Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Murphy door de bocht...
Pro Republica

De meest geciteerde wet van Murphy luidt: alles wat mis kan gaan, zál misgaan.

U herinnert zich vast nog wel dat wij een aantal ludieke acties hadden gepland om uit te voeren op koninginnedag. Acties waarin we de gevangenschap van Erwin Lensink centraal wilden stellen en onder de aandacht van de uitzinnige oranjemenigte (maar ook van een zinnige groep passanten) wilden brengen. Ons plan was om oranje symbolische handboeien (in de vorm van siliconen polsbandjes) te gaan verkopen, met daarop de ludieke slogan FREE WINNY 2022645 (verwijzend naar de film Free Willy, waarin orka Willy uit zijn levenslange gevangenschap bevrijd wordt door zijn vriendje Jesse). Het nummer erachter verwijst naar het detentie-registratienummer van Erwin Lensink.

Met de verkoop van de bandjes willen we zowel bewustwording creëren alsook een financiële bijdrage leveren aan de (rechtskundige of anderszins) bijstand van Erwin Lensink. Hieronder ziet u een voorbeeld van het Free Winny polsbandje, evenals een voorbeeld van het kaartje waarop de actie nader wordt uitgelegd.

         

Zoals u vast al hebt begrepen is ons mooie actieplan helaas — althans uitvoering tijdens koninginnedag — in duigen gevallen. Problemen aan de kant van onze toeleverancier hebben er in geresulteerd dat wij de bandjes helaas niet voor koninginnedag geleverd kunnen krijgen, noch voor 5 mei (bevrijdingsdag), dat ook een bijzonder geschikt moment voor deze actie is.

Ook al zijn deze beide data voorbij wanneer wij de polsbandjes geleverd krijgen, wij hebben het plan toch niet laten schieten. De bandjes zullen binnenkort (wellicht met een aangepaste kreet) via de website worden aangeboden voor een bedrag van € 2,- per bandje (inclusief porto). Mogelijk kunnen wij andere met Erwin sympathiserende websites inspireren hetzelfde te doen.

Mocht u dus geïnteresseerd zijn in een polsbandje, dan kunt u deze bestellen door € 2,- (of een veelvoud daarvan) aan ons over te maken op rekeningnummer 4265441 t.n.v. Pro Republica te Boxtel, onder vermelding “FW-polsbandje” en uw adres. Wij verzoeken u om even geduld te hebben na uw bestelling, omdat wij afhankelijk zijn van onze toeleveranciers.

Gelukkig hebben wij nog wel wat alternatieven voor de actiebereide Erwin-sympathisanten. Wilt u op 5 mei graag in een Tshirt met dezelfde ludieke slogan of bijbehorende illustratie rondlopen, dan is dat mogelijk door deze te bestellen in onze Tshirtshop. (En als u héél snel bestelt en betaalt, dan lukt het misschien zélfs voor koninginnedag nog.)

Hieronder kunt u wat voorbeelden zien van de Tshirts die wij speciaal voor de Free Winny actie hebben gemaakt.


Klik op deze afbeelding om direct naar de shop te gaan.

Zie hier een vergroting van de tekst en de illustratie op bovenstaande tshirts.

Uiteraard hebben wij ook nog andere tshirts in deze shop in de aanbieding (zoals bijvoorbeeld de afbeelding van onze muntsticker met "Hier moet een president komen" enzovoorts), evenals de mogelijkheid om een tshirt te maken met uw eigen tekst. Daarnaast staan er ook nog een aantal tshirts in de shop met alleen 1 letter. Deze tshirts zijn in verschillende kleuren te koop en de letter hierop kunt u ook een eigen kleur geven. De bedoeling hiervan is om u in de gelegenheid te stellen om met een groep(je) gelijkgestemden een woord, zin of kreet te vormen. Uiteraard verwachten wij wel dat u zich aan het betamelijke houdt en geen oproepen of aanzetten tot geweld of anderszins zult doen.

De Free Winny tekst tshirts zijn ook in een aangepaste kleur en met aangepaste tekstkleur te bestellen, dit kunt u zelf aanpassen ten tijde van de bestelling. Door een technische oorzaak is helaas hetzelfde niet mogelijk voor de shirts met de Free Winny illustraties. Deze zijn dus alleen in wit verkrijgbaar. Mocht u desondanks toch een andere kleur tshirt willen, dan is het zeer waarschijnlijk dat de illustratie in een kader met een witte achtergrond zal worden afgedrukt.

Wilt u een tshirt bestellen, klik dan op de shopafbeelding in dit artikel. De bestelling wordt binnen 24 tot 48 uur na bestelling en betaling verzonden. Ook bij de tshirts zullen wij een deel van de opbrengst ten behoeve van Erwin Lensink reserveren.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander