Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Waar is Opa?
Webredactie, datum 1 november 2011

iets

Denktanker Wekken uit Kats zit met een gigantisch probleem omdat Rutte niets meer wil zeggen over het feit dat Máxima's vader, Zorreguieta, niet bij de abdicatie en aanverwant feestgedruis aanwezig mag zijn.

Wekken neemt ons daartoe mee naar de ontbijttafel van het gezin oranje - hij bedoelt het gezin Amsberg - waar de kindjes hun ouders vragen waarom Opa Jorge er niet bij mag zijn als vader koning wordt. Vader noch moeder weten wat te antwoorden.

Ik wil wel even doen alsof de vraag aan mij gesteld is en antwoord: 'omdat papa vroeger in Argentinië een grote boef is geweest, wat veel mensen in Nederland weten, en er dus een grote kans bestaat dat er in de kerk en op het bordes een oorlog uitbreekt tussen het woedende volk en de vermoorde onnozelheden.'

Die Jorge zit namelijk vol haat en wrok jegens het Nederlandse volk dat hem voor de hele wereld te kijk heeft gezet - en terecht - als een oorlogsmisdadiger. Moeder Amsberg - die het eigenlijke brein achter de 'coup' lijkt - is doodsbenauwd dat het volksoproer niet alleen Jorge en Máxima maar ook haar en de hele dynastie mee naar de afgrond zal zuigen. Ik begrijp dat heel erg goed. En zij heeft bij Rutte, die al genoeg zorgen aan zijn arme hoofd heeft, zoals altijd haar zin doorgedreven.

Het is dus erg vestandig van meneer Rutte en opoe Amsberg om te wachten tot opa zijn niet zo brave ziel aan Zijn schepper heeft teruggegeven. Het is een beetje naar om dat te zeggen maar het komt daar uiteindelijk wel op neer. Genoemde heer en mevrouw denken dat op deze wijze de volksopstand kan worden voorkomen.

Terwijl die twee nu iedere avond voor het naar bed gaan knielen en bidden dat Onze Heer hun deze ellende zal besparen en zich tijdig over opa zal ontfermen, komt die goede maar vervelende meneer Wekken uit Kats - die echt bij ons weten geen republikein
is - met zijn indringende kritiek aan boord.

Voor Onze Lieve Heer is het nu helemaal een duivels dilemma want aan de ene kant smeken republikeinen God van het Kruis af om opa en de familie Amsberg terwille te zijn en Jorge een lang, gelukkig en onbezorgd leventje te laten laten leiden, tenminste tot en met de dag van de uitgestelde abdicatie, bidden aan de andere kant Ambergers en monarchisten dat Zorreguieta in 's lands belang er zo snel mogelijk tussenuit piept.

Wat moet de goede God nu doen? Jorge zo snel mogelijk de pijp laten uitgaan of hem nog een tijd laten bungelen. Het is wat wij al zeiden: een duivels dilemma.

Daar komt nog het volgende bij. De lieve kindjes Amsberg zouden eens hun ouders moeten vragen waarom zij dag in dag uit alleen gelaten worden, door vreemden worden opgevoed, op het potje en voor de t.v. gezet, gewassen, gekleed, gevoed enz. Ze verlangen terecht naar een normaal bestaan en hebben nu de kans van hun leven om hun ouders voor de keus te zetten.

Potverdikkie, die Jorge verdient een standbeeld als peetoom van de republiek.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander