Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Manifest: Aan het Volk van Nederland
door Webredactie, 22 juli 2011

Nu moet 'het' er maar van komen ...

'Het' : dat is het oprichten van een eigen afzonderlijke POLITIEKE PARTIJ REPUBLIKEINEN of minstens in elke bestaande partij van een duidelijk republikeins centrum (het woord vleugel is hier te gering).

Dat is ons antwoord op de brief die Rutte heden (daags na de Eerste-Kamer-Verkiezing) aan de Tweede Kamer schreef (NRC 24 mei 2011) . Volgens de premier is de 'staatsrechtelijke positie van de koning goed ingebed in ons democratisch bestel'.

De man weet gewoon niet van toeten of blazen.

Een en ander impliceert in elk geval dat, wanneer mevrouw Lippe zoals immer haar zin krijgt, de heersende familie met haar chronique triste van Willem I, II, III, Wilhelmina en Mecklenburg, met kinderen, schoondochters en kleinkinderen nog een tijdje kan doormodderen tot over een jaar of tien, wanneer we hetzelfde geduvel wederom gaan meemaken.

Te weten, een erfelijk vorst die tegen de zin van het volk de belangen van haar familie behartigt alsof dat landsbelangen zijn, ons belastingeld met miljoenen over de balk smijt, elke maandag met een premier n' importe van welke partij thee drinkt o.a.over onbenullige zaken als hoe steeds weer nieuwe charme-offensieven - zoals nu weer: 70 volkomen onoriginele doorslagbriefjes aan gewone Nederlanders - kunnen worden uitgedacht om het volk af te houden van het demokratische en verkieslijke republikanisme en altijd maar een arrogant smoelwerk blijft tonen vol minachting over ons, het gewone werkende volk. Zij is immers majesteit vergeet dat niet, onderdanen.

Onze mevrouw wil nog niet eens meedenken over een rmodernisering van het koningschap. Welnee, als haar familie maar aan de macht blijft en die domme oudste zoon van haar inderdaad opvolgt met zijn machts- en geldgeilebeluste buitenlandse echtgenote die niets liever wil dan zo spoedig mogelijk haar familie op het bordes te laten zien dat zij het dan toch maar geflikt heeft: koningin van Nederland te worden.

Nog is het niet zover. De hemel beware het arme Nederland trouwens daarvoor.

Nu is echter wel het moment aangebroken waarop het Nederlandse volk een duidelijk NEEN, NEEN, NEEN moet laten horen. Neen tegen Rutte, tegen het aanblijven van Lippe en consorten. En een eis voor een referendum over de staatsvom: een gekozen demokratische president of een erfelijk omhoog gepraat middeleeuws stuk antiek.

Hoe en met hoeveel koffers de hele familie vertrekt en waarheen ze gaat - Ré, Oléron, Elba of Sint Helena - is ons een zorg. Al het geld blijft echter hier. Zgn. oude 'rechten' blijken niet te bestaan, terwijl de familie de eerste 75 jaar hier niet meer gezien mag worden.

Ga een pittige discussie over dit onderwerp aan binnen uw politieke partij, met uw gezin, heel uw familie, de buurt, de gemeente, vermenigvuldig dit manifest om het te verspreiden in tram bus en trein en stuur uw reactie niet alleen naar uw partij maar ook naar uw locale en nationale krant. Kent u een veel bezochte website? Gebruik deze dan om reclame te maken voor een republiek nu! En vergeet evenmin Uw reactie naar de redactie van deze website te sturen.

Het gaat nu echt spannen!

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander