Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

UPDATE Uitspraak Erwin Lensink, Hans Vogel op Argusoogradio en commotie rondom de gouden koets
Webredactie, 16 september 2011

Al bijna een jaar, om precies te zijn 360 dagen vandaag, wordt het zwaard van Damocles boven Erwin Lensinks hoofd gehouden en vandaag zal het zwaard vallen. De rechtzaak over het gooien van een waxinelichtjeshouder wordt vandaag beëindigd met een uitspraak van de rechter.

Nou wisten wij al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te stellen dat dit een showproces was. Dat de mainstream media zijn ingezet om de publieke opinie toch vooral duidelijk te maken dat deze man voorgoed moet worden opgesloten.
De NOS wist al op 6 september dat Erwin Lensink aan een waanstoornis zou leiden en dat deze niet binnen een jaar te behandelen is. De Telegraaf meldt vanochtend het volgende: Omdat hij volgens het OM volledig ontoerekeningsvatbaar is, zou L. van alle rechtsvervolging moeten worden ontslagen en dus geen straf moeten krijgen. " Tja, zo lusten wij er ook nog wel een. Geen straf, maar uiteraard wel een levenslange behandeling in het PBC.
Wij zijn erbij en onze correspondent zal direct na de uitspraak zijn belevenissen aldaar aan ons doorbellen, waarna wij hier een update zullen plaatsen. Hou de site dus in de gaten.

UPDATE:

Vreselijk voor Erwin, die de uitspraak dan ook niet heeft kunnen aanhoren (hij heeft de zaal verlaten), maar inderdaad heeft de rechter de argumentatie van het OM gevolgd: ontslagen van rechtsvervolging, maar wel de maatregel van gedwongen opname in een psychiatrische kliniek (met de daarbij horende verplichte psycho-drugs), voor de duur van maximaal 1 jaar. Omdat een rechter zo'n maatregel maar voor 1 jaar mag opleggen, zal er ongetwijfeld over een jaar opnieuw een zitting zijn, waarbij de psychiatrische instelling de vorderingen van de behandeling mag komen uitleggen. En, u raadt het al, hij mag dan opnieuw zo'n maatregel opleggen als zou blijken dat de behandeling niet voldoende succes heeft. Kortom: die zien we nooit meer terug. Levenslang en onder de kalmerende middelen in een psychokliniek. Wie nu nog zegt dat het een eerlijk proces is geweest (zijn contra-expertise is met een flinke haal van de tafel geveegd), mag wat ons betreft zelf opgesloten worden in zo'n kliniek.

Excuus voor onze felheid, maar we zijn bijzonder kwaad over dit onrecht. Er werd op de publieke tribune luidruchtig geprotesteerd tegen dit vonnis. Maar zoals u weet is het niet belangrijk wat wij denken; het enige dat telt is wat diegenen met invloed denken of willen. Het is je reinste klassenjustitie!

UPDATE 2:

Inmiddels is bekend geworden dat Erwin en zijn advocate het er niet bij laat zitten en in hoger beroep gaat. Good for you, Erwin. Wij zullen er uiteraard ook aandacht aan blijven besteden.

Klikt allen ook op de poster die op de voorpagina aan de rechterkant staat afgebeeld, print hem uit en hang hem voor uw raam (of neem hem mee naar het p-dag evenement en demonstreer aldus uw protest).

----------------

Vanavond om 20.00 uur heeft de site van Argusoog een (online) radio-uitzending over de zaak Erwin Lensink gepland, waar onze eigen Hans Vogel, die al veel publicaties aan deze zaak heeft gewijd, alsmede de auteur van de website Herstel de republiek, en de initiatiefnemer van de petitie en steunbetuiging op de site erwinlensinkvrij.nl aan mee zullen werken. Luistert allen!

UPDATE: Wij hebben geluisterd. U ook? Het was een goede uitzending die helaas door de techniek nogal vaak werd onderbroken.

Tot slot is er nu ineens commotie over de slavernij-afbeelding op de gouden koets. Deze afbeelding zit er al sinds jaar en dag, en daar is nog nooit iemand over gevallen. Behalve onze reageerders dan die er in de reacties onder onze artikelen al eerder naar verwezen. Maar nu is het ineens hot news. Uiteraard vinden wij dat die afbeelding zou moeten verdwijnen om waar het voor staat. Het is een herinnering aan onze V.O.C. mentaliteit (waar Balkenende zo trots aan refereerde), die in onze optiek staat voor het op last van de machthebbers leegroven van andere landen. Het slavernijpaneel, hoe abject ook, is gewoon een symbool van dit koningshuis door de eeuwen heen. Als wij dit nu zouden (laten) verwijderen, dan zou dat het imago van onze gouden familie oppoetsen en dat doen we liever niet. Wij willen juist het hele instituut monarchie, inclusief gouden koets met slavernij-afbeeldingen, oranje wimpel, volkslied, en alle andere symbolen die er bij horen opdoeken.


Zie hieronder de eerder door ons geplaatste artikelen met betrekking tot Erwin Lensink:

Update Erwin Lensink en prinsjesdag

Pro Forma toneelstuk Erwin Lensink 5 augustus 2011

Symbolische daad

Update Erwin Lensink: pro forma rechtzitting 23 mei in Den Haag

Hoe te vechten tegen een realiteit die de realiteit niet aanvaardt?

Officiële klacht tegen psychiater Dhr. J.F.M. de Man en psycholoog Dhr. F.G. Schilder

Schending van het Internationaal Recht.

Mededeling van het bestuur ERWIN LENSINK, NUMMER 2022645

Scheldpartijen als reflecties van eigen frustraties.

Dat was het, Mijnheer Lensink!

Mededeling van het bestuur

Het Showproces tegen Erwin Lensink

Endlösung op zijn Nederlands

De waan der lakeien

Aanklacht

Human Rights Watch

Amnesty

AANKLACHT

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander