Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Londen is calling...
Pro Republica

De komende dagen zult u ons éven moeten missen. Uiteraard zult u ons niet in Weert of in Thorn vinden om de "krankuitzinnige" oranjemenigte bij te staan in hun gejoel geroep naar de koekhappende, zaklopende en middelvinger opstekende oranjetompoezen. Noch zult u ons vinden tussen de "highbrow" gasten (zoals daar zijn: onze eigenste prins-garnaal en garnalin, Justin Bieber, staatshoofden en koningen van Saoedi-Arabië, Oman, Brunei, Quatar, Swaziland, Lesoto, Bhutan, Koeweit, en nog zo wat van die types) die de "Royal Wedding" van William en Kate in Engeland zullen aandoen.

Maar toch zult u ons even moeten missen. Onze collega's van de britse republikeinse beweging Republic zijn de koninklijke propaganda rondom de "Royal Wedding" meer dan zat, en hebben hun eigen feestje georganiseerd. Om te beginnen een "NOT THE ROYAL WEDDING" streetparty, met muziek en veel media-aandacht. U begrijpt: daar MOGEN wij niet ontbreken. Daarna een Love Republic party and fundraising, waarbij veel deelnemers hun liefde voor de republiek kenbaar maken, uiteraard liefst via een donatie. U begrijpt: daarbij WILLEN we niet ontbreken. Maar het belangrijkste evenement van de komende dagen is toch wel de vergadering van de Alliantie van Europese Republikeinse bewegingen. (PDF)

Aan deze vergadering wordt deelgenomen door onze vrienden uit België, Denemarken, Noorwegen, Zweden, en last but not least de Britten, die dit alles als gastland zo voortreffelijk organiseren. Een van de belangrijke agendapunten op deze bijeenkomst zal zijn: de toetreding van Pro Republica als lid van de alliantie. Voor ons een zeer belangrijk moment uiteraard. Maar ook een zeer belangrijk moment voor alle republikeinen. Want niet alleen kunnen wij leren van de samenwerking met de andere republikeinse verenigingen, maar de wetenschap dat ook in andere monarchieën een duidelijke republikeinse beweging zichtbaar is sterkt ons in onze overtuiging dat een ongekozen staatshoofd (ceremonieel of constitutioneel) ook in andere landen als een ondemocratische instelling wordt beschouwd.

Na onze terugkeer uit Londen zullen wij de draad uiteraard weer oppakken, en zullen voor u een goed sfeerbeeld van deze dagen in Londen samenstellen.

 

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander