Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Octaaf van Bevrijdingsdag
Drs J.A. Zijlstra / webredactie, 19 mei 2012

iets

Alweer meer dan 600! dagen zit Erwin Lensink IN VOORARREST voor het gooien van een waxinelichthouder tegen de gepantserde gouden koets en vooral voor het hebben van een mening, door de gerechterlijke macht 'waanstoornis' genoemd.
De inzittenden schijnen het niet eens gemerkt te hebben! Daarom doet Pro Republica hierbij wederom een oproep aan alle politieke partijen om aan deze schandelijke situatie een einde te maken!

Onderstaand brief van een website-bezoeker, gericht aan de al meer dan 600 dagen vastzittende Erwin Lensink, de WaxineLichtHouderGooier, acht onze redactie wederom van groot belang voor alle republikeinse en niet-republikeinse landgenoten dat wij hem graag hier publiceren.

 

Aan de weledele heer E. Lensink
Registratienummer 2022645
12 mei 2012, Octaaf van bevrijdingsdag
P.I. Grave (Bc-oost-cel 1), locatie Oosterhoek,
Muntlaan 1, 5361 ME Grave
postadres, postbus 250, 5360AG Grave

Beste Erwin Lensink

Vandaag octaaf van bevrijdingsdag. Let op de symboliek.
Eindelijk is ook de weg vrij voor een bezoek van Ruud de Vries en van mij aan jou. Een bezoek om kennis met je te maken, je te bemoedigen en ook om te bespreken hoe je vrij te krijgen.
Zo simpel is het. Doe ik dat voor iemand die wij niet kennen? Voor ons speelt de grootste rol ons gevoel voor recht en rechtvaardigheid voor iedereen. Dat is tevens een wereld-item.
Het kan niet zo zijn dat iemand zolang vastzit om een geringe overtreding. (Een overtreding is het natuurlijk wel, dat 'lichtje gooien'.)

We hebben in dit land de regel: geen geweld gebruiken. Er zijn uitzonderingen, bij noodzakelijk politieoptreden bijvoorbeeld, natuurlijk volgens de democratisch vastgestelde regels. Dat daarbij fouten worden gemaakt, is ook constateerbaar. Laat dat voor even geen discussiepunt zijn. Politieoptreden is ook mensenwerk, later te bespreken.
Geen geweld gebruiken dus. Omdat we dat met elkaar in dit land zijn overeengekomen. We moeten zeker van elkaar zijn is de redenering. Natuurlijk zijn er fouten en verkeerde daden te registreren. Die kunnen dan, moeten zelfs, met (van te voren afgesproken) sancties worden bestraft.

Belangrijkste thema bij ons bezoek. Ons belangrijkste thema is: hoe jou vrij te krijgen.
Ruud de Vries, jij en ik maken natuurlijk eerst kennis met elkaar. Ruud en ik hopen je moed in te spreken. Op dat bezoek van ons zullen stellig ook meningen aan de orde komen, die van jou, maar ook die van Ruud en die van mij. We zullen zeker discussiëren over het een en ander. Men mag in dit land gelukkig een mening hebben en ervoor uitkomen.
Wij staan er niet op dat jij onze mening aanhangt, misschien mogen we datzelfde ook aan jou vragen. Het lijkt ons goed voor ons bezoek aan jou daarover overeenstemming te hebben.

Eerst voor de duidelijkheid jouw brief aanhalen.

"Beste Joop Zijlstra
Zo gauw het u lukt om uw gegevens als geboortedata en van Ruud de Vries door te geven aan mij met daarbij eveneens bij in de brief als retourbewijs kopieeën, dat ik een oproep aan allen en iedereen doe, om
1. elke Nederlander voor het leven één gelijk aandeel ABN Amro Bank te behouden, dus een beursgang en/of verkoop te voorkomen en verder de
2. lijst van getuigen, die u op het Krakersforum kunt vinden geplaatst op de websites van Tom Couzy, Ramon Walter en Hans Vogel ben ik bereidt jullie tijdens het bezoekuur te ontvangen en zal ik dit regelen. Ik wil echter wel graag eerst copy'n van deze plaatsing met daarbij
3. mijn pleidooi voor een democratisch gekozen koning. naast een democratisch gekozen (minister)president, zoals bv Maleisië en Lesotho.
4. en jury-rechtspraak als Hof van Assissen als beste garantie voor democratische rechtstaten en tegen rechterlijke arrogantie en machtmisbruik.

Bij voorbaat dank, Erwin Lensink.

PS. 15 dagen isoleercel gezeten wegens protest".

Op het couvert van je brief staat ook nog:
"Verboden mijn post te kopiëren en andere STASI GESTAPO-methoden te gebruiken voor zogenaamde rust, orde en veiligheidspropaganda!!" en "Attentie Attentie
Deze brief wordt nagecheckt door de commissie van toezicht of deze brief met inhoud niet spoorloos verdwijnt!"

* De eerste opmerking is waarschijnlijk bestemd voor de leiding van je inrichting; de tweede is een mededeling voor mij?

Die brief en de opmerkingen zijn te begrijpen!
Maar het lijkt ons niet dat we voor ons bezoek aan jou zouden moeten voldoen, plechtig gesproken, aan het protocol dat jij ons als een soort vorst voorlegt. In populaire termen gezegd: 'eerst dit en dan dat en dan mag je op bezoek komen.'

Het is ermee als wat Professor C.V. Lafeber overkwam. Hij was in Polen bij een of andere 'hoge' gelegenheid. Mevrouw Van Amsberg was er ook. Lafeber sprak met haar, en bezigde het woord 'mevrouw''. Toen kwam er iemand uit de coulissen: 'U moet majesteit zeggen'. Lafeber bleek niet onder de indruk.

Wij passen ons wel graag aan, maar dan zoals cabaretiers dat wel doen. 'Majesteit Erwin Lensink, wilt u ons veroorloven bij u op audiëntie te komen?' Aanpassen, ook met het woord 'bezigde'. Was ik toch weer onder de indruk, zo niet van de Majesteit dan toch van de professor. Laat ik het nog maar eens zo zeggen. Als ik het woord bezigen zou moeten bezigen omdat dat 'bezigen' moet van een lakei, zou ik 'bezigen' niet bezigen.
Voor ons is het gewoon mevrouw Van Amsberg, geheel volgens artikel 1 van de grondwet. (Dat majesteit hoort in een volgend, contradictoir, hoofdstuk over de koning. Daar moeten we vanaf, van dat hoofdstuk en van die koning.)

Wij houden ons bij ons bezoek aan algemene regels van fatsoen; maar we doen niet mee aan 'eerst dit en dat, en dan mag je op bezoek komen. Zo zijn we niet getrouwd, zegt men wel. Van je directie kregen we een brief. Over de spelregels. We sturen je een afdruk mee.
Let op het excuus. Aardig en fatsoenlijk. Die mensen hoef ik niet op voorhand onaardig te vinden. We kunnen ons trouwens de hele dag wel opwinden en ons ergeren. Maar volgens mij zijn we daartoe niet verplicht; het is ook niet noodzakelijk, en zeker niet uiteraard. Enfin. Lees de brief.

Wij sturen je daarom onze namen. Die van mij staat met de bijbehorende woonplaats onder deze brief. De woonplaats van de heer Ruud de Vries is Alkmaar. Alsof hij het erom doet: 'bij Alkmaar begint de victorie'. Het eerste symptoom van overwinning is er al: het excuus van de gevangenisdirectie dat men niet op een eerdere brief van ons reageerde. Fatsoenlijk. Nu nog jou vrij krijgen. Fatsoenlijk. We horen wel weer van je, over mogelijke data bijvoorbeeld.

À propos, waarom heb je eigenlijk in die isoleercel gezeten? Ben je ze daar aangevlogen? Als dat wel zo is dan lees je deze brief er nog maar eens op na. Aanvliegen? Ik zelf zou liever met mijn beide benen op de grond blijven, dat is wel zo veilig en geriefelijk.

Heb een hartelijke groet van ons, via mij,

Joop Zijlstra, Kastanjelaan 9, 6955 AM Ellecom
(0313-419 213) (NB: het afluisteren!)
zijlstravangool@gmail.com

(Op aanvraag van republikeinen en niet republikeinen verzend ik graag een kort verhaal over onrecht: 'De weegschaal'.)

Je krijgt van mij bij deze weer een velletje postzegels.

Z.

 

iets

Voelt u ook de behoefte Erwin Lensink te steunen dan kunt een kaartje of brief sturen naar onderstaand adres:

Erwin Lensink
Reg.nr. 2022645
PI Grave, (Bc-oost-cel 1) locatie Oosterhoek,
Postadres: Muntlaan 1, 5361 ME Grave
Postbus 250, 5360 AG Grave


Oosterhoek bestaat uit een gesloten gevangenis en een huis van bewaring, met een totale capaciteit van 373 gedetineerden. Daarnaast verblijven er tbs-patienten van Forensisch Psychiatrisch Centrum de Rooyse Wissel.

Ook Pro Republica wil Erwin een hart onder de riem steken en wij roepen dan ook iedereen op om Erwin een kaart of brief te sturen. Let op: hou rekening met het feit dat alle post die naar een P.I. wordt verzonden, door de autoriteiten gelezen wordt.


Wilt u meer weten over de Erwin Lensink zaak? Lees de eerder geplaatste artikelen:

600 DAGEN! De Waxinelichthoudergooier Q&A 600 DAGEN!

Steun Erwin Lensink!

Brief aan Erwin Lensink 2

Brief aan Erwin Lensink 1

Waarde heer Lensink

500 dagen!

Update Erwin Lensink

Steunoproep aan Mr. R. Jespers, mensenrechten-advocaat

"Oplichters, dieven, nazi's, fascisten, verraders", artikel door Hans Vogel

Update Uitspraak Erwin Lensink, Hans Vogel op Argusoogradio en commotie rondom de gouden koets

Update Erwin Lensink en prinsjesdag

Pro Forma toneelstuk Erwin Lensink 5 augustus 2011

Symbolische daad

Update Erwin Lensink: pro forma rechtzitting 23 mei in Den Haag

Hoe te vechten tegen een realiteit die de realiteit niet aanvaardt?

Officiële klacht tegen psychiater Dhr. J.F.M. de Man en psycholoog Dhr. F.G. Schilder

Schending van het Internationaal Recht.

Mededeling van het bestuur ERWIN LENSINK, NUMMER 2022645

Scheldpartijen als reflecties van eigen frustraties.

Dat was het, Mijnheer Lensink!

Mededeling van het bestuur

Het Showproces tegen Erwin Lensink

Endlösung op zijn Nederlands

De waan der lakeien

Aanklacht

Human Rights Watch

Amnesty

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander