Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Waarom is Jorge Zorreguieta eigenlijk niet welkom in Nederland?
Hans Vogel, datum 1 november 2011

iets

Máxima's vader ligt onder vuur.
Niet alleen in Nederland, waar de staatsmedia (gecontroleerd door de regering en het paleis) onlangs het vuur hebben geopend, maar ook in Argentinië. Volgens insiders wordt serieus overwogen om Jorge Zorreguieta aan te klagen wegens medeplichtigheid aan verdwijningen (dus moord) van weerloze burgers tijdens de militaire dictatuur van Jorge Videla.

Het is opmerkelijk dat nu pas naar buiten komt dat het aandeel van vader Zorreguieta in de repressie tijdens de junta vrij aanzienlijk schijnt te zijn geweest. Je vraagt je dan toch af wat het onderzoek van professor Michiel Baud in 2001 om het lijf heeft gehad. Het onderzoek dat hij op verzoek van premier Wim Kok zou hebben geschreven en dat in ieder geval zijn naam draagt. Dat het 'rapport Baud' wetenschappelijk gezien niet veel om het lijf had, was overigens al duidelijk toen het verscheen. Laten we ook niet vergeten dat Michiel Baud helemaal geen enkele wetenschappelijke kennis bezat en bezit over Argentinië. De man is gepromoveerd op een studie over kleine tabaksboeren in Santo Domingo en doet verder vooral onderzoek naar hoe ze in Zuid-Amerika denken over 'Indianen.' Allemaal niets met Argentinië te maken. Inmiddels heeft Baud er wel spijt van dat hij zich voor het karretje van de sluwe Wim Kok heeft laten spannen. Dat siert hem overigens, maar spijt komt nu eenmaal altijd te laat. Ook in dit geval, want de smaad die hij op zijn vak heeft geworpen is helaas niet meer weg te poetsen. En het wrange is nog wel dat het 'rapport Baud' niet is geschreven door Baud, maar grotendeels door Ad Geelhoed, manusje van alles van Wim Kok.

Dat 'rapport Baud' is dus broddelwerk. Als Baud (of Geelhoed) namelijk hun werk goed zouden hebben gedaan, zouden er nu geen verrassingen zijn geweest over de rol van Zorreguieta. Jammer voor Baud dat Geelhoed inmiddels dood is. Als puntje bij paaltje komt zal Kok ook wel niet thuis geven, wees daarvan overtuigd.

Na 10 jaar komt de aap dus uit de mouw: Cóqui Zorreguieta heeft veel meer op zijn kerfstok dan iedereen in Nederland tot voor kort dacht. Zelfs met de feiten die hem nu ten laste zullen worden gelegd (en gesteld dat hij schuldig zou worden bevonden), dan nog is vader Zorreguieta, vergeleken bij enkele Nederlandse oorlogsmisdadigers een kleine jongen.

Wat dacht u van Kok zelf? Medeverantwoordelijk voor duizenden doden in Bosnië (Srebrenica) en nog eens duizenden doden door NATO-bombardementen op Servië en Kosovo.

Wat dacht u van Jan Peter Balkenende en zijn medeplichtigen Jaap de Hoop Scheffer en Maxime Verhagen? Zij zijn medeverantwoordelijk voor de meer dan een miljoen (ja dat leest u goed, een miljoen, 1.000.000) burgerdoden in Irak als gevolg van de verovering en bezetting van dat land door de VS. Zij hebben de acties van de VS ondersteund en hebben duizenden Nederlandse militairen gestuurd om Irak te helpen bezetten. (en maar piepen over die Duitsers en Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog). Ook kleeft er bloed aan de handen van Balkenende en zijn trawanten vanwege de Nederlandse deelneming aan de schandalige bezetting van Afghanistan, waar onschuldige Afghaanse burgers dagelijks worden geterroriseerd, mishandeld en gedood. Het aantal slachtoffers beloopt sinds 2001 al ruim 100.000.

Wat dacht u tenslotte van Rutte en zijn kliek van Quislings? Enthousiast stuurden zij Nederlandse vliegtuigen naar Libië om dat land te helpen kapotmaken. Zogenaamd om Libische burgers te beschermen. Wat een gotspe! Heeft u de beelden gezien van Sirte? Het zal u dan ook niet verbazen dat er inmiddels al tienduizenden doden onder de Libische burgerbevolking zijn gevallen.

Kortom, het wemelt in Nederland van de oorlogsmisdadigers. Ze zijn er te vinden in alle maten en soorten en ze lopen gewoon over straat. Nu ja lopen, ze laten zich het liefst vervoeren in gepantserde auto's met chauffeur, doodsbang om te worden aangesproken op hun daden. Denkt u dat de Nederlandse oorlogsmisdadigers kans lopen te worden aangeklaagd? In Nederland?

In een land waar dat allemaal zo maar kan zal een relatief kleine krabbelaar als Jorge Zorreguieta toch niet uit de toon vallen? Hij zou er meer welkom dienen te zijn dan in enig ander land ter wereld. Zolang in Nederland de oorlogsmisdadigers ongestraft rondwandelen, ja zelfs het land besturen, kan niemand op morele gronden Jorge Zorrreguieta de toegang ontzeggen. De heropening van de zaak Zorreguieta doet natuurlijk verder afbreuk aan het gezag en de legitimiteit van de monarchie.

Het gaat duidelijk de goede kant op!!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander