Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  

Waarom weldenkende mensen tegen een monarchie moeten zijn.
Ger de Vries, 5 februari 2011

Hoofdzaak is het woord ‘democratie’. Als we volgens de werkelijke betekenis van het woord zouden leven, dan zou hier ter lande geen monarchie zijn, want die is onverenigbaar met democratie.

De monarchie stamt uit de vroege middeleeuwen en past eenvoudig niet in de huidige tijd. Het bijbehorende alleenrecht is te duiden als ‘egoïsme’, en dat op zichzelf is weer een eigenschap die nog nooit iets goeds teweeg heeft gebracht waar ook ter wereld.

In onze grondwet zouden de onvervreemdbare grondrechten voor elke burger moeten worden opgenomen. Zonder er voor één familie speciale rechten of veranderingen aan toe te voegen, zoals nu — als extra — aan onze grondwet is toegevoegd. Iedereen is gelijk in dit land, behalve één familie die meer gelijk is dan alle anderen.

Iedere landgenoot moet belasting betalen om het land in te richten, te besturen en te verdedigen. Daarop kunnen en mogen geen uitzonderingen zijn. Iemand die de laatste 200 jaar geen belasting heeft betaald moet dat per omgaande alsnog doen. Net als de belastingvluchtelingen en wegsluizers van zwart geld naar het buitenland. Ook vastgoed valt onder die regeling. Belastingconstructies waarmee vanuit dit land geld ‘naar lage of helemaal geen belastingbetalende’ belastingparadijzen wordt overgemaakt moeten worden bestraft door in beslagname van geld en goederen totdat het gehele verduisterde belastingbedrag is terugbetaald.

De benoeming van burgemeesters, rechters, leden van de staten-generaal en ministers moet worden gedaan door een commissie van vakmensen die weten waar ze het over hebben. De benoeming op basis van vriendjespolitiek moet worden bestraft door een speciale rechtbank die moet worden beëdigd door het parlement.

Ons land is qua oppervlakte een klein land, daarom moet aan het grondbezit voor privé personen een maximum worden gesteld. Extra grond die als onproductief privédomein of als buitensporige hebberigheid kan worden beschouwd dient te worden bestreden door dit van rechtswege tegen te gaan.

Privépersonen die als hobby het schieten van wild hebben, moeten worden bestraft. De wildstand moet voortaan door een speciale afdeling van het ministerie van landbouw worden beheerd en vergunningen voor het schieten van wild dient ‘door het ministerie’ aangewezen geoefende en gediplomeerde jagers te geschieden zonder uitzonderingen.

Moralistische kersttoespraken door personen die geen idee hebben waar ze het over hebben dienen niet meer door de zogenaamde onafhankelijke nationale omroepen te worden uitgezonden. Dat ter voorkoming van trauma’s die de aangesprokenen dagelijks ondervinden en als belachelijk en belerend ervaren.

Bovenstaande ergernissen gebeuren dagelijks, maar zouden onmiddellijk worden opgelost als de veroorzakers naar (bij voorbeeld) Patagonië zouden emigreren!

Waar wachten we nog op?

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander