Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Amsberg geeft startsein voor 'maatjescampagne' oranjefonds
Laura Begica - 24 april 2012

iets

Ik moest even met mijn ogen knipperen toen ik in Trouw (6.4) het opzienbarende bericht las dat een of ander 'oranjefonds' - dat gewoonlijk op bepaalde dagen met forse gemeentelijke subsidies drinkgelagen organiseert om naar eeuwenlange traditie de meute tot een hogere graad van orankjelol te inspireren - op de geniale gedachte was gekomen om een 'maatjescampagne' te beginnen voor genoemd fonds.

Mijn eerste gedachte was dat de bedoeling van de bedenker van het evenement was de stokkende haringhandel financieel tegemoet te komen. Voorwaar, een nobel idee, dat de enkele koningsgezinde visser die Scheveningen nog telt, er dan ook onmiddelllijk toe bracht met zijn kar naar het paleis Noordeinde te rijden om de klandizie daar te bedienen en tevens de familie hartelijk te bedanken voor de steun aan deze noodlijdende branche.

Overigens bleek moeder Amsberg helemaal niet zo gediend van die stinkende visboer aan heur voordeur en gebaarde achter de gordijnen met opgestoken handen dat de man met zijn kar wèg moest. Helaas begreep Klaas Jol - zo heette hij; zo heet trouwens bijna iedereen in dat dorp - daar allemaal niets van. Integendeel, hij meende dat die koninlijke juf met haar opgestoken vingers juist bedoelde dat ze tien haringen nodig had.
Daar Jol niet wist of ze de haring 'rauw' dan wel 'schoon' wilde en 'met of zonder uien', werd het gesprek via de, voor belastingontduikingontwijking, veelgebruikte brievenbus voortgezet. Op een bepaald moment werd het genoemde dame allemaal te veel en snelde ze zonder jas, met een half opgerookte sigaret tussen haar lippen naar buiten, terwijl de kroon op haar hoofd al evenzeer wankelende bewegingen maakte als in werkelijkheid bij de gesprekken met Rutte of Zorreguieta. Uteindelijk kwam de politie tussenbeide die Jol geboeid afvoerde naar de gevangenis waar Lensink ook al enige tijd zat.

Achteraf bleek dat het hele incident op een 'inschattingsfoutje' van haar oudste zoon - voortaan MMM te noemen, dat voor 'mislukkeling', 'miljardair 'en 'Machangulo-bedrieger' staat - berustte, die onder' maatjes' niet de verkoop van haring had bedoeld maar het aan elkaar koppelen van alleenstaanden.
Zo werd Bouke gekoppeld aan opoe Els en Xander aan mevouw Alberts.Wat dat allemaal te doen heeft met het oranjefonds en het verder voortbestaan van de monarchie, ontgaat mij. We zijn echter van MMM nu eenmaal niet anders gewend dan dat hij de ene stommiteit na de andere uithaalt. Daarmee toont hij voortdurend zijn ongeschiktheid aan boven elke door het volk te kiezen president.

De maatjescampagne is leuk om er een spottende satire als dit artikel over te schrijven, maar in wezen is het diep en diep treurig dat iemand van dit nul-komma-nul-formaat door de monarchisten naar voren wordt geschoven als de enige kandidaat en dat je zo'n mislukkeling ook nog serieus moet nemen.
Nu, dat heb ik dus niet gedaan.Het enige wat zal blijven is dat ik de heer Amsberg voortaan als MMM zal blijven aanduiden tot het gehele volk inziet dat we hier te maken hebben met een omhooggevallen non-valeur, die geen staatshoofd kàn worden. Misschien is MMM wel een geschikte leuze voor een reublikeinse verkiezingscampagne...

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander