Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Frappez, frappez toujours, ofwel: je kunt het nooit genoeg herhalen
Webredactie, 9 juli 2011

iets

In deze rubriek wordt u, bezoeker en lezer, gevraagd om opvallende en/of ergerlijke gebeurtenissen, met de familie Amsberg, waarover de - lokale - pers in geuren en kleuren bericht, aan ons ter nationale verspreiding door te geven.

Wij verzoeken u kort en krachtig uw ergernis te ventileren via het contact formulier, o.v.v. Frappez. Klik hier om uw bijdrage te leveren.

Deze rubriek maakt deel uit van een spritueel, wetenschappelijk en geweldloos contra-charme-offensief van Pro Republica.

Hieronder weer enige voorbeelden uit de ergernissenpot.


De commercie als stille collaborateur van Leila en de rest
We hebben al meer er op gewezen hoe zeer de Amsbergers, evenzeer als ooit de Oranjes, het weten klaar te spelen om geld, heel veel geld te verdienen aan de verkoop van waardeloze prullen, die als 'unieke souvenirs' in de handel worden gebracht, waarbij tevens de consumenten met oorverdovende campagnes wordt aangepraat dat zij zonder het bezit van deze mokken, zeepjes, geurtjes, koekjes, lucifers, lepeltjes, slipjes, haardrogers, bh' s, wc-papier, scheermesjes, bierflesjes, haarkammen, prullenbakken, tandpasta's, luiers, vermicelli, potloden, stofzuigers, nachtspiegels, bezems en zakdoeken dood- en doodongelukkig zouden zijn, maar integendeel met het zalig bezit daarvan zich een tweede Emma, Mientje, Jaantje, Trixje en nu dan weer Leilaatje zouden voelen. Het idee alleen al dat je dag en nacht en ieder uur herinnerd wordt aan die prachtige, lieve familie die vanzelfsprekend dezelfde spullen gebruikt als jij nu in huis hebt gehaald, geeft je zo' heerlijk gevoel van saamhorigheid met die hoge en toch zo nederige mensen, dat je het wel van de daken zou willen schreeuwen hoe heerlijk het is om Nederlander te mogen zijn en je met al die zelfde koninklijke troep kan omgeven. Dat is pas echte democratie.

Daarmee trommelden, zoals gezegd, fabrikanten en verkopers niet alleen enorme hoeveelheden geld uit de zakken van duizenden en duizenden mensen die verdikkeme die centjes wel beter hadden kunnen gebruiken, maar die tevens door het uitstallen voor hun venster daarvan nog eens extra reclame maken en niet alleen voor de rotzooi zelf maar ook voor de niet geheel doodarme majesteiten en hoogheden. Men moet de talloze vlooienmarkten eens afstruinen om al die misselijk makende lorren van vroeger in ogenschouw te nemen. De gedachte dat dat allemaal 'van vroeger' was en dat zoiets nu niet meer kan gebeuren, moeten we maar snel van ons afzetten. Wie alleen al de LeilaMáxima-flauwe-kul naar aanleiding van het feit dat die arrogante, sluwe, machtsgeile maar naar men zegt een mooi uiterlijk bezittende Argentijnse dictatorsdochter — die volgens allerlei volkomen verouderde en krankzinnige regels het 'recht' zou hebben om hier levenslang onze belastingcenten te helpen opmaken — tien jaar in Nederland is, gezien heeft, kan met recht vrezen voor wat Nederland boven het hoofd hangt, wanneer moeder Amsberg in de verre (?) toekomst — ze schijnt er zelf doodsbenauwd voor te zijn; vandaar het voortdurende uitstel — definitief naar Elba, Sint Helena of het wat gemakkelijker bereikbare Machangulo vertrekt, bij al haar goud en bankbiletten niet in staat is ook nog LeilaMáxima en haar bagage te moeten meeslepen en dus noodgedwongen thuis zou moeten blijven en daarom gewoon op die lege stoel gaat zitten. Ze is er mans genoeg voor, al is haar staatkundige en democratische kennis hopeloos onvoldoende. Sterker, ze zal het nooit leren.

Sjonge, wat moet dat gaan worden? Is er geen eenvoudige oplossing te bedenken? Snel, goedkoop en vooral goed ? Wijzig die grondwet en wel onmiddellijk. Nederland is er klaar mee. Nu mevrouw tien jaar in Nederland is, beseffen we eerst echt welk een walgelijk verschijnsel die oude grondwet is.

Vandaag adverteert een reisbureau in de kranten voor 'een dagje uit'. In zekere zin riekt dat naar de 'vroegere commercie. De toerist heeft de keuze tussen de finish van de Tour de France, een open dag - wat dat ook zijn moge - van Ajax, een Schevenings vuurwerkfestival en …een bezoek aan paleis Het Loo, waar je 'Máxima 10 jaar in Nederland' kunt zien. Voor een absurd bedrag krijg je dan wel 2 kopjes koffie en gebak en een 3-gangendiner toe. Hoe krijgen ze het zo gek bij elkaar bekokstoofd? Maar inmiddels is er toch ook maar weer weer reclame voor Máxima gemaakt en daarmee voor de monarchie. Er is maar één afdoende reactie: thuis bljven, allemaal. Geef je geld maar aan die arme kindjes in Somalië.

Op diezelfde dag (21 juli 2011) bood het Brabants Dagblad een 'prachtige' combinatie van 3 dvd 's aan waarop LeilaMáxima en 'exclusief bonusmateriaal'(?) van de dochters te zien zijn, een 'uniek beeld over de famile'. Volgens de verkoopleider is de combinatie 'een must voor elke liefhebber van oranje'. Nu zijn er gelukkig niet zo erg veel liefhebbers meer over. Daartoe hebben deze geldmaniakken te veel geblunderd en hebben ze te veel valse veren in hun achterwerk.

Wat ons betreft gaat de hele kliek zo snel mogelijk het land uit. De tickets naar de drie genoemde bestemmingen zijn zo geregeld. Het zijn wel allemaal enkele reizen.

Amsberg steekt zelf ook nog enkele veren in het zitvlak
In vorige Frappez' zagen we dat de ene nul bij een andere een veer in zijn achterwerk steekt, uiteraard om er zelf ook een beetje beter van te worden. Zo paraderen de kippen en hanen in het dagelijks leven aan ons voorbij als perfecte wezens, mensen van een hogere orde, bezitters van niet één maar van talloze kwaliteiten die zij belangeloos (nu ja, belangeloos?) in dienst stellen van de gemeenschap. Het moet een prachtig gezicht zijn op koningsdag al die kraaiende en kakelende tweevoeters bij elkaar zich te zien voortbewegen, soms zelfs elkander een beetje - een héél klein beetje maar - verdringend want als 'koninklijke hoogheid' (kunnen we niet met elkaar afspreken om voortaan als we ergens HKH zien staan dat te lezen als HMG = Hunne Menselijke Gewoonheden?) doe je zoiets als haantje de voorste spelen natuurlijk niet zo gauw. Vooral die Mabel, Nicotientje en Leila hebben daar overigens wel een handje van: ze voelen zich duidelijk meer dan die "bourgeois-Vollenhovens" ('weet je wel wie ik ben?') en helemaal meer dan 'de rest' van het volk, van U en mij dus.

Er is echter één persoon in dat rare, bespottelijke en bezopen wereldje die zichzelf van meet af aan een hele vette veer in haar kont gestoken heeft: we moeten dat mens met 'majesteit' aanspreken. Toen ze destijds nog studeerde in Leiden, eiste ze al een voorrangspositie, waarop de collegae-studenten haar met een overdaad aan geluid: 'hè, Trix' of 'juffouw Lippe' noemden. Als je tegenwoordig bij haar een bezoek brengt en je per ongeluk of expres 'mevrouw' zegt, zo schiet er een grijze muis uit het behang: 'U moet tegen de koningin majesteit zeggen!' Kunnen we niet, als we toch politieke afspraakjes aan het maken zijn, van onze gekozen parlementsleden vragen hoe zij van plan zijn Amsberg te gaan aanspreken. Wanneer het antwoord 'met majesteit' is, is hun rol voor ons daarmee definitief uitgespeeld. Dat zou tevens een mooi begin van een republikeinse partij betekenen.

En nu: Amsberg jr. Wellicht is hij momenteel een beetje erg jaloers op de rest van de familie die in de laatste offensieven van mammie om van de troon nog te redden wat er te redden valt, helemaal gefocust is op de lichamelijke kwaliteiten van LeilaMáxima, terwijl hij er op alle terreinen maar een beetje achteraan hinkt. Het is menselijk, al te menselijk dat hij - liever dan publiekelijk ruzie te maken, wat de hele troep opmakers nog eerder naar de verdommenis zou voeren - probeert zich zelf dan maar in de picture te spelen en wel door in zijn kwaliteit als lid van het Internationaal Olympisch Comité (hahaha) een interview ('een gunst, geen recht') toe te staan over de mogelijke toewijzing van de Olympische Spelen aan ons land in 2028 (Volkskrant 9 juli). De kwaliteiten die hij zich zelf toedicht, zijn in één woord overweldigend: hij zat in de evaluatiecommissie en coördinatiecommissie van Vancouver, hij is eens 'genoemd' als 'de beste man' om Olympisch vuur voor te zitten en hij had met Hoogenband afgesproken hem met Hein 'van de achterbank' te zullen steunen. En hij krijgt sowieso een erelidmaatschap. Alsof dat alles nog niet indrukwekkend genoeg is, wijst hij het Nederlandse volk er met klem op dat 'wil Nederland in 2028 de spelen krijgen, de steun van de bevolking onontbeerlijk is'. Ongelooflijk.

Thorbecke zou gezegd hebben: 'nul plus nul plus nul plus nul is nul. Amsbergs verhaal staat bol van platitudes. Eigenlijk moest die vent zich diep schamen voor deze kletskoek, die kennelijk ook nog bedoeld is om indruk te maken. Nog één zo'n verhaal en hij kan de opvolging op zijn buik schrijven. Tot overmaat van ramp staat hij ook nog op de foto met Blatter. Of is dat een rotstreek van de krant? Amsberg kan beter in zijn onderbroek op het podium gaan zitten dan met deze veer in zijn zitvlak te blijven rondlopen. Trek dat ding er zelf maar uit.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander