Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Update Erwin Lensink & prinsjesdag
Webredactie, 11 september 2011

Vandaag precies 355 dagen zit Erwin Lensink opgeborgen omdat hij een waxinelichtjeshouder (van precies 621,83 gram, zo werd gespecificeerd door rechter De Loor-Alwin tijdens zijn laatste rechtzaak op 6 september jl.) naar het opzichtige goudkleurige gepantserde voertuig van de koningin gooide. Hij deed dit om een statement te maken en had geen enkele intentie iemand te verwonden noch in gevaar te brengen.

Als u deze website regelmatig leest, dan zult u er ongetwijfeld van op de hoogte zijn dat wij (en vele anderen met ons) ervan overtuigd zijn dat hij geen eerlijk proces krijgt. Immers, de rechter spreekt recht IN NAAM DER KONINGIN en het lijkt ons dan ook logisch dat de loyaliteit van de rechter dan niet bij de burger ligt.

Ook bij de laatste zitting op 6 september, waarbij de zaak inhoudelijk werd behandeld, werd het ons duidelijk dat er met man en macht geprobeerd wordt een eerlijke rechtsgang te blokkeren. De reden daarvan kunt u zelf wel bedenken. Zo werden de getuige-deskundigen die door de aanklager werden opgeroepen direct en zonder voorbehoud geaccepteerd. De getuige-deskundige van Erwin Lensink zelf, de heer Ernst Ameling, is een doorgewinterde psycholoog die momenteel onafhankelijk is van het Pieter Baan Centrum (PBC), en in vele zaken door de rechtbank als getuige-deskundige is aanvaard. Je zou toch zeggen dat hij geen onbekende is voor de rechtbank. Toch werd zijn c.v. minutieus doorgespit om maar te kunnen vaststellen of hij volgens de normen van de rechtbank wel voldoende in staat is een professioneel oordeel te vellen over de geestelijke gezondheid van Erwin Lensink. Slechts schoorvoetend en na veel spitwerk werd uiteindelijk door de rechtbank besloten dat hij door de beugel kon, en dat hij inderdaad als getuige-deskundige gehoord mocht worden. Desalniettemin is er op de zitting bijzonder veel tijd verspild door de getuige heel uitvoerig over zijn deskundigheid te laten verklaren. Hij heeft daarna verklaard dat hij de mening van de psychiaters van het PBC dat Erwin volledig ontoerekeningsvatbaar is zeer zeker niet deelt, en dat er ook onvoldoende gegevens beschikbaar zijn om dat zo stellig te beweren. Maar vrijwel alle argumenten die hij heeft aangedragen om de conclusies van deze psychiaters te weerspreken zijn door de rechter afgewezen.

Wilt u meer weten over deze zaak? Onderaan deze pagina vindt u een opsomming van de artikelen die wij reeds eerder over dit onrecht geplaatst hebben.

Wilt u de petitie tegen deze oneerlijke rechtsgang tekenen en daarnaast ook een steunbetuiging aan Erwin schrijven? Dat kunt u hier doen op de site www.erwinlensinkvrij.nl

Velen van u hebben gevraagd of Pro Republica een straatactie gaat organiseren om Erwin Lensink te steunen. Hoewel wij dit van harte zouden willen, ontbreekt het ons momenteel aan voldoende mankracht om dit goed en veilig te organiseren. Maar wij juichen privé-initiatieven enthousiast toe. Mocht u op prinsjesdag de straat op willen gaan om aldaar uw steun aan Erwin Lensink kenbaar te maken, dan adviseren wij u wel om vooraf bij de gemeente waar u wilt demonstreren op te vragen wat de voorwaarden hiervoor zijn. Zo waren de demonstratievoorwaarden in Den Haag vorig jaar. Vraag na welke voorwaarden er dit jaar gehanteerd worden.

Wilt u demonstreren (heeft u dit keurig vooraf aan de politie Haaglanden gemeld)? U kunt dit op verschillende manieren doen. Hieronder volgen wat suggesties voor zowel een straatdemonstratie als een stil protest vanuit uw huis.

1) Er zijn lezers die het plan hebben opgevat om met een waxinelichtje langs de stoet te gaan staan. Als het waxinelichtje brandt dan zou dat gevaar voor omstanders kunnen opleveren (brandgevaar) en de overheden zouden dit als een potentieel gevaar kunnen zien, met alle gevolgen van dien. Dit lijkt ons onverstandig. Het is overbodig om te zeggen dat wij achter geen enkele geweldpleging staan. Hou u aan de wet en de voorschriften voor die dag.

Als u duidelijk wilt maken dat u het ook oneens bent met de gang van zaken rond Erwin's rechtzaak, dan hebben wij door Leeuwerik deze poster aangeboden gekregen (klik op het plaatje voor een grote PDF versie). Print beide PDFs uit en hang deze voor uw raam, of, als u naar Den Haag gaat, neem ze mee en hou vooral het papier met de hand en het waxinelichtje omhoog. Als meerdere mensen dit doen, dan moet dit de camera's opvallen. Het lijkt ons dat er de overheden geen gevaar in zo'n A4tje kunnen zien.

 

Wie de posters professioneel wil laten drukken en verspreiden kan hier de drukgerede PDF vinden.

2) Een andere mogelijkheid is door met meerdere personen allemaal een A4tje met een letter omhoog te houden. Afhankelijk van het aantal personen kunt u verschillende woordcombinaties maken. Zie voorbeeld.

U kunt de letters ook op uw tshirt vasttapen. Voor uw gemak hebben wij een pdf-bestand gemaakt met alle letters van het alfabet, met nog wat leestekens, zodat u zelf alle woordcombinaties kunt printen. Deze kunt u hier downloaden.

3) Bent u creatief? Dan kunt u ook meedoen in de rage van de Post-It © war. Googlet u maar even op deze term. Het is het creëren van tekeningetjes aan de binnenzijde van uw raam middels de verschillende gekleurde bekende memoplakblaadjes. Natuurlijk hoeft u niet perse een tekening te maken, maar u kunt letters maken met deze postits. Zie voorbeeld:

De kreet Erwin L. moet vrij! kunt u heel gemakkelijk reproduceren op uw raam (let op: het moet wel in spiegelschrift aan de binnenkant geplakt worden om aan de buitenkant leesbaar te zijn). Wij hebben hier alvast een voorzetje gegeven. Op bijgaand tekeningetje kunt u zien hoe u bovenstaande oproep op uw raam kunt plakken.

Laat zien dat u Erwin steunt en plak uw raam vol. Wie heel creatief is zou zelfs een gepixelde versie van Erwin's foto kunnen bijplakken. Of een (gebroken) kroontje. Of een boze Bea. Laat uw fantasie de vrije loop.

 

4) Wilt u zelf iets anders organiseren? Denk dan eens aan een alternatieve bespreking van de troonrede (of een ander onderwerp) vanuit een etablissement in uw woonplaats. De initiatiefnemer zou bijvoorbeeld kunnen afspreken op een zeker tijdstip in een specifieke horeca-gelegenheid te zijn, zodat gelijkgestemden en mede-discussieerders daar naar toe kunnen komen om elkaar te ontmoeten en te praten. Versnaperingen voor iedereen uiteraard op eigen kosten. Wie dit wil organiseren en een datum en tijdstip heeft vastgesteld, kan dat uiteraard aan ons mailen, dan publiceren wij het op de website, zodat meer mensen in de regio daarvan kennis kunnen nemen.


Zie hieronder de eerder door ons geplaatste artikelen met betrekking tot Erwin Lensink:

Pro Forma toneelstuk Erwin Lensink 5 augustus 2011

Symbolische daad

Update Erwin Lensink: pro forma rechtzitting 23 mei in Den Haag

Hoe te vechten tegen een realiteit die de realiteit niet aanvaardt?

Officiële klacht tegen psychiater Dhr. J.F.M. de Man en psycholoog Dhr. F.G. Schilder

Schending van het Internationaal Recht.

Mededeling van het bestuur ERWIN LENSINK, NUMMER 2022645

Scheldpartijen als reflecties van eigen frustraties.

Dat was het, Mijnheer Lensink!

Mededeling van het bestuur

Het Showproces tegen Erwin Lensink

Endlösung op zijn Nederlands

De waan der lakeien

Aanklacht

Human Rights Watch

Amnesty

AANKLACHT

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander