Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Exterieurkeuring Beatrix
Jan Smelt, 30 mei 2011

iets

guardian.co.uk
Aankomst van Beatrix op Bilderbergconferentie in Spanje.
Wednesday 9 June 2010 12.25 BST


Mannen met weinig haar op hun hoofd krijgen al gauw als bijnaam 'de kale'. Kinderen met rood haar werden op het schoolplein uitgemaakt voor 'vuurtoren'. Tegenwoordig is daar 'vetzak' een veel gehoord scheldwoord. Over een bovenmaats achterwerk van vrouwen wordt al snel gegniffeld.

Het is niet gepast over het uiterlijk van mensen opmerkingen te maken, aangezien ze er niets aan kunnen doen. Ze zijn nou eenmaal zo geboren. Anders wordt het, als deze mensen zich op hun geboorte laten voorstaan en zichzelf presenteren als het beste van wat de mensheid te bieden heeft. Dit is nou precies wat de adel doet. Het superioriteitscomplex van de adel is alleen al af te leiden uit het woord dat ze voor zichzelf gebruiken: 'adel', of in modern Nederlands 'edel'. We kennen gewone stenen en EDELstenen. Gewone metalen roesten, maar EDELe metalen doen dat niet.

Bij koeien worden individuele dieren gekeurd op hun uiterlijk. Dit heet exterieurkeuring. Dit gaat zeer objectief met kenmerken als hoogtemaat, kruisbreedte, kruisligging, uierdiepte, om er maar enkele te noemen. Andere huisdieren hebben ook zo hun stamboeken, waarin alleen voor de goedgekeurde dieren een plaats is. Niet goed gekeurde dieren worden uitgeselecteerd. Voor niet aan de eisen voldoende honden is er de weinig complimenteuze aanduiding 'asbakkenras'.

Dus wat let mij om een vluchtige exterieurkeuring uit te voeren van mevrouw Beatrix von Amsberg - zur Lippe Biesterfeld (hun superioriteit drukt de adel ook uit in de lengte van hun namen). Op alle staatsieportretten en krantenfoto's komt ze ons tegemoet als een forse vrouw. Ik heb haar zelf nog nooit in levende lijve mogen aanschouwen, maar bij Madame Tussaud heb ik een evenbeeld van haar mogen zien, dat naar ik mag aannemen op ware grootte was. Ik vond het maar een schriel vrouwtje. 'Gevolg van eeuwenlange inteelt binnen de adel?', vraag ik me dan als bioloog af.

Bijgaand een foto, genomen door Charlie Skelton van de Britse krant The Guardian, toen Beatrix aankwam op de Bilderbergconferentie van het afgelopen jaar (zie verwijzing hieronder). Deze conferentie moet doorgaan voor een informeel onder-onsje van de groten der aarde. Om deze schijn op te houden heeft Beatrix zich waarschijnlijk in vrijetijdskleding gestoken. Maar doordat ze een broek aan had, komt de onadellijke omvang van haar achterwerk aan het licht. De foto is wat onderbelicht, maar het is wel duidelijk ze bij een miss-verkiezing geen enkele kans zou maken.

Moet de adel zijn boeken niet eens opschonen?

De Britse publicist David Icke heeft een heel andere kijk op adel en 'royalty'. Hij beweert dat de adel helemaal niet uit mensen bestaat, maar uit reptielen. Deze reptielen zouden dan het vermogen tot gedaanteverwisseling - door hem zo mooi 'shapeshifting' genoemd - hebben. Door het drinken van mensenbloed zouden deze reptielen een menselijke vorm kunnen aannemen. De Britse koningin zou hij het liefst willen aanduiden als E-lizard-beth. Alhoewel ik deze theorie nogal vergezocht vind, vind ik het toch wel een leuk gedachtenexperiment. Dan valt op Beatrix niets aan te merken. Misschien is Beatrix naar maatstaven binnen de reptielenwereld wel een buitengewone schoonheid.

Behoort de adel tot de menselijke soort dan roep ik die adel op om niet-edele mensen - vooral de immorele mensen - uit hun gelederen te verwijderen. Behoort de adel niet tot Homo sapiens dan moet die adel maar eens aangeven waar ze het recht vandaan halen om over de mensen de baas te spelen.

Over shapeshifting:
http://rationalwiki.org/wiki/David_IckeProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander