Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Brief aan Erwin Lensink
Drs J.A. Zijlstra, 24 februari 2012

iets


Meer dan 500! dagen zit Erwin al gevangen voor het gooien van een waxinelichthouder tegen de gepantserde gouden koets en vooral voor het hebben van een mening, door de gerechtelijke macht 'waanstoornis' genoemd. Wa Max en Bea schijnen niet eens gemerkt te hebben dat er iets tegen "hun" gepantserde koets werd gegooid!

Daarom doet Pro Republica hierbij een oproep aan alle politieke partijen om aan deze schandelijke situatie een einde te maken!

Onderstaand de vierde brief van een website-bezoeker, gericht aan de al meer dan 500 dagen vastzittende Erwin Lensink, de WaxineLichtHouderGooier, acht onze redactie wederom dermate van groot belang voor alle republikeinse en niet-republikeinse landgenoten, dat wij ze graag hier publiceren.


20 februar1 2012

Aan de weledele heer E. Lensink
Registratienummer 2022645

P.I. Grave (Bc-oost-cel 1),
locatie Oosterhoek, Muntlaan 1,
5361 ME Grave
Postadres: Postbus 250, 5360 AG Grave

Waarde Erwin Lensink

Eerst maar hèt nieuws van deze dagen.
Ongelukkig wat de heer F. van Amsberg is overkomen. Ik maak me geen illusies over zijn overlevingskansen. Zijn moeder en zijn vrouw leven in hoop en vrees. Ik kan mij het verdriet van de familie voorstellen.
De vriend blijft niet buiten beeld, maar treedt alleen nameloos op.

--------

Voor de rest is het Oranje ‘as usual’, mediahype, het gewone ‘tralala’.
Te hoop lopen. Rutte. Regeringsvliegtuig. 'Oranjes maakten al eerder hevige sneeuwval mee in Lech', en 'In 1999 werden koningin Beatrix en prins Claus met een speciale helikopter geëvacueerd' en 'Intelligente vliegenier en wereldreiziger'. RVD geeft elk uur hetzelfde communiqué uit. (Daar regelt men de publiciteit, in voortdurende reclame, zeg maar: Oranje stijge weer tot de onneembaar 'grote hoogte' als voorheen.) Oostenrijk, hoera, hoera: 'Lech is door de Oranjes een populaire bestemming voor royalty en adel'. Oranje en 'de adel', bien étonné de se trouver ensemble.

'Nederlandse skigids betwijfelt of gedrag van de prins verstandig was.' (Thuis zal hij wel tegen zijn vrouw gezegd hebben 'erg stom' en 'onverantwoordelijk van die man.' Dat probeert de RVD uit de pers te houden. Lukt niet altijd.) Enfin, lees maar, rijp en groen. Het is een puzzle maar wel een waarvan langzamerhand geen stukje meer onbekend is. Die van Amsberg vind ik desondanks heel sympathiek.

Afspraak
Het slot van uw brief aan mij van 10 februari 2012 luidde: 'Zo gauw als ik de mogelijkheid heb, wil ik proberen een afspraak met u/jou te maken, maar dat gaat zeker een maand duren.' (je zegt graag 'je' en 'jij' maak ik op uit je brief. Dat is dan afgesproken.) Ik zoek je op om je moed in te spreken. Het lijkt me alleen niet zinnig om dan zomaar een eind weg te praten. Zou het niet beter zijn dat we een agenda maken? Bijvoorbeeld iets als volgt. We maken natuurlijk eerst kennis met elkaar en praten over zaken van jou. Specifieke punten:

1. Als je vrij wilt komen, hoe je te helpen?
2. Wat wil je bereiken, zaken betreffende de republiek en welke soort acties moeten daarvoor gevoerd?
3. W.v.t.t.k., afkorting voor 'Wat verder ter tafel komt.'

Over je vrijlating.
Ik ben geen jurist en volgde je rechtzaak niet, maar volgens mij is het eigenlijk niet zo moeilijk je vrij te krijgen. Tot nu toe hoorde ik nog geen andere reacties op je hechtenis als 'schandalig'. Je gevangenschap duurt nu al een dikke 500 dagen. Zelfs een rechtsgeleerde zei 'dat is te gek'.

Als jij zou verklaren niet meer met spullen te smijten - of je dat nu geweld noemt of niet - dan lijkt me spoedige vrijlating in zicht. Als men je dan niet vrijlaat, dan ben je zoals je jezelf noemt: 'een politiek gedetineerde' geworden. Dat kan je niet blijven. Wie je dan niet vrijlaat is niet van goeden huize, niet van 'koninklijke' huize. Als minister Opstelten zelfs een haatzaaiende imam toelaat, zou jij met je standpunt tegen de monarchie dan gevangene moeten blijven?

Acties.
Uitgangspunt is dus dat jij, Erwin Lensink, uitdrukkelijk verklaart dat je niet meer gooit met wat dan ook.
Wij doen niet aan geweld.
Er kan van alles gedaan worden voor je vrijlating, denk ik maar simpel. Dat Pro Republica de dagen van je gevangenschap bijhoudt is niet genoeg. Ik roep iedereen op om te helpen, met werkbare ideeën. Ik noem er een paar uit de losse pols. Kijk maar eens mee.

- Die rechtsgeleerde heeft al toegezegd rond te zullen kijken.
- Vraag dat elk van de rechtsfaculteiten in Nederland jouw situatie bekijkt. (Het kan een onderwerp van scripties zijn!)
- Achter onze ramen een affiche: 'Politieke gevangenen in Nederland? Erwin Lensink moet vrij!'
- Beurtelings twee uur met een bord staan bij jouw gevangenis in Grave, langs de weg naar Den Bosch.
Voor mijn part dag en nacht.
- Girorekening openen voor bijdragen in de kosten.
- Trijntje Oosterhuis vragen om een benefietconcert met een toespraak van haar vader. Die twee zijn al meer samen opgetreden.
- Een symposium in Amsterdam: 'Politieke gevangene hier?' In De Balie, in de Rode Hoed, of in De Nieuwe Liefde. Wie eerst komt ,eerst maalt.
- Mensen die 'schandalig' zeggen doen mee, het blijft dan niet bij woorden.

Deze (en andere) acties kunnen niet anders dan goed aflopen. Uw ideeën zijn welkom! (Zie de gegevens onder deze brief.) Stof te over. Alleen al voor het eerste gesprekspunt hebben we stof genoeg. De andere punten komen ook nog aan de beurt.

Hartelijke groet
Ik hoor van je over mijn bezoek, de datum en het uur. Met een beetje goed weer kan ik het zelfs op de fiets af. (Idee: met persconferenties op de bruggen onderweg!)

PS. Voor die tijd wil ik je nog eens voorleggen hoe republikeinen het best naar buiten treden om hun doel te bereiken: de republiek. Wat vind jij ervan - in dat verband - dat op de website van Pro Republica wijlen B. von Lippe een schoft wordt genoemd? Dat is ongepast volgens mij, al weten we van diens praktijken. Wat dat betreft: in de NRC lees ik net een prima stuk van de Marokkaanse Hassnae Bouazza over de PVV. Ze haalt de filosoof Nietsche aan: 'Wer mit Ungeheuern kampft, mag zusehen, dass er nicht dabei zum Ungeheuer wird. Ofwel wie monsters bevecht, moet erop letten dat hij er niet zelf één wordt.' Een aanbeveling voor republikeinen?

Separaat stuur ik je wat schrijfgerei, en een kleine ceel aan ingezonden brieven, in de loop van de zomer in de Leeuwarder Courant.

Hartelijke groet van Joop Zijlstra,
Kastanjelaan 9, 6955 AM Ellecom
(0313-419 213)
zijlstravangool@gmail.com 

 

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander