Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Kidneybonen c.a.
Joop Zijlstra - 07 juni 2012

iets

Op 11 juni nemen de Hannahvrouwen hier in de omgeving afscheid van een seizoen met elkaar spreken tot hoger (aardse) sferen. Met een maaltijd. Ieder neemt wat mee. U kent dat wel. In dat kader het volgende bericht.

Waarde vrouwen,
In opdracht van mijn echtgenote/levensvriendin deel ik u allen mede dat Mechel - zij dus, als zodanig - zal zorgen voor een salade van kidneybonen met gerookte kip en peterseliedressing.

Ik maak van de gelegenheid gebruik om, voor dit moment exclusief aan u in deze regio, het volgende mee te delen. Op de tijd van uw heerlijke etentje - het water loopt mij in de mond, bedenk ook dat toch ook eens! - zal ik mijn opwachting maken bij zoon en schoondochter in Cuijk om daar te overnachten, om 's anderdaags niet gehinderd door verkeer tussen globaal gesproken Arnhem en Nijmegen, samen met kompaan Ruud de Vries, die dan per automobiel ook is komen aansnellen, te 8.50 uur (op tijd) aan te treden bij de penitentiaire inrichting in Grave alwaar wij gedetineerde Erwin Lensink gaan bezoeken. Dat is de man die in 2010 een waxinelichtjeshouder naar de gouden koets wierp om aandacht voor zijn zaak - nader te expliciteren - te genereren. Hij had niet de bedoeling iemand te verwonden, naar ik stellig meen te kunnen concluderen. Hij is op eigen wijze doende om recht te verkrijgen in een ingewikkelde zaak.

Zielknijpers (Ollie B. Bommel) Lensink is - 'majesteitschennis; bewust toebrengen van zwaar lichamelijk letsel - door een gerechtshof op aanraden van psychiaters verklaard als volledig ontoerekeningsvatbaar. Hij zit deswegen voor onbepaalde tijd vast. Stel je voor: en wij maar verbaasd zijn over politieke processen in bijvoorbeeld Oekraine. Vroeger zei ik 'als God het wil krijg ik hem vrij.' Ik formuleer het eerste deel van die zin tegenwoordig anders. Wat God zou willen kan ik alleen maar vermoeden vanuit mij zelf. Wij zijn het die wat moeten willen, ons sterk maken voor zaken die we de moeite waard achten. Wij krijgen Lensink vrij, dat voel ik wel (niet op die bezoekdag, dat nog niet), op voorwaarde van een verklaring van zijn kant - overigens ten overvloede - dat hij af zal zien van geweld. Ten overvloede, want ik heb het vermoeden dat hij in de geest op koninginnedag geen geweld gebruikte, maar alleen een gebaar maakte, smekend om aandacht. Dat is eerder een teken van slimheid dan van gestoordheid, al blijft het natuurlijk eigenaardig voor de middelmaat. Is het eigenlijk zo gek, om ten einde raad, aandacht te vragen voor de zaak waarin zijn vermoorde moeder een hoofdrol speelt? Men vat dat op als majesteitschennis? Van gestoordheid gesproken! Laat me niet lachen. Bedenkt u wel, plechtiger gezegd, dat - weer volgens mij - in de zaak Erwin Lensink omwille van het koningshuis de rechtsgang is beïnvloed.

Wat is bindend? Het is niet het koningshuis dat bindend is voor mensen. De voortdurende toeloop, laatst weer rondom die oranjetoiletpot en de burgemeester in een rechtzinnig gelovig gebied, is een gevolg van de voortdurende precisiepropaganda door diegenen die er (ook) belang bij hebben. Ja, ziet u het maar als een precisiebombardement. Groter eigenbelang dan dat van de leden van het koningshuis ben ik in mijn leven niet tegengekomen. Zelfs bankmensen tippen er niet aan, hoewel in het kielzog van de kroon.

Recht bindt ons. Het koningshuis bindend? Bindend voor ons allen moet zijn het Recht voor allen en de zuivere rechtsgang ernaartoe. Niet in anarchie, als tenslotte bij F. Domela Nieuwenhuis, maar in democratie, echte democratie wel te verstaan, complete democratie met verkiezing van het staatshoofd. Onze taak? Wij hebben de rechtsgang en het Recht te beschermen en te koesteren omwille van ons allen, omwille van onze aarde.

Schandalig? Ik heb nog niemand gehoord die het niet schandalig vindt dat die jonge man Lensink al bijna twee jaar vast zit om (bijna niets). Met een boete in verband met een krasje op de (gepantserde) gouden koets had ik kunnen leven. Het Trixmobiel van mevrouw B. van Amsberg (€ 5,1 miljoen per jaar, onbelast), zingt in mijn hoofd. God geve, enfin zie boven. Wat praat ik toch, heeft God haar zelf niet verheven tot majesteit. Na de hoogmis vroeger 'Domine, salvam fac reginam nostram', we zongen het, met zand in de mond. Dat doen we niet meer. We hebben nu iets echts te doen. Al te verschrikkelijk is het als zuivere rechtsgang wordt beïnvloed. Daar kan Jan Poot (88) van Chipshol van meepraten. Meineed rechters, daar gaat dát proces over. Recht met voeten treden, niet alleen veraf dus, maar ook dichtbij, vooral ook dichtbij. Maar de heer Poot wint, wij winnen. We zoeken Erwin Lensink op. Je zal zo maar in Grave moeten zitten. Hij heeft ook twee weken isoleercel achter de rug. Waarom, we horen dat wel. Maar ik vrees het ergste. Systeem China is dichterbij dan we denken. Waarvan maar even acte, bij gelegenheid van uw etentje. Neemt u me niet kwalijk. Het is ook al over enen.

Joop Zijlstra,
Kastanjelaan 9,
6955 AM Ellecom
0313 - 419 213 (Warnung: BVD hört mit)
zijlstravangool@gmail.com

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander