Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Buffelen
Wendela de Witt - Bicker, 28 juni 2012

iets

Bron: In de gelogeerde aap gepubliceerd op 22 juni 2012

Het zijn zware tijden voor de majesteit. Waar Nederland regeringsloos gebukt gaat onder een crisis die als een veenbrand maar verder blijft etteren, moet zélfs mevrouw de koningin tegenwoordig ook werken voor de kost. 'In het zweet uws aanschijns zult gij brood eten' 1, aldus het onverbiddellijke oordeel Gods - per slot van rekening haar enige baas. Behalve bemoeien met staatszaken, desnoods onder het mom van een verjaardagsvisite, moet mevrouw namelijk ook héél veel linten doorknippen, zoals gisteren weer eentje in Utrecht: mondhoeken optrekken, bos bloemen vasthouden in de linkerhand, schaar in de andere hand om vervolgens een knijpende beweging met duim en wijsvinger te maken, en wel precies op het moment dat het lint zich in de bek van de schaar bevindt.
Maar daar houdt het niet bij op, want vervolgens moet de majesteit ook nog eens met geveinsde interesse een kletsverhaal aanhoren van deftig-doende meneren in goedkope C&A-pakken. En dat allemaal voor een miezerige € 5.143.000 belastingvrij per jaar. Na de gedane arbeid strompelt mevrouw dan ook dodelijk vermoeid naar haar limousine om zich onder bewaking weer huiswaarts te laten vervoeren waar zij zich weer in haar paleishok kan verschansen. Tot de volgende klus dan, welteverstaan.

Rinnooy Kan: 'op zoek naar een beter speldontwerp' Het leven is inderdaad zwaar. Maar, zoals gezegd, het kan nóg erger want het is per slot van rekening crisis. Soms, héél soms, moet het Hare Doorluchtigheid Derzelve namelijk behagen om haar horigen ook aan te raken. U begrijpt, dat is een vernederende arbeid die zijn weerga niet kent en waarbij iedere seconde telt. Plebejers die tien jaar lang vrijwillig onbetaald werk hebben verzet - vanzelfsprekend wel van een soort dat mevrouw kan waarderen - krijgen dan namelijk een zilveren anjer opgespeld. En jawel, u raadt het al, dat moet de Goddelijk Uitverkorene helemaal zélf doen! Het is allemaal te verschrikkelijk voor woorden. Zo'n medaille moet namelijk eerst hélemaal worden opgetild, dan vervolgens tegen de onderdaan worden aangedrukt (brr...) waarna een eindeloos tergend gepriegel begint. En dat allemaal in zo'n jurk of overhemd van de HEMA, kan het nóg vernederender?

Kan

Dit ondraaglijke majesteitelijke leed is Alexander Rinnooy Kan vanzelfsprekend niet ontgaan, en zegde daarom toe volgend jaar de speldarbeid voor ons staatshoofd aanzienlijk te verlichten. 'We gaan op zoek naar een beter speldontwerp', beloofdede voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds2 dan ook plechtig. Gedacht wordt om, in navolging van Engeland, de onderdanen te prepareren door hen van tevoren van een haakje of iets dergelijks te voorzien. Crisis of niet, en gewerkt moet er nu eenmaal worden - zelfs door de maiestas - maar het moet natuurlijk allemaal wel een beetje menselijk blijven.


1. Gen 3:19
2. Een hoogst curieuze naam voor een cultuurfonds, maar zo heet de organisatie echtMet Dank aan Wendela de Witt - Bicker

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander