Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Criminaliteit rond de Kroon 11
Aad van der Horst, 24 februari 2012

Ingezonden artikel. Geplaatste artikelen hoeven niet perse het standpunt van de redactie te zijn.

iets

Is er een koningscrisis op komst? Of is deze crisis achter de schermen al in volle gang?
Deze vraag spookt al een tijdje door mijn hoofd maar vooral sinds ik de naam "Steensma" introduceerde in het verhaal. In de voorgaande artikels schreef ik over criminele (Caminada) notarissen die zo onschendbaar zijn als het Koningschap. De notarissen maken misbruik van hun positie dichtbij de Kroon maar de verklaring voor hun absolute onschendbaarheid lijkt vooral te moeten worden gezocht bij de "Steensma's" zoals ik reeds beschreef in Criminaliteit 10.

Al enige jaren weet ik dat mijn telefoon wordt afgeluisterd en dat journalisten worden teruggefloten die mij benaderen. Het duidelijkst was de toenaderingspoging van Vasco van der Boon (Het Financieele Dagblad) die een voice-mailbericht insprak waaruit grote interesse bleek en dat eindigde met "ik hoor graag van u".
Toen ik hem een uur later terugbelde was hij zeer zenuwachtig en wilde hij er niets meer van weten. Uiteraard is dit soort dingen moeilijk te bewijzen. Maar dat mijn telefoon wordt afgeluisterd werd later bevestigd door een reageerder op de website van Argusoog en wel ontving ik een kort maar duidelijk briefje van de heer Van der Boon waarin hij mij vroeg of ik kan bewijzen dat hij is teruggefloten.

Bij Argusoog was ik al een stapje verder.
In een uur durende uitzending van Stroman Radio 14 november 2011 kreeg ik ruimschoots de gelegenheid mijn verhaal toe te lichten en de samenwerking met het stromanteam was in alle opzichten buitengewoon goed. Toen ik in de hierna volgende periode echter de naam "Steensma" in het verhaal introduceerde draaide de houding van het stromanteam om als een blad aan de boom. Uit de reacties bij Uitzendingen Stroman Radio blijkt mijns inziens overduidelijk dat het team ronduit angstvallig mij probeert te weren.
De laatste twijfel hierover wordt bij mij weggenomen bij het beluisteren van Stroman Radio 13 februari 2012: de uitzending is extreem ingekort en het team durft het nauwelijks te presenteren. Waar is het team bang voor? Vanzelfsprekend nemen we Argusoog niets kwalijk, maar wèl de machtsmisbruikers die kennelijk een zeer kwalijke invloed uitoefenen (bij het schrijven van dit artikel heb ik uitzending 20 febr. nog niet gehoord).

De verschijnselen die ik beschrijf in Criminaliteit 1 t/m 11 zijn in sommige opzichten niet te onderscheiden van de verschijnselen die Harry van Wijnen beschrijft in zijn boek "De macht van de Kroon" waarin hij ook het begrip "koningscrisis" belicht (zie bijvoorbeeld blz. 45 en blz.61).
De auteur wijst er nadrukkelijk op dat de Kroon zelf weinig directe macht heeft, het is de macht er om heen waar het om gaat. In "Criminaliteit rond de Kroon" gaat het over deze laatstgenoemde macht: een monarchie heeft mijns inziens geen bestaansrecht als criminelen misbruik maken van hun positie dichtbij de Kroon. In een volgend artikel zal ik beschrijven hoe werd verhinderd dat ik in contact zou komen met studenten van universiteiten, vooral met de studenten van Studievereniging Grotius in Leiden.

Zie ook :
Criminaliteit rond de Kroon 10
Criminaliteit rond de Kroon 9
Criminaliteit rond de Kroon 8
Criminaliteit rond de Kroon 7

Criminaliteit rond de Kroon 6
Criminaliteit rond de Kroon 5
Criminaliteit rond de Kroon 4
Criminaliteit rond de Kroon 3
Criminaliteit rond de Kroon 2
Criminaliteit rond de Kroon 1

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander