Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Oranjefeest(?)
Ger de Vries - 7 april 2012

iets

Ik kan me natuurlijk vergissen, maar in vergelijking met vroeger, ik bedoel 10 jaar of langer geleden zijn de oranje uitwassen van dat koninginnendag feesten duidelijk niet meer hetzelfde. Toen kon je met allerlei prullaria je huis volzetten die in winkels te koop werden aangeboden. Tegenwoordig doen de meeste winkelketens daar niet meer aan mee na allerlei conflicten! Want wat doe je als winkelier met al die onverkochte prullaria die de leverancier niet wil terugnemen?
In zekere zin is dat een soort vooruitgang! Er was toen een behoorlijk ontwikkelde industrie die dat spul - waar eigenlijk niemand wat mee kan - op de markt bracht en dat werd ook massaal door de loyale Nederlander aangeschaft. Ja wisten ze veel!

Heden ten dage is het koninginnendag feest verworden tot een recycle feest. 'Men legge een matje op straat en zette daar de overtollige spullen op die oorspronkelijk waren bedoeld om met de vuilophaaldienst mee te geven'. Oude kopjes, bloemenvazen, borden, potten en pannen, maar ook wandversiering zoals schilderijen, schemerlampjes e.d., waarbij standaard het bij Mien Brons gekochte jongetje met het betraande gezicht, of de pierrot met het witte, zwart gespikkelde pak niet ontbreken. Ook de legpuzzel met bijna standaard altijd één ontbrekend stukje is een favoriet artikel voor op de mat.
In de meeste gevallen valt de opbrengst van de verkoop niet mee en heeft de aanstormende multinational verlies geleden omdat de verveling van die dag veel groter blijkt te zijn dan de omzet. Maar goed, dat is handel, eens per jaar proberen ze de rotzooi te recyclen en als dat niet is gelukt wordt het de volgende dag wel naast de vuilcontainer gezet!

Al het bovenstaande ter opluistering van de verjaardag van een arrogante dame die verder he-le-maal niets heeft met het feestvierende deel van de nationale populatie. Kijk, dat volk krijgt stilletjes aan een eigen mening, want de media die via de - zoals sommigen het zo treffend noemen — Rijks Voorlieg Dienst wordt voorgehouden dat deze familie een zegen is voor dit land, kunnen nu via het internet makkelijk zelf een eigen mening vormen. Het is de RVD nog niet gelukt om dat internet onder controle te krijgen. Ze zijn daarmee op gelijke tred met de CIA die onlangs toegaf de oorlog met hackers en andere staatsvijanden te verliezen. Deels omdat die 'Vrije media' die het internet grotendeels is, niet in zijn geheel kan worden gecontroleerd en gemanipuleerd. In tegenstelling tot onze — zogenaamde Nationale — media, die krijgen voorgeschreven wat wel en wat niet mag worden gepubliceerd. Wel worden, ik ben daar van overtuigd, sommige sites dagelijks gecontroleerd en worden scribenten wel degelijk in de gaten gehouden. Dat alles uit naam van de democratie(?)!

Het koningshuis heeft echter een andere status. Dagelijks wordt er totaal niet interessant nieuws op ons losgelaten als: Maxima bezoekt school, of koningin knipt lint door. Voor Willem Alexander geldt een ander protocol. Aangezien zijn slimheid door heel wat mensen uit zijn omgeving in twijfel wordt getrokken houdt hij volgens de RVD indrukwekkende toespraken op nationale en internationale congressen. De volzinnen die hij daar uitspreekt worden uitvergroot en in de nationale media gebracht of hij zojuist de wereld van een groot probleem heeft afgeholpen! Zijn uitspraak"Water is belangrijk voor de mens" heeft veel deskundigen van hun stoel doen tuimelen, want wees nou eerlijk, dit werd gezegd door een toekomstig alleenheerser!

Na zijn bezoek dat hij verleden jaar aan de Rotterdamse voedselbank bracht, waar overigens van de RVD geen kond van mocht worden gedaan door de aanwezigen, is toch een klein stukje van zijn briljante geest naar buiten gebracht door een aldaar aanwezige vrijwilliger die het verbod van de RVD was ontgaan. Hij zei (W.A. von Amsberg dus)"Ik wist niet dat het zo erg was'. Een Nobelprijs waardige uitspraak waarmee de voedselbank clientèle weer jarenlang mee vooruit kunnen. Of ze die avond lekker hebben gegeten na zoveel medeleven is te betwijfelen! En zijn toezeggingen bij zijn departure? Hij zou nog eens langskomen! Er is wel een voordeel te noteren aan zijn bezoek. De straten rondom de voedselbank waren Spic and Span schoon geveegd!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander