Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Trots Op Nederland
NCRV Altijd Wat, 11 november 2011

Bron: NCRV's ALTIJD WAT

Nederland heeft een bijzonder heerszuchtig en gewelddadig verleden dat met man en macht uit de geschiedenisboekjes is gehouden. De machthebbers van weleer waren alleen uit op hun eigen gewin, en daarvoor moest alles en iedereen wijken.
Moord, slavernij, uitbuiting, drugshandel, geweld, noem maar op. Toen de Nederlanden onafhankelijk werden van Spanje leidde dat o.a. tot slavernij op de suikerplantages in naam van de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC). Willem van Oranje vermoordde een gedeelte van zijn onderdanen tijdens de tachtigjarige oorlog voor zijn eigen belang.

Onze befaamde Nederlandse handelsgeest heeft geleid tot het driftig handelen in opium waarin arme Indonesische boeren een groot percentage van hun kleine bouwland ter beschikking moesten stellen om opium te verbouwen voor een schijntje van een vergoeding. Het overige gedeelte van hun land mochten zij dan gebruiken voor eigen gewassen. Meestal was dat net voldoende om zelf van te kunnen eten en was er geen ruimte meer om gewassen voor de verkoop te verbouwen.

Door het enorme succes werd er naast de cocafabriek op Java ook een op de Schinkelkade in Amsterdam opgericht, met koningin Emma als commissaris, waarbij tijdens de eerste wereldoorlog op grote schaal cocaïne werd geleverd aan Duitsland om het uithoudingsvermogen van de soldaten te vergroten en hun honger te verminderen. Toen dat goed bleek te werken, werd de drug ook geleverd aan de Engelsen, de Duiters, de Fransen en de Canadezen. In dat opzicht was Nederland niet partijdig, iedereen kreeg de gelegenheid zijn eigen niets ontziende vechtmachines te maken.

De z.g. oranjes hebben hier natuurlijk ook flink aan verdiend. Feit is dan ook dat het momentele kapitaal van die z.g. "koninklijke" familie voor een groot deel uit crimineel geld bestaat dat direct door de Nederlandse Staat in beslag zou moeten worden genomen. Plus een naheffing door de belastingdienst.

Bekijk onderstaande animatie en huiver of wordt boos of verontwaardigd of zoiets.


Nederland is trots op de VOC-mentaliteit.
Maar is ons koloniaal verleden iets om trots op te zijn? Moeten we onderhand niet eens excuses maken bijvoorbeeld aan indonesië en de nabestaanden van de slachtoffers van de 'politionele acties'? Dat is namelijk nog nooit gebeurd terwijl er wel duizenden slachtoffers bij vielen. Nederland vraagt en aanvaardt excuses van landen als Duitsland en Japan, maar zelf excuses maken voor wandaden uit het verleden? Dat zit er tot nu toe niet altijd in.


Waren wij Nederlanders van oudsher al goed in slavendrijven: dat is nog steeds zo.
De meeste veroordeelde mensenhandelaren zijn Nederlander en ons land blijft het belangrijkste knooppunt in de mensenhandel wereldwijd. Ook op afstand dragen we ons steentje bij aan uitbuiting van fabrieksarbeiders. Wist je trouwens dat een slaaf tegenwoordig stukken goedkoper is dan in de 19e eeuw? Dat komt omdat er meer van zijn...ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander