Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Smaad of Doofpot
De Woeste Burger, 5 juli 2011


iets


Zojuist gelezen op Nu.nl : Kersverse hoofdofficier van Justitie, Theo Hofstee, stuurt bijzonder vreemde en verontrustende brief aan de advocaat van Edwin de Roy van Zuydewijn, waarin hem wordt medegedeeld dat de strafzaak die jaren geleden tegen hem is opgestart (waar hij trouwens niet van op de hoogte was) zal worden geseponeerd. Maar als De Roy besluit toch de publiciteit op te zoeken met deze brief zal er onverwijld alsnog een vervolging tegen hem worden ingesteld.

Waar gaat het over?
Het betreft een gesprek dat De Roy met iemand, die anoniem wenst te blijven, heeft gevoerd, waarin hij openhartig spreekt over persoonlijke ervaringen waarover zijn vrouw hem in het verleden uitvoerig heeft verteld en waarin zij uit de doeken zou hebben gedaan hoe haar broer Carlos zich seksueel aan haar zou hebben vergrepen. Dit gesprek zou zonder zijn medeweten zijn opgenomen door de betreffende gesprekspartner. Justitie heeft op de haar typerende wijze de hand weten te leggen op de geluidsregistratie van dit gesprek. Op miraculeuze wijze is de inhoud van dit (oorspronkelijke privé-)gesprek Carlos kennelijk ter ore gekomen, die direct een aanklacht wegens smaad tegen De Roy heeft ingediend. Een aanklacht waarbij Justitie besloot een onderzoek in te stellen.

Nu denkt u natuurlijk: wat heeft dit met de binnekort aankomende republiek te maken?
Uiteraard gaat het hier om het feit dat er al jaren op De Roy stelselmatig karaktermoord wordt gepleegd, waarbij sterke vermoedens zijn dat mevrouw Van Amsberg het (met ons gemeenschapsgeld gefinancierde) ambtelijke apparaat misbruikt voor haar eigen doeleinden. Hiervoor worden kosten noch moeite (geld en tijd genoeg toch?) gespaard. Het gevoel overheerst dat mevrouw Van Amsberg dat ambtenarenapparaat weer eens heeft ingeschakeld voor een nieuwe poging om De Roy kapot te maken. Nu lijkt het er dus op dat Justitie de onrechtmatig verkregen onderschepte geluidsregistraties zelfstandig naar Carlos zou hebben gebracht om hem te adviseren hier een smaadklacht over in te dienen.

On-ge-lo-fe-lijk! Als het aan iemand anders beschrijven van een verhaal dat u "van horen zeggen" hebt strafbaar is gesteld, dan is heel Nederland strafbaar. Iedereen wisselt wel eens verhalen uit over zaken die een derde heeft verteld. Dan zou geen minister nog iets in de kamer kunnen beweren dat hij niet zelf uit eigen ervaring heeft meegemaakt. Dan zou elke journalist moeten stoppen met zijn werk. Dan zou elk medium kunnen worden opgedoekt, zelfs als zij wel degelijk geprobeerd heeft om wederhoor toe te passen, maar vervolgens geen reactie kreeg. Vooralsnog houd ik er op dat dit de zoveelste poging van mevrouw Van Amsberg en haar justitiële marionetten is om nog even een dikke vinger naar De Roy op te steken. Ik ben heel benieuwd naar de gevolgen, nu duidelijk is dat de manipulatie-brief alsnog de publiciteit heeft gehaald.

Lees op Nu.nl het volledige artikel. Van de Pro Republica redactie hoorde ik dat zij haar correspondent erop uit heeft gestuurd om een reactie van De Roy te krijgen. Hou de website dus in de gaten.

Hieronder de brief :

ietsProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander