloosheid overmeestert je dan, omdat het allemaal bekend is, want het stond in de kranten, boeken zijn er over vol geschreven. En de familie die vandaag de dag doorgaat voor "koninklijk", zat er midden in en moet overal van hebben geweten. Terwijl mevrouw in de microfoon van Radio Oranje in oorlogstijd zat te wauwelen, dat de Nederlanders moed moesten houden, rinkelde de kassa en schoten de aandelen omhoog als resultaat van schitterende oorlogswinsten van mevrouw's ondernemingen. Ze had moeten worden opgepakt voor collaboratie en landverraad en zo direct na de oorlog weten we allemaal wat voor straf daar op stond. Maar aan "Sir" Henri Deterding willen ze bij Shell niet meer worden herinnerd, getuige de weinige referenties op hun websites. De Zwarte Piet ligt weer niet waar die hoort te liggen, namelijk op het paleis Noordeinde!

Maar Deterding was "in goed gezelschap". Heel het kapitalistische Westen en met name de groep Wallstreet financiers deed zijn best om bij Hitler invloed te krijgen. De familie van Oranje-Nassau financierde nota bene de Nazi's. Oorlogsprofiteurs zijn de Oranje's dus altijd al geweest en stonden zelfs aan de basis van het Derde Rijk.

iets

Net zoals ze aan de basis van het Vierde Rijk staan: De Europese Unie. In 1933 kreeg de Nederlander Van der Lubbe de schuld van de Reichstag brand. Maar hij had onvermoede medeplichtigen ...... Wie zouden er nu in het complot zitten, denkt u?

Dát leest u op de website van Herstel De Republiek

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander