Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Ton over een coup (nee, niet over een coupe)...
Webredactie

Weet u het nog?

Het was een zomerse, warme dag in 2010 in Den Haag. Ton Biesemaat oefende voor Noordeinde-schreeuwer, en trachtte het publiek wakker te schreeuwen om ze te informeren over de constitutionele staatsgreep die zojuist door mevrouw van Amsberg was gepleegd. Voor onze camera gaf hij achtergrondinformatie over deze staatsgreep en wilde hij het publiek door middel van flyers hiervoor interesseren. Tijdens het flyeren werden we nog staande gehouden door een politie-agent in burger (u weet wel, eentje met zo'n oortje), maar we mochten (pfff, gelukkig!) ons democratische recht om het publiek over deze misstand te informeren voortzetten.

De zon scheen op de voorbijwandelende bewoners en bezoekers, die allemaal in opperbeste stemming naar zijn verhaal luisterden. De weldadige warmte van de zon samen met de oranjeroze WK-wolk waar velen nog met hun hoofd in liepen zorgde er helaas voor dat mensen geen zin hadden om zich ergens druk over te maken. Maar toch was op enig moment de gehele voorraad flyers uitgedeeld aan het wandelende publiek. Pro Republica hoopte dat achter die oranjeroze wolk ook het alarmrood over deze schandelijke actie zou schemeren, en dat het gelukt was de mensen wakker te maken.

Nu de flyers uitgedeeld waren, stond er nog een volgende taak op de agenda, voordat wij van ons welverdiende biertje op het Plein. Wij liepen door naar het standbeeld van Wilhelmina schuin tegenover paleis Noordeinde. Bij dit standbeeld haalde Ton herinneringen op aan een andere poging tot staatsgreep. Eentje die lang geleden heeft plaatsgevonden, namelijk in 1942, vlak na de vlucht van Wilhelmina naar Londen.


iets

Ton doet al jaren onderzoek en heeft al zeer veel geschreven over deze familie, onder andere op deze site. Wilt u zijn artikelen lezen, klik dan boven in ons menu op de zoekfunctie en typ zijn naam in het invulvak in.

Onlangs is zijn nieuwste boek uitgekomen: Geheimen van Oranje. Met als ondertitel: intriges, spionage, verboden liefdes, geweld en corruptie binnen de belangrijkste familie van Nederland. Dat belooft wat! De webredactie heeft het boek gekocht en zal er binnenkort een artikel aan wijden. Mocht u daarop niet willen wachten, dan kunt u het boek hier bestellen.ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander