Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Hoe U tot koninklijk bezit werd gemaakt!!!!!!!!!!!!!
joost meeuwisse - 28 april 2012

iets

Bij geboorte krijgt iedere Nederlander een oormerk met koninklijke stempel
(net als het stamboekvee) en wordt u staatsbezit. Dit koninkrijk maakt u tot staatshorige door u een nummer te geven (het persoonsnummer) ook wel eufemistisch burgerservicenummer genoemd!!!! De koninklijke regelzucht tezamen met de koninklijke regelneefjes en regelnichtjes, die dit in het parlement zo fijn voor elkaar hebben gekregen, hebben daarvoor gezorgd!!!!! Voordat zij in het koninklijk praathuis terechtkomen, mag u op ze stemmen. Ja, u moet toch het idee krijgen, dat u een vrij mens bent en dat u in een vrij democratisch land leeft. Anders zouden al die persoonsnummers weleens in opstand kunnen komen!
De ruiten van het koninklijk paleis en het praathuis ingooien. Dat kunnen wij niet hebben! U moet allemaal braaf luisteren naar 's lands bovenjuffrouw, die door God zelf is aangesteld; immers 'bij de gratie God's'. Let wel in mijn gemeente Ermelo staat in de raadszaal een samenvatting van Romeinen 13 uit de Bijbel 'De overheid door God gegeven en U ten goede'. Dus waag u niet te verzetten, anders wekt u God 's toorn! Wanneer een praathuislid is gekozen, dan legt hij de eed of belofte af en zweert trouw aan de bovenjuffrouw en haar grondwet. Jij mocht eens 'leve de republiek' gaan roepen! Dat wil de bovenjuffrouw niet hebben!

Die praathuisleden zijn allemaal lid van een praathuisclub!
De ene club noemt zich liberaal, de ander socialistisch of christelijk of kiest voor een ander naampje. Iedere clubvoorzitter gaat voor de 'verkiezingen' het land in en komt op tv. Wordt in Pauw en Witteman en De Wereld Draait Door mensen, die zich journalisten noemen, tot beste of slechtste communicator benoemd! Het maakt niet uit wat voor onzin je uitkraamt, als het maar lekker klinkt! Je moet gewoon goed overkomen. Je laat je fotograferen met je jongste koter op de arm of dat je meedoet aan de Elfstedentocht (zo'n oer Hollands gebruik).
Zij gaan het kiezersveld in en oogsten daar socialistische persoonsnummers of liberale persoonsnummers; al naar gelang hun voorkeur! Die journalisten zijn geen echte journalisten, maar hebben propagandatechnieken op de school voor journalistiek of universiteit gestudeerd. Men heeft daar een leuk woord voor verzonnen: Public Relations. Een echte journalist moet toch kritisch zijn en goed ingelicht? Maar ja, dat is niet het geval! Je moet aan je carrière denken! Je kan immers spindoctor worden voor zo'n clubhuisvoorzitter, voor een minister of je doet wat moderatorwerk bij één of ander congres en daar krijg je dan 7000,- schelpjes (oh, pardon ik bedoel €) per uur voor! Kritiek wordt niet gewaardeerd!

De bovenjuffrouw kan indien zij en de praathuisleden
besluiten een oorlogje te gaan voeren uw zonen van huis halen en hen als kanonnenvlees te laten dienen in een of ander ver buitenland! Ja, persoonsnummertjes! De dienstplichtwet bestaat nog steeds en is slechts tijdelijk buiten werking gesteld! Ook kan de bovenjuffrouw en haar lakeien ineens al uw vermogen inpikken. Men heeft in het praathuis besloten, dat als het fout gaat met ons nieuwe geld de euro, de zogenaamde wet van Lieftinck toe te passen. Deze wet werd vlak na de oorlog van toepassing, waarbij de staat het recht kreeg om in een noodsituatie al het vermogen van burgers te confisqueren. Deze wet werd, als hamerstuk in het praathuis weer van toepassing verklaard!

Ja, persoonsnummers, opgelet, jij wordt al bij geboorte tot wingewest gebombardeerd!!!
De bovenjuffrouw die geen belasting betaalt zit voortdurend in uw portemonnee en haalt er honderden euro's uit. Die juffrouw leeft op heel grote voet en betaalt niets zelf. Zij heeft ooit verzonnen om al de huizen van haar en haar familie aan de staat te verkopen! Zij mag dan, als tegenprestatie, er met haar familie er gratis in wonen. Wat bent u toch lief dat u dat allemaal toelaat!
De persoonsnummers betalen de schilder, de verwarming, de tuinman, de kok, de werkster, de lakei, de jurkjes van de bovenjuffrouw, de schildwacht enz. Haar zoon, de toekomstige bovenmeester, en zijn familie doen daar driftig aan mee. Zij rijden zelfs in auto's van de rijksautomobiel-centrale, ook daarvoor zit men weer in uw portemonnee. De totale kosten zijn meer dan € 200.000.000 per jaar (€ 547.000 per dag!). Ook vliegen zij en haar familie deze aardkloot rond en afgelopen jaar besteedde u daar zo'n € 27.500.000 aan; leuk bedragje niet?

Vreemd, ik dacht dat de praathuisleden
om het hardst roepen, dat ons vaderland te veel schulden heeft en dat ons landje in een economische crisis zit! Die crisis mag u ook al betalen. Praathuisleden, éénmaal in het praathuis zittende, zijn dan ineens vergeten dat u hen gekozen heeft en handelen rustig tegen uw belang in. Zij en de bovenjuffrouw roepen dan dat zij dat allemaal in 's lands belang doen. Dus mensen, hult u nu maar in het oranje, want de bovenjuffrouw viert binnenkort haar verjaardag en zij houdt toch zo van oranje! Roep 'leve de bovenjuffrouw' een geef haar een boeketje bloemen! Zij heeft het toch al zo arm en zij doet van die geweldige dingen voor u!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander