Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Lange neus en een ruime portemonnee
Webredactie,18 november 2011

iets

De "Arabische Lente" was nog volop in beweging en iedere onderdrukte bevolkingsgroep wilde zich door middel van demonstraties onder het juk van de onderdrukking uitwerken.
Er zou een staatsbezoek aan het staatje Oman worden gebracht. Gewoon een, zeg maar, gezellig inspiratiebezoekje van de ene alleenheerser aan de andere. Tenslotte moet je als alleenheerser toch ergens je motivatie vandaan halen nietwaar?

De burgers van ons land maakten zich daar danig druk over en sommigen vonden het pervers dat ons ongekozen staatshoofd (produkt van een grote, rijke familie die in Nederland al eeuwen aan de macht is) een bezoek ging brengen aan een andere dictator (produkt van een grote, rijke familie die in Oman al eeuwen aan de macht is). En vooral dat dit op dat ogenblik gebeurde, in de reeks van opstanden van burgers tegen de heersers, die met o.a. door Nederland geleverde wapens met geweld werden beteugeld (oorzaak van de vluchtelingenstroom). En vooral ook dat het gebeurde in tijden van crisis, waarin de nederlandse bevolking zich moest harden tegen jaren van bezuinigingen omdat overheid en elite zich jaar in jaar uit over hun ruggen verrijkten en het opgebouwde vermogen hadden laten verdampen.

Toen men onder druk van de publieke opinie besloot om het staatsbezoek af te gelasten, maakte het ons opgedrongen staatshoofd een lange neus naar de burgers en besloot eenzijdig dat het alsnog doorging, maar dan als privébezoekje. Een privébezoekje dat ons allemaal veel geld heeft gekost, want staats- of privébezoek, de prijs bleef even hoog. Beveiliging die mee wordt gestuurd blijft even duur, de reiskosten bleven gelijk, de kameniers en lakeien die mee gaan zullen dat ook niet voor niets doen. Kortom, het staatshoofd bepaalde en wij betaalden.

Was het een staatsbezoek geweest, dan zou het weer een behoorlijk tijdje duren alvorens mevrouw wederom richting Oman zou afreizen voor zo'n staatsfeestje. Nu het een privébezoek was, moest er natuurlijk later alsnog een staatsreis volgen. En inderdaad, dat gaat dus gebeuren in januari 2012.
Crisis of geen crisis, dictator of geen dictator, in januari zal er alsnog een staatsbezoek aan Oman gebracht worden. (Zou het dan toch waar zijn dat Trix 5 miljard per jaar opbrengt? Maar dan toch wel met wapenverkoop. Nederland staat in de Top Drie van wapen exporterende landen). U mag raden wie de rekening weer gaat betalen. Laten we toch eens stoppen met die ongein en dit ongekozen staatshoofd vanaf nu haar eigen reisjes, en meer, laten betalen.

Kunnen we dat mens niet verbieden daar naartoe te gaan? Wij denken van niet; als Trix iets wil dan durf je dat natuurlijk niet te verbieden als minister-president. (De koning is onschendbaar, de minister-president is verantwoordelijk).

iets

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander