Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Gaat Zorreguieta ook mee naar Griekenland of zorgen we ervoor dat hij thuis moet bijven?
Webredactie - 27 april 2012

iets

Het is goed denkbaar dat de laatste ontwikkelingen
binnen en met de familie Amsberg ook voor papa Zorreguieta grote gevolgen zullen hebben. Niet alleen heeft 'Kranidi' de Nederlandse republiek een aantal decennia dichter bij gebracht, en dat zonder dat er één republikeinse handreiking aan te pas hoefde te komen.
Welk een verschil met Machangulo, 2008-2012, toen Amsberg-Zorreguieta samen met Hoedeman van de Volkskrant nog het volk van de waarde ervan wilden overtuigen met de leugens (1) dat de aankoop van een vakantiehuis à 4.5 miljoen euro pure ontwikkelingssamenwerking was en het begin van een wereldwijde bestrijding van de armoede in de geest van opa Lippe, de smeerlap, dat (2) hij op Afrika zijn keus had laten vallen omdat de liefde voor dat zwarte continent hem in de genen zat, aan welke drang hij, edelmoedig als zijn familie van nature is, dus wel gehoor moest geven en (3) dat hij als vader van drie jonge dochters de plicht had deze 'intercontinentaal' groot te brengen.

Helaas voor het beruchte verkooptrio A-Z-H werd het Nederlandse volk
regelmatig door bepaalde sites tegen nogal grote inspanningen - het opboksen tegen de RVD, de AIVD, het hof en zijn paleizen, de ruggegraatloze Balkenende en mede-regeerders en een totaal ongeïnteresseerd parlement - op de hoogte gehouden van de echte waarheid met het gevolg dat in 2012 zonder blikken of blozen het Mozambikaanse Machangulo werd afgeblazen en vevangen door het Griekse Kranidi, overigens ook nog voor 4.5 miljoen euro plus de kosten van transport en beveiliging van de familie: van opoe Amsberg tot de kindjes van Nicotientje en tante Annet.
Misschien mag ook de familie van Irene die de NOS-reclame zo stevig in de hand houdt - welk een verschil met de progressieve jongelui van RTL - als ook van de dag-en-nachtbeveiliging van die hele troep. Het is maar goed dat ook dit huizenproject op en top privé is en alles uit de eigen portemonnee wordt betaald, zodat het Nederlandse volk er niet mee belast wordt....

iets

Wat heeft dat allemaal met Jorge Zorreguieta te maken,
van wie we weten dat hij en moeder Amsberg momenteel in een moeilijke positie verkeren? Er zijn twee monarchale vragen-complexen (waar we ons druk over maken!). Te weten: zou Jorge mee gegaan zijn naar Machangulo? Hoogstwaarschijnlijk neen. Gaat Jorge mee naar het 'dichter bijzijnde Kranidi?
Ja, wellicht wel. Het is nu de vraag, wie eerder dood gaat Amsberg of hij? Als Zorreguieta eerder sterft, zijn alle nu verwachte straatdemonstraties en protesten tegen hem bij de dedicatie van Trix en de 'kroning' (?) van Leila so wie so van de baan, maar als Amsberg eerder het moede hoofd neerlegt, wat moeten we dan met Jorge aan? Hem rustig thuis gelaten hebben in Machangulo zou minder problemen hebben gegeven dan hem nu 'even' snel op te halen in Kranidi. Er gaan dus veel gebeden tot de goede God om Jorge snel tot Zich toe te laten, zodat we althans van dat probleem verlost zijn.

Er is echter nog een derde oplossig mogelijk, welke door de republikeinen(!)
wordt aangedragen: zorg ervoor dat de man zo snel mogelijk achter de tralies komt, zodat hij daar rustig de pijp kan uitgaan. Het is niet allemaal zo ethisch wat we hier overwegen, maar ja, de Amsbergers zijn ook niet de ethica zelf en ten tweede: vorig jaar is het internationale verdrag tegen gedwongen verdwijningen dermate veranderd, dat een staat momenteel verplicht is een strafrechtelijk onderzoek in te stellen als de dader ervan aan gedwongen verdwijningen zich op haar grondgebied bevindt.
Nou, liefje, wat zit je te kletsen: pak die misdadiger in zijn kraag, plemp hem in de gevangenis en tegen de tijd dat het vonnis geveld gaat worden, zullen we wel weer verder zien. Helaas lijkt het O.M. te hopen dat mevrouw Ambsberg de bewijzen van de persoonlijke betrokkenheid van Jorge in twijfel zal trekken. Het gaat ons er hier niet om met een knullige en gezochte en formalistische interpretatie de bedoeling van de wet te schenden, neen, integendeel, met onze hulp willen wij een juiste interpretatie van het recht bevorderen. Dat is wel wat anders.

In het NRC van 25.3.2012 heeft promota Marthe Lot Vermeulen er terecht op gewezen dat de oorlogsmisdadiger Zorreguieta vaak genoeg in Nederland is om hem op te pakken voor misdaden tijdens het Videla-regime gepleegd. Het O.M. lijkt naar vermogen tegen te werken. Terecht vroeg Mr. Mourik (NRC 27. 3) met wie de heer Wirken contact heeft opgenomen, zich af of het geen volmaakte klassenjustitie is om Zorreguieta vanwege zijn relatie met de familie Amsberg als 'onschenddbaar' te beschouwen. Welke waarde heeft het gelijkheidsbeginsel als het gaat om het koningshuis?, vraagt hij zich af (NRC.27.3).

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander