Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.
ThePostOnline -Jorge Zorreguieta trok een bloedspoor door argentinie
StevenBrownsBlog -President Morales:’Monarchie is belediging voor de mensheid’. Dutch King Willem beledigd.
ThePostOnline -Prinses Margarita: ik heb geen interview aan Prive gegeven
NRC.nl -Getuige: Julio Poch geruild voor Jorge Zorreguieta
ThePostOnline -Aalders: Wat Rutte zegt over Bernhard klopt niet


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Waarom weldenkende mensen tegen een monarchie moeten zijn.
Ger de Vries, 5 februari 2011

Hoofdzaak is het woord ‘democratie’. Als we volgens de werkelijke betekenis van het woord zouden leven, dan zou hier ter lande geen monarchie zijn, want die is onverenigbaar met democratie.

De monarchie stamt uit de vroege middeleeuwen en past eenvoudig niet in de huidige tijd. Het bijbehorende alleenrecht is te duiden als ‘egoïsme’, en dat op zichzelf is weer een eigenschap die nog nooit iets goeds teweeg heeft gebracht waar ook ter wereld.

In onze grondwet zouden de onvervreemdbare grondrechten voor elke burger moeten worden opgenomen. Zonder er voor één familie speciale rechten of veranderingen aan toe te voegen, zoals nu — als extra — aan onze grondwet is toegevoegd. Iedereen is gelijk in dit land, behalve één familie die meer gelijk is dan alle anderen.

Iedere landgenoot moet belasting betalen om het land in te richten, te besturen en te verdedigen. Daarop kunnen en mogen geen uitzonderingen zijn. Iemand die de laatste 200 jaar geen belasting heeft betaald moet dat per omgaande alsnog doen. Net als de belastingvluchtelingen en wegsluizers van zwart geld naar het buitenland. Ook vastgoed valt onder die regeling. Belastingconstructies waarmee vanuit dit land geld ‘naar lage of helemaal geen belastingbetalende’ belastingparadijzen wordt overgemaakt moeten worden bestraft door in beslagname van geld en goederen totdat het gehele verduisterde belastingbedrag is terugbetaald.

De benoeming van burgemeesters, rechters, leden van de staten-generaal en ministers moet worden gedaan door een commissie van vakmensen die weten waar ze het over hebben. De benoeming op basis van vriendjespolitiek moet worden bestraft door een speciale rechtbank die moet worden beëdigd door het parlement.

Ons land is qua oppervlakte een klein land, daarom moet aan het grondbezit voor privé personen een maximum worden gesteld. Extra grond die als onproductief privédomein of als buitensporige hebberigheid kan worden beschouwd dient te worden bestreden door dit van rechtswege tegen te gaan.

Privépersonen die als hobby het schieten van wild hebben, moeten worden bestraft. De wildstand moet voortaan door een speciale afdeling van het ministerie van landbouw worden beheerd en vergunningen voor het schieten van wild dient ‘door het ministerie’ aangewezen geoefende en gediplomeerde jagers te geschieden zonder uitzonderingen.

Moralistische kersttoespraken door personen die geen idee hebben waar ze het over hebben dienen niet meer door de zogenaamde onafhankelijke nationale omroepen te worden uitgezonden. Dat ter voorkoming van trauma’s die de aangesprokenen dagelijks ondervinden en als belachelijk en belerend ervaren.

Bovenstaande ergernissen gebeuren dagelijks, maar zouden onmiddellijk worden opgelost als de veroorzakers naar (bij voorbeeld) Patagonië zouden emigreren!

Waar wachten we nog op?

Pro Republica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot Pro Republica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Lees eerst onze huisregels.
Uw reactie wordt gemodereerd. Om er zeker van te zijn dat u een persoon bent en geen spam-robot,
vragen wij u voor het reageren een eenvoudige rekensom op te lossen.


Reageer op dit artikel
 
naam
e-mail   (wordt niet getoond)
Commentaar
 
  Maak de som af: "twee min een is"   
 
 


Op 5-2-2011 12:23:53 schreef wim3
Een stuk naar mijn hart! Maar wie zet de trein in beweging? Er wordt al tijden lang over deze ellende gediscussieerd maar tot een aanpak laat staan een oplossing is het tot dusver nog niet gekomen. Verkiezingen lossen NIETS op aangezien de zogenaamde politici zodra ze in de kring zijn opgenomen al hun beloften laten varen. De bron van al het kwaad bevindt zich in het zogenaamde "koningshuis" waar alles wordt bekokstoofd en via slinkse wegen wordt uitgevoerd. Corrupte en pedofiele rechters en hoofden van Justitie blijven gewoon op hun post en spreken "recht" uit naam van een vreemde "mevrouw" die geen druppel oranje-bloed bezit. Vriendjespolitiek, nepotisme het zijn normale zaken geworden in ons land. Bestuurders die gefaald hebben krijgen al gauw weer een mooi baantje toegeschoven. Kijk naar Zalm die faalde als toezichthouder op de Nederlandse Bank en later bij de DSB-bank. Gestraft? Hoe komt u er bij? Hij zit nu bij de bank van Bea voor een schamel salaris van bijna € 1.000.000.00. Moet u vandaag nog naar de voedselbank?
 
Op 5-2-2011 13:48:22 schreef attie
Ger de Vries, je woorden zijn mij uit het hart gegrepen! Het is zo logisch dat ik me niet kan begrijpen dat vooral de "hoogopgeleiden"en bekende nederlanders voluit voor het konkluk huis gaan.
Ik las net in het AD iets over Pieter van Vollenhoven die zat te drammen tijdens een muziekrepetitie.Tot het Louis van Dijk te veel werd en hij Pieter afsnauwde om zijn gezanik. En wat gebeurde er: Pim Jakobs (ook nog aanwezig) VERBLEEKTE! Omdat Piet met een "prinses"was getrouwd. Zo zit Nederland kennelijk in elkaar.
Als Domela Nieuwenhuis hier nog eens rond kon lopen, zou hij een teiltje nodig hebben.
 
Op 5-2-2011 16:22:24 schreef WIJ.. HET VOLK
@wim3.. triest ja! inhalige elite en daar tegenoverstaand de armoede in ons rijke nederland, de voedselbank! dat dat zooitje rijke stinkers zich verslikken in hun overvloed!!! bij deze de vloek van g'd over hen!!!
 
Op 5-2-2011 20:14:17 schreef Marius
Het recht van grondbezit en jacht hoort buiten beschouwing gelaten te worden. Het gaat om onrechtvaardige "koning" bevoordeling!
En dat u en ik daar honderdmiljoen per jaar voor overmaken!
We sponseren zelfs de RvD om ons uit beeld te houden en een heel charme offensief! Wat fijn overigens dat de majesteit dat Oranjefonds zo vult ( of U ter hare glorie?)
 
Op 5-2-2011 20:57:17 schreef René
"De benoeming van burgemeesters, rechters, leden van de staten-generaal en ministers moet worden gedaan door een commissie van vakmensen die weten waar ze het over hebben." En door wie worden die commissieleden benoemd? 
Op 5-2-2011 20:59:48 schreef selcuk erhan
Tja,ik denk niet dat er veel mensen zullen zijn die dit stuk lezen (of aanklikken)die pro-monarchie zijn of zelfs fan,dus op veel kritiek hoef je niet te rekenen.Naar mijn idee gaat de macht van de monarchie nog veel verder als hierboven beschreven word,maar daar zullen we voorlopig niet achter komen (wikileaks misschien?)en is moeilijk hard te maken .Het is te zot voor woorden dat een normaal weldenkend mens voor de (of een) monarchie kan zijn want het gaat (zoals je artikel begint)gewoon niet samen met moderniteit en democratie.Verder stelt het gelijkheidsbeginsel niets voor zolang één familie een uitzondering hierop vormt.
 
Op 5-2-2011 22:10:36 schreef verwarde man
Clockwork Orange
FORMER ARGENTINA DICTATOR JAILED: ZORREGUIETA NEXT?

http://unitednationsoffilm.com/?p=2022#more-2022
 
Op 6-2-2011 9:23:18 schreef Tom Couzy
zie voor de door mevr. van Amsberg uitgevoerde Constitutionele Staatsgreep op:

http://herstelderepubliek.wordpress.com/2011/02/05/drs-rutte-aan-de-ketting/
 
Op 6-2-2011 13:49:07 schreef Mw. J.v.d.B
@Tom Couzy: Ik heb het gelezen en mijn mond hangt op mijn schoenen! Werkelijk ongelofelijk is dit! Dit moet toch bij het "grote publiek" bekend gemaakt worden?!! Het een grote smerige vieze bende!
Ik schreef al eerder: Nederland een democratie?? HAHA En het "klootjesvolk" heeft werkelijk niets maar dan ook niets in de gaten.
Wat erg! Ik heb er gewoon geen woorden voor.. Ik ken iemand die advocate was bij die firma in Den Haag, Blackstone .Op een gegeven moment had ze haar ontslag genomen, na 1,5 jaar. Toen ik haar vroeg waarom?? Antwoordde ze: "Ik kon het met mijn geweten niet meer opbrengen om voor deze firma te blijven werken,nee dank je wel!"
 
Op 6-2-2011 15:02:11 schreef Harry Printer
Op welke wijze kunnen we de onwetende Nederlanders beter informeren over de visie van PR ten aanzien van het koningshuis? Elke Republikein met een eenvoudige PRINTER kan hier een bijdrage aan leveren door standpunten af te drukken, waarin wordt uitgelegd wat de bezwaren zijn tegen het koningshuis en wat de voordelen zijn van een democratische republiek zijn. Hierbij hebben we een DESKUNDIGE nodig, die van de hoed en de rand weet en deze standpunten kort en helder weet te verwoorden (wie voelt zich geroepen, de heer Couzy of Vogel wellicht?).

PR zou degelegenheid moeten bieden een speciale knop op de openingspagina te plaatsen waarbij men deze A4-tjes (met uiteraard een verwijzing van deze website, voorzien van logo) kan kopieëren en naar hartelust kan uitprinten, om deze vervolgens overal in den lande op te hangen, universiteiten, scholen, bushokjes, sportverenigingen, winkels, fabrieken, noem maar op. Dit alles onder het mom van ‘wat men weet dat deert!’
Dit is een effectieve manier om de onwetende ‘Jan met de Oranje Pet’ te bereiken. Deze mensen voelen zich niet geroepen om spontaan de website van Pro Republica te bezoeken. Echter, zonder de steun van deze huidige oranjeklanten laat een democratische republiek nog lang op zich wachten.

Zo lang dit niet gebeurt, zal er (ondanks de bewonderenswaardige inzet van lieden hier op de website) amper een stap voorwaarts worden gezet in de tot standkoming van een republiek. Niet dat een republiek zaligmakend is, zeker niet, maar het is nog altijd democratischer, dus eerlijker, dan een ongekozen, geldverslindende en niet-belastingbetalende koninklijke familie waar Nederland al eeuwen mee zit opgescheept. In haar tenenkrommende kerstboodschap heeft de mevrouw aangegeven dat ze als gelijke behandeld wil worden. Laten we (op vredelievende, democratische wijze!) haar verlossen van de last dat ze op haar schouders draagt.

 
Op 6-2-2011 15:53:36 schreef Tom Couzy
@Harry printer.
Herhaaldelijke verwijzingen naar Republikeinse sites leverde na e-mail contacten steevast het volgende op: Neen,dat is niet een site voor mij,ik snap de helft niet.
Het is geheel juist dat Jan met de pet zich niet geroepen voelt om de artikelen op de Republikeinse sites te lezen.
De reden hiervoor is dat deze sites over het algemeen niet de taal van de straat spreken,waardoor Jan met de pet het als elitair gel.l kwalificeren en het kortzichtig afdoen als onzin.Er moet een andere weg ingeslagen worden.
Artikelen uitprinten in de straat taal en vervolgens verspreiden,neemt de faalangst om te lezen bij Jan bij de pet weg.
Een beperkte enigszins elitaire groep kan slechts groeien door een doorsnee van aanhangers die worden gewaardeerd.
 
Op 6-2-2011 17:21:27 schreef Marieke
die papierkes, das krek wak wou!

Serieus, het is een uitstekend idee.
 
Op 6-2-2011 19:45:42 schreef anne hilverda
Het is een goed idee om dergelijke artikelen op A-4 tje te verspreiden.Maar het moet dan ook kort krachtig en overzichtelijk zijn. En dan zijn er genoeg die verder gaan pluizen op hun computer.
 
Op 6-2-2011 23:28:10 schreef verwarde man
Herkent u deze man ?

http://www.geennieuws.com/2011/02/herkent-u-deze-man/#more-9905

Château Bleu Leidsestraatweg15 Den Haag

http://averwoerdt.nl/
 
Op 7-2-2011 5:46:30 schreef Richard
@Harry. Een TOP idee!!!! Laat het niet bij een idee blijven. Dit moet verder uitgewerkt worden.
 
Op 7-2-2011 10:19:55 schreef Albert S.
Wat wij o.a. nodig hebben zijn "Woodwards en Bernsteins!"
Waar blijft U dames en heren?
 
Op 7-2-2011 12:57:45 schreef Wim van Buuren
Ik ben wel benieuwd naar een antwoord op de vraag van mijnheer Rene Wie dan vakmensen moet zoeken en op basis van welke kennis ze dat zouden moeten doen en wie bepaald dat die vakmensen vakmensen zijn
 
Op 7-2-2011 13:49:07 schreef Roel
Sprookje:

Er was eens een koningin die woonde in een groot paleis met de naam
"Graaiensteijn"
Zij had heel veel jaknikkers die de olie voor haar uit de grond
pompten.
Op een zekere dag keek zij onder het nuttigen van de nodige
glazen wijn en het roken van een groot aantal sigaretten op de tv
naar een zekere meneer Snel die zei dat zij en haar familie
blauw bloed hadden.Zij wist dat zij als alle mensen rood bloed
hebben.Zij vertelde het aan haar zoon Willempie en zijn pampa-
meisje.Haar zoon nam zonder meer aan dat zijn moeder gelijk had,
omdat hij te dom was om zelf na te denken.Het pampameisje wist dat zij rood bloed had en dacht na haar huwelijk blauw bloed te
krijgen.Als zij voor haar huwelijk met Willempie geweten had dat
dat onzin was dan was nooit zij nooit met hem getrouwd.
Omdat de koningin twijfelde aan de bewering van meneer Snel
consulteerde zij een beroemde arts die haar gratis vertelde
dat de bewering van meneer Snel onzin was.Toen de koningin dat
hoorde stampvoette zij van woede met beide voeten op de grond.
Zij was heel erg teleurgesteld omdat zij had aangenomen dat
meneer Snel er voor had gestudeerd.Vervolgens ontbood zij meneer
Snel op het paleis en deelde hem mede, dat zij ernstig was
misleid door hem. Omdat meneer Snel zo snel was noemde zij hem
vanaf dat moment snelle Jelle.Omdat meneer Snel zo snel was beval
zij hem om levenslang haar geld te tellen.Daar de koningin heel
veel geld had moest meneer Snel van haar zijn leven lang haar
geld snel tellen.
Zij leefden nlog lang en gelukkig.
Of dat ook gold voor meneer Snel valt zeer te betwijfelen.
Moraal van dit sprookje: neem nooit zonder meer aan dat alle
mensen altijd de waarheid spreken.


 
Op 7-2-2011 15:19:07 schreef Win van Buuren
@Roel

En lucht het op?
 
Op 7-2-2011 23:54:22 schreef Tom Couzy
Erwin Lensink (waxinelichtje) zit nog steeds vast.
Bart op herstel de republiek had het volgende idee:

Quote
Amnesty international,
die moeten hier eens naar kijken, die kunnen mischien deze zaak wat opschudden, laten we ze een mail sturen

"http://www.amnesty.nl/over_amnesty_contactformulier"
Als er veel mensen het contactformulier invullen dan gaat er mischien iets gebeuren, kom op mensen dit is een kleine moeite.

unquote
 
Op 8-2-2011 6:54:46 schreef bosje
Nah mensen. Hier een bijdrage van Jan met de Pet. Maar is dat wel een goede benaming? Ik zie namelijk maar een paar mensen met de pet rond gaan om 1 van de rijkste families nog rijker te laten worden.

Als men ziet hoe alles met elkaar verweven is. Kom je maar tot 1 conclusie. Deze mevrouw heeft echt overal haar handjes inzitten. Ze zitten bij de top van de banken, zitten met mensen te luchen die topfuncties hebben bij kranten. En natuurlijk de top van de politiek. Zowel in dit land als in het buitenland.

Net als presidenten in bepaalde landen, wordt ook deze vrouw gesteund en in het zadel gehouden. Dat komt omdat het 1 kliek is met elkaar. Machtige mensen die maar 1 doel hebben. Rijkdom. Al moet de wereld er ook aan kapot gaan
 
Op 8-2-2011 13:25:11 schreef Veronica
Tom Couzy, ik heb inmiddels aan je oproep voor Erwin L. gevolg gegeven. Hopelijk doen heel veel bezoekers van deze site dit.
 
Op 8-2-2011 15:39:01 schreef attie
Tom, ik heb ook onmiddellijk naar Amnesty geschreven om hulp voor R. Lensink. En mijn verzoek met redenen omkleed. Ik wil niet in een land wonen waar klassejustitie de overhand heeft.
 
Op 8-2-2011 16:55:47 schreef Ger de Vries
Tom, mijn e-mail naar Amnestie is verstuurd. Dit land zou een democratie zijn? Ja, zoals in Egypte!!!
Lees ook dit artikel!

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/567231/2011/02/08/Steeds-meer-mensen-verlaten-Nederland-uit-ontevredenheid.dhtml
 
Op 8-2-2011 18:04:51 schreef Tom Couzy
Dank, Veronica,Attie,Ger de Vries.
@Ger
Ik heb die site gelezen Ger en het was mij onbekend dat dagelijks 305 Nederlanders om o.a. de multicul redenen naar het buitenland verhuizen.
Dat is nogal wat,dat betekent op jaar basis zo'n kleine 112.000 Nederlanders wegtrekken door onze goede regering die daarvoor weer "v;uchtelingen/asielzoekers en moslims naar binnen haalt.
 
Op 8-2-2011 20:35:46 schreef Bart
Bedankt Tom, ik wilde dit zelf doen. maar je was me voor.
 
Op 9-2-2011 16:43:51 schreef J.C.
Ik heb onderstande naar de VVD fractie gestuurd. Bestook de partijen waarvan u denkt dat ze redelijk na kunnen denken en blijf dat doen!

LS
Ik wil de leden van de VVD fractie er graag op wijzen dat de man die nota bene niet meer misdaan heeft dan het gooien van een waxinelichtje naar Mw. van Amsberg, nog steeds vastzit. In deze bananenrepubliek die zich monarchie noemt en zelfs democratie is één zaak taboe: het koningshuis. Hoor je daarbij dan mag je alles, zel;fs omgaan met criminelen, belasting ontduiken, beloven dat je onroerend goed in Afrika zult verkopen, maar daar in werkelijkheid niet over piekeren, kortom alles wat god verbiedt.

Maar o wee als je de toorn van Mw. van Amsberg op je laadt: dan is de langste gevangenisstraf niet genoeg. Waar verkrachters, kindermisbruikers en vele anderen er met lichte straffen vanaf komen, zit een man die een kaarsje gooit al een half jaar vast. Het is SCHANDALIG!

Het wordt tijd dat het zg koningshuis eens inbindt. Alle regels moeten voor hen wijken: rijdt Maxima omdat zij niet goed uitkijkt tegen een auto op dan laat je die weg gewoon afsluiten. Wijst een medewerkster van de Wassenaarse gemeente op het feit dat er regels zijn om na te leven, ook door Mw. van Amsberg en familie, dan ontsla je zo iemand of rangeert haar op een zijspoor.

Het is werkelijk te gek voor woorden dat dit allemaal kan in Nederland. Dit zou geen bananenrepubliek moeten zijn, maar het is een bananenkoninkrijk. Dat is dus een graad erger. Die familie kent geen enkele innerlijke beschaving: een vader die crimineel was, een moeder die ze af en toe zag vliegen, vreemdgangers als voorvaderen, lijdend aan syfilis ed. schoondochters met criminele kennissen, you name it, you get it! Een schoonvader van Willem Alexander die minstens heeft geweten van het in de dood jagen van duizenden mensen, waar zijn we mee bezig?

Het is tijd voor verandering, niet alleen in Egypte en in Tunesië, maar veel dichter bij huis: in Nederland. Weg met het koningshuis dat de burgers zo'n slecht voorbeeld geeft. Op naar een Republiek: res publica: het volk regeert. Monarchien zijn toch werkelijk uit de tijd.

De VVD zou zich als democratische partij kritisch moeten opstellen en actief moeten werken aan de ontmanteling van een reeds lang uit de tijd geraakt systeem, dat door en door verrot is.

Ik reken op de VVD dat ze er alles aan zal doen deze man, Erwin Lensink, onmiddellijk vrij te krijgen.

Met vriendelijke groet,

J. Corsten

Den Haag
 
Op 9-2-2011 22:54:57 schreef anne hilverda
Je zou de hele geschiedenis van het "konkluk huis"zoals door de heer Corsten hierboven omschreven als een soap kunnen brengen. Zoiets als the bold and the beautiful, die ook al van drama en ellende aan elkaar hangt.Maar dit zijn nobele engelen vergeleken bij de nazi Bernilo en his Mutti,de laffe Willemien, de wellustige Mabel Los,de pampa-dochter en haar niet al te slimme man,die dus weer een hele enge schoonvader heeft en de meer dan sinistere voorvaadren waar ze weliswaar niet van afstammen maar wiens rechten,privileges en onterechte titels ze zich toe-eigenen en niet schromen om het onderste uit de kan te halen via de belastingbetalende "onderdaan",die ze ook nog achter hun rug bespotten.
 
Op 12-2-2011 5:25:05 schreef WIJ.. HET VOLK
moubarak treed af 11-02-2011! goed voorbeeld doet goed volgen, toch?! ....... treed af op 21-02-2012 en geef nederland terug aan het volk!
 
Op 12-2-2011 5:29:55 schreef WIJ.. HET VOLK
maar eerst nog even afrekenen! ons land heeft namelijk nog heel wat achterstallige belasting van u tegoed! braaf betalen dus, zoals in uwer naam elke nederlander tot op de cent af heeft moeten doen!
 
Op 12-2-2011 5:51:43 schreef WIJ.. HET VOLK
overigens.. u en de uwen dienen per direct (vermogens/)belasting te betalen, zoals ieder andere nederlands ingezetene! u bent namelijk niets meer dan de doorsnee nederlander!
 
Op 13-2-2011 16:16:17 schreef Jan Bontje
Geweldig artikel! Er is geen speld tussen et krijgen. Helaas zullen royalisten en orangisten zich daar niets van aantrekken: zij hangen de monarchie aan juist omdat hij absurd is!

Leve de republiek!
 
Op 13-2-2011 20:21:46 schreef carmen
Wij zounden moeten schoon schip maken zoals in Egypte er uit met deze familie, misschien een enkel reis wil ik nog helpen te betalen.
Wanneer worden wij wakker?
 
Op 19-2-2011 11:32:43 schreef WIJ.. HET VOLK
overigens.. ze bestaan niet eens in nederland volgens de familienamendatabank van het meertens instituut. nul nassau'ers vanaf 2007 en totaal geen zur lippe-biesterfeld'ers of von amsberg'ers. maar wel een heleboel oranje's, natuurlijk geen familie van deze bijzondere familie die zich de kleur oranje heeft toegeëigend..
 
Op 19-2-2011 11:50:57 schreef WIJ.. HET VOLK
oh ja.. natuurlijk! zij heten van oranje-nassau.. maar klopt dat wel?
 
Op 10-4-2013 16:30:35 schreef Rinus Notenkraker
http://youtu.be/RGpHE2Ml_eY

De Monarchie door het toilet spoelen
 
Op 10-4-2013 16:35:48 schreef Rinus Notenkraker
http://youtu.be/fowda4LynAk

Monarchie zakkenvullers
 
Op 12-4-2013 15:37:10 schreef R. Notenkraker
De hele monarchie is een achterhaald belachelijk fenomeen in de huidige tijd.
Dit wordt in diverse filmpjes van SuperNotenkraker op YouTube getoond in o.a. Monarchie zakkenvullers http://youtu.be/fowda4LynAk
 
Op 12-4-2013 15:49:41 schreef R. Notenkraker
SuperNotenkraker toont in diverse filmpjes opYouTube op humor volle wijze de achterhaalde monarchie. Met o.a. een conversatie tussen Bakker en Noot over de Monarchie zakkenvullers. http://youtu.be/fowda4LynAk
 
Op 29-4-2013 10:58:05 schreef Rinus Notenkraker
Spoel de monarchie door het toilet, is een van de vele filmpjes van SuperNotenkraker waarin de belachelijke achterhaalde poppenkast van de oranjes aan de kaak wordt gesteld.
http://youtu.be/RGpHE2Ml_eY
 
Op 30-4-2013 9:33:45 schreef cato
Beseft iemand eigenlijk wel dat wanneer de monarchie wordt afgeschaft we met een republiek een president krijgen? Iemand die inderdaad democratisch gekozen wordt via een partij. Die dus partijdig is en zeker niet, zoals nu, boven de partijen staat. Die dus ook een giga salaris zal ontvangen voor al zijn reizen, beveiliging, personeel enz. enz. En dat is dan voor iemand waar een heleboel mensen tegen zullen zijn omdat hij niet van hun partij of keuze is, ipv iemand die voor Nederland is en niet voor de VVD of de PvdA.
 
Op 3-5-2013 10:37:07 schreef De La Republique
Ik ben er groot voorstander van om alle belastingen te vervangen door een enkelvoudige belasting op grondbezit, waarbij grond word belast tegen 100% van de huurwaarde. Echter een dergelijk systeem kans slechts geleidelijk worden ingevoerd, en zolang er sprake is van enige vorm van inkomsten of andere persoonlijke belasting dient voor iedereen dezelfde regels te gelden, ook als je een nazaat blijkt te zijn van ene Duitse immigrant genaamd Van Lippe-Biesterfeld.
 
Op 3-5-2013 10:53:26 schreef De La Republique
Beste heer/mevrouw Cato, uw betoog getuigd van een zeker gebrek aan kennis. U betoogd dat een president niet boven de partijen kan staan, maar een monarch wel. Dit is je reinste onzin. Het punt is dat vorst GEACHT wordt boven de partijen te staan, het is echter maar zeer de vraag of de monarch DAADWERKELIJK boven de partijen staat. Vanwege de geheimzinnigheid rondom ons vorstenhuis, is er geen manier om dit te kunnen controleren. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een president waarvan iedereen van welke partij hij of zij is dan aan een koning(in) waarvan we alleen kunnen hopen dat hij/zij onpartijdig is. Verder is het maar de vraag of als de monarchie wordt afgeschaft er dan ook een president komt en als dit het geval mocht blijken of deze president dan ook een giga-salaris krijgt. Dit is allemaal goed mogelijk, maar is zeker geen automatisme. En zelfs als dit het geval zou zijn, dan is het nog altijd beter dat een persoon door de burgers gekozen is deze post krijgt, dan iemand die toevallig door geboorte in het juiste nest.
 
Op 6-9-2014 9:06:02 schreef Anna
Wat mij tegen de borst stuit Een familie een van de rijkste ter wereld ! Betaald niets mee
aan de crisis ? Bevinden zich in een gouden kooi terwijl de rest van Nederland verarmd
vooral de mensen met de laagste inkomens
Ik houd ook niet van adoratie /waar hebben zij dit aan verdiend?
Sta erg dubbel tegen het koningshuis
Het is voor mensen ook een sprookje vlucht uit de realiteit
Zie het koningshuis alleen als franje Hecht er geen bijzondere waarde aan!
 
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander