Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Is De Grote Leider geveld?
Jeanne van Veldhoven, 19 februari 2012

iets

Heel Nederland schijnt mee te leven met de familie van Amsberg. Althans, zo wordt het ons gepresenteerd
De propagandamachine van de RVD werkt weer op volle toeren. Alsof de Noord-Koreaanse nieuwe leider himself is opgenomen in het ziekenhuis, zo wordt er in de berichtgeving over Friso's ongeluk op televisie en in de (online- en reguliere) kranten uitgewijd. Vette, dikke krantenkoppen (alvast in zwart diapositief gedrukt), en op vrijwel elke pagina op de websites van de mainstream media is er een foto van hem afgedrukt, of van het uitgemeten verdriet van het staatshoofd en de rest van de familie.

Begrijpt u me goed, ik vind het voor iedereen die zelf, of wiens familielid, in het ziekenhuis moet worden opgenomen verschrikkelijk, maar het valt me op dat toen de dochter van mijn buurvrouw in een ravijn viel, en na een uitvoerige reddingsoperatie levend uit het ravijn werd gehaald, er geen overmatige media-aandacht was. (Maakt u zich geen zorgen, ze heeft het overleefd, al heeft ze er wel een forse hoogtevrees aan overgehouden.)

Er werd trouwens de volgende dag bij een nieuwe lawine een skiër vermist
De zoektocht naar deze skiër is inmiddels gestaakt. Hij of zij is niet gevonden. Overigens komen er jaarlijks tussen de 20 en 30 skiërs om het leven door ongelukken/lawines. Maar hierover wordt in de mainstream media maar weinig bericht. Het valt in ieder geval in het niet bij de berichtgeving over het ongeluk van Friso. Wel draait de RVD overuren met berichtgeving over het "medeleven met de familie door ALLE Nederlanders".

Nu kan ik u uit "vertrouwelijke bron" onthullen dat het helemaal niet zo is dat heel Nederland meeleeft. Wie de reacties onder de artikelen op verschillende internetsites leest, weet wel beter. Natuurlijk kan de bevolking van Nederland zich prima indenken wat een drama het binnen een familie is als er zo'n ongeluk heeft plaatsgevonden. Maar dat is precies wat het is, niet meer en niet minder: een privé-drama. Het huidige ongekozen staatshoofd en haar zoon, het toekomstige ongekozen staatshoofd, noch zijn aanhang, zijn voor een republikein meer of minder dan "gewone" mensen. "Gewone" mensen zoals u en ik. "Gewone" mensen gáán niet skiën terwijl zoonlief/broerlief/zwagerlief in het ziekenhuis vecht voor zijn leven!

Ach, ik weet wel: niet iedereen moet perse reageren zoals ik dat zou doen als mijn familie in het ziekenhuis ligt
Iedereen heeft recht op eigen invulling van zijn of haar lijden. Maar waarom krijg ik dan van die onpasselijke gevoelens als ik geen krant kan opslaan of geen tv-programma kan gaan kijken, zonder ongewild op de hoogte gesteld te moeten worden over het wel en wee van Friso? Het lijkt wel alsof het Nederlandse volk verplicht de gevoelens opgedrongen krijgt die de "familie" zelf wellicht niet voelt (getuige het feit dat zij het vakantie-programma toch onverminderd doorgang laat vinden).

Ik zou echter toch graag zelf de keus houden welke gevoelens ik bij welke gebeurtenissen heb en deze niet graag ongewild geforceerd krijg opgedrongen.

Voor mij geen Noord-Koreaanse toestanden.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander