Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Frappez, frappez toujours, ofwel je kunt het nooit genoeg herhalen
Webredactie

iets

In deze onlangs gestarte rubriek wordt u, bezoeker en lezer, gevraagd om opvallende en/of ergerlijke gebeurtenissen, met de familie Amsberg, waarover de - lokale - pers in geuren en kleuren bericht, aan ons ter nationale verspreiding door te geven.

Wij verzoeken u zo kort mogelijk Uw ergernis te ventileren via het contact formulier, o.v.v. Frappez . Klik hier om uw bijdrage te leveren.

Door het belangrijke internationale republikeinse congres in Londen, waar wij niet konden ontbreken, zijn er enkele vertragingen opgetreden, die we nu aan het inhalen zijn. In de toekomst zal het aantal Frapppez' waarschijnlijk aanzienlijk toenemen: het is een formule welke veel lezers aanspreekt en uitnodigt tot meedoen. Vanzelfsprekend ziet u automatisch de reacties op uw bijdrage.

Hieronder enige voorbeelden uit de ergernissenpot.

Moeder Zorreguieta bezoekt 24.3 2011 Kaatsheuvel : koffie, tolk, pers, begeleiding door 'koninklijke contactpersoon' Dreesmann en speciale tas cadeau (Brabants Dagblad 25.3.2011) Pro Republica: mevrouw is zeker vast aan het oefenen voor een baan als koningin-moeder'? Scheer je weg: je hebt hier niets te zoeken.

Een Kaatsheuvelse 'tassenmaker-hermelijnlikker, geld-stinkt-niet zakenman wordt door het Brabants Dagblad (30.3.2011) geprezen om 'de prachtige tassen waarop drie prinsessen-kleindochters de wereld toelachen'. Pro Republica: Kon hij zich beter niet diep en diep schamen?

A-Z: 10 jaar geleden verloofd: Brabants Dagblad (30.3.2011) herhaalt de ingestudeerde en geoefende scene van 30.3.2001 'waarmee ze in één klap het Nederlandse publiek van 4 miljoen kijkers veroverde'. Pro Republica: 17 mei wordt dat mens 40 jaar: tv-uitzending, concert, tentoonstelling: 'Maxima's verovering van Nederland gaat nog steeds door'. Boycotten die hele bende.

WA, gast in Vietnam 'vanwege zijn expertise in watermanagement' zat gisteren bij 'een vergadering over de kwetsbare Mekongdelta'. (Trouw .30.3.2011). Pro Republica: zouden ze daar geen rolberoerte hebben gekregen toen hij begon voor te lezen? Of zijn die mensen daar te lief voor ?

Kredietverzekeraars beweren dat 'Maxima goed is voor export' (Volkskrant 30.3.2011) Pro Republica: Geloven die lui echt dat Nederlandse producten niet om hun intrinsieke waarde gekocht worden maar om het uiterlijk van een of andere Argentijnse vrouw die wat kunstjes staat te doen?

Nu weer een snoepreis met ons drieën naar Berlijn. Rekening naar Rutte. Amsberg gaat 'omdat het zo leuk is', verklapt ze. Ze komt met grote regelmaat in Duitsland (Brabants Dagblad 9.4.2011). Dat wisten we nog niet en hadden we dus ook nooit mogen weten. De krant voegt er zelf nog aan toe dat Duitsland onze belangrijkste buurman en handelspartner is. Pro Republica: waarmee het leugenverhaal dat "dankzij staatsbezoeken de ecomomie bij beide buren zo floreert" nog eens herkauwd wordt opgediend, alsof we elkaars producten kopen omdat er een Nederlands 'rariteitenkabinet ' (Van den Bergh, Alex) vanuit de Oostduitse tv-toren staat te koekeloeren, een rondvaart maakt over de Spree en een zekere mevrouw Jansen in Berljn viool staat te spelen. Is er ook een leerzame ontmoeting gepland met de a.s. collegae-Hohenzollern? Ze kunnen elkaar heel wat vertellen en daar had Amsberg wat aan gehad.

Amsberg in haar nakie (NRC 19 en 28.4.2011 over Nollens' Boek: Ik, Beatrix). Ofschoon oranjefictie puur commercieel is, zit er ook wel eens iets fatsoenlijks tussen de royalty-kitsch. Nollens zou verplichte literatuur kunnen zijn voor de monarchalen. Terwijl Amsberg zich zelf en haar familie - ook bij Nollen - voordoet als goddelijke creaties waartoe zij zich voordurend allerlei veren in hun achterwerken stoppen, die republikeinen er dan onbarmhartig uitttrekken om vervolgens als 'immer op de man spelend' te worden gediskwalificeerd, wordt Alex als 'geestelijk lui en te volks' weggezet, waarbij uit alles blijkt dat zij geen enkel vertrouwen in haar zoon heeft. Niettemin, zo zegt Arjen Fortuin over een ander gerecenseerd boek dat Amsbergs 'grootste verlangen is de monarchie in stand te houden'. Vraag van Pro Republica: Hoe ziet de zeer nabije toekomst eruit ?

De oerflauwekul van Londen
1. Er waren wereldwijd 2 miljard kijkers en 5 miljard niet-kijkers naar de mediawaanzin (Trouw 29.4.2011)
2. het aantal Britse republikeinen is verdubbeld tot 14.000 (id)
3. Volgens prof. Matthijs (Leuven) zijn de normale monarchale kosten (zonder paleizen en beveiliging): in UK 46,6 miljoen Euro en in Ned. 39.6 miljoen Euro (Volkskrant 29.4.2011)
4. De familie betaalt bruiloft, huwelijksreis, outfit (E 112.000); de belastingbetaler draait op voor beveiliging, schoonmaak, etc. (voor de rest van de € 20-30 miljoen (NRC 29.4.2011).
5. Nederlandse ambasades hebben vaste contribuanten: Heineken, Frico Kaas, KLM en lokale ondernemingen (NRC 29.4.2011).

Moederdagtaart voor Amsberg
Het kan niet gekker. Om de historisch onontkoombare overgang van monarchale naar republikeinse regeringsvorm tegen te houden, hebben de monarchen en hun collaborateurs - in dit geval de N.B.B.O.V. (Nederlandse Brood- en Banketbakkers Ondernemers Vereniging) - een nieuw soort charme-offensief bedacht: Amsberg als ons aller taartetende moeder. Kennelijk zal deze taart namens alle landskinderen aan Amsberg worden aangeboden, en wordt dan als de grootste taart van Nederland zal worden beschouwd. Tel uit je winst: hogere verkoopcijfers én gratis propaganda voor de monarchie. Voor alle duidelijkheid : mevrouw is niét de moeder aller Nederlanders en zeker niet van hen die haar liever vandaag dan morgen zien opkrassen. Je houdt het voor onmogelijk dat een antiek, aan alle kanten krakend en wankelend staatsrechtelijk systeem met een taartjes-genotmiddel in leven gehouden wordt. Dan moet de nood wel erg hoog gestegen zijn.

Ze weten van gekkigheid niet wat ze nu weer bij elkaar moesten fantaseren: een waar verhaal over een oude trouwjurk (Trouw 7.5.2011): Dat ze in Den Haag in hun maag zitten met Maxima, die eens uitverkoren leek om de troonswisseling van haar (evenals zij zelf ) totaal ongeschikte manspersoon gladjes te doen verlopen, is duidelijk. Eerst dachten ze dat een wat hoger optrekken van het rokje, eventueel gepaard gaande met het wat laten zakken van de borstpartijbedekking, gepaard met het wegpinken van een paar tranen voldoende grond zouden opleveren om de staatsrechtelijke onnozelheid van de familie te doen verbleken. Het lukte kennelijk niet. Tot grote ergernis van het machts- en geldgeile echtpaar twijfelen de autoriteiten nog steeds. Men heeft dan wel (voor alle duidelijkheid: figuurlijk) in het achterwerk van mevrouw allerlei prachtige veren gestoken die over haar staatkundige kwaliteiten geen twijfel moeten laten, maar toch lijkt het hof meer vertrouwen te hebben in het lichamelijke en kledingsaffect van mevrouw dan in haar spirituele kwalititeiten. Derhalve is een tentoonstelling georganiseerd over het feit dat onze Susanna tien jaar in Nederland voor het eerst deze jurk droeg. Ook zijn er er meer kledingstukken - hopelijk gewassen - te zien die 'haar plaats in de koninklijke familie belichten'(?).Wij weten niet wat we ons daarbij moeten voorstellen. Het is te walgelijk voor woorden. Zielig ook voor de vrouwenemanipatie.ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander