Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Lekker Belangrijk
Wendela de Witt - Bicker, 29 mei 2012

iets

Bron: In de gelogeerde aap Gepubliceerd op dinsdag 22 mei 2012Nederland heeft er sinds kort nog iets bij om trots op te zijn, want in Italië is laatstelijk een pizza naar ons staatshoofd vernoemd. De Napolitaanse pizzabakker Salvatore Di Matteo heeft zijn zogeheten Pizza Beatrice voorzien van een Zuid-Italiaanse ovaalvormige trostomaat, en is momenteel te proeven op het wereldkampioenschap pizzabakken in Napels. Godskolere, wat 'n nieuws.

Terwijl de huizenprijzen blijven dalen en iedereen met ingehouden adem naar Griekenland kijkt, vertoont het Kunduz-akkoord de eerste haarscheurtjes. Maar ons staatshoofd is gelukkig solidair met haar ploeterende onderdanen, en dat helemaal volautomatisch. Haar uitkering is namelijk gekoppeld aan de ambtenarensalarissen, en die worden de komende twee jaar bevroren. Mooi gebaar, nietwaar? Bij ons zijn geen symbolische zelfbezuinigingen nodig zoals in Frankrijk; neen, wij hebben het tenminste écht geregeld.

Kijk, al die ambtenaren wier salarissen bevroren zijn, zul je heus niet horen morren. Immers, is het één gekoppeld aan het ander, dan is het ander dus ook gekoppeld aan het één, nietwaar? Waarom klagen over een bevroren salaris als iedere ambtenaar zijn personele en materiële uitgaven, emolumenten, declarabele kosten en overige doorbelaste uitgaven ook gewoon kan laten doorstijgen? Net zomin als ons staatshoofd zal de ambtenaar daarom ook maar één seconde wakker liggen van zijn bevroren salaris.

Oké, je moet het uiteraard wel in verhouding zien: ruim 8 ton uitkering omdat je toevallig in een bepaalde wieg lag, plus een slordige 38 miljoen - exclusief bewaking, want die zit natuurlijk weer in andere begrotingen verstopt - maar laten we gemakshalve een factor 50 aanhouden, want een ambtenaar betaalt immers wél belasting. Zolang iedere ambtenaar - pakweg - het vijftigvoudige van zijn salaris aan personeel en materieel mag declareren en doorbelasten, vindt hij alles best. En ambtenaren wonen natuurlijk niet in paleizen, nee zeg, stel je voor. Ambtenaren wonen in Nederland gewoon in gratis huizen. Nederlandse ambtenaren zul je dan ook niet horen klagen, zolang ze tenminste ook allemaal hun bootjes kunnen laten verven en hun uitgaven voor luchtvaartuigen van gemeenschapsgeld worden betaald.Met Dank aan Wendela de Witt - BickerProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander