Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Saamhorigheid en gelijkheid bij eenvoudig gebleven Nederlandse koningin!
Geplaatst op 17-01-2011 door webredactie

Geplaatst op januari 2, 2011 door Tistochwat.

Hallo lieve landgenoten! (De leerzame foto’s staan helemaal onderaan dit verhaal; niet stiekem eerst gaan kijken hoor)

Wat een mooie kersttoespraak heeft onze majesteit onlangs gehouden hè? En dan die meelevende serieuze uitdrukking op haar gezicht; zou ze die in de spiegel hebben geoefend? Ze had ook weer nieuwe kleren aan, geloof ik. Ik ben wél een beetje laat met dit verhaal, maar dat komt omdat ik die prachtige woorden eerst goed op me wilde laten inwerken. Aan zo’n toespraak heeft de gewone burger tenminste een stevig houvast. Vooral als hij elke maand bij de voedselbank wanhopig de eindjes aan elkaar probeert te knopen.

Ook de brave burger die last heeft van straatterreur en andere criminaliteit, kan er veel troost uit putten; geweldig toch? In die kersttoespraak van onze majesteit had ze het o.a. over saamhorigheid en over dat we allemaal gelijk zijn of zo. Nou schijnt volgens de Grondwet iedereen in Nederland ook gelijk te zijn, en moet iedereen in gelijke gevallen gelijk behandeld worden. Maar er zijn uiteraard mensen die een beetje meer gelijk zijn dan anderen en die ook een stuk meer mogen (inpikken). Ja, het fijne weet ik er natuurlijk niet zo van, maar misschien kunnen jullie die mooie kersttoespraak van 2010 nog wel ergens vinden op het Internet? Dan kunnen jullie er ook zélf nog eens goed over nadenken, want misschien heb ik hem wel helemaal verkeerd begrepen. We moesten van de majesteit in ieder geval naar dingen zoeken die ons allen binden in plaats van scheiden of iets dergelijks. Nou, daar heb ik ijverig naar zitten zoeken en ik kan eigenlijk alleen maar verschillen vinden; hebben jullie dat nou ook? Ik zal er even een paar op een rijtje zetten:

- Ik heb niet zo’n mooi stijfsel-kapsel als de majesteit. - Ik heb niet van die mooi gekleurde oogschaduw.
- Ik draag mijn jurken één keer. Dan worden ze gewassen en gaan terug in de kast; NIET in de vuilnisbak.
- Ik heb geen enkele hoed, en al helemaal geen tientallen of zelfs honderden, die waarschijnlijk per stuk meer kosten dan de zelfgemaakte kleding die ik in mijn kast heb hangen.
- Ik heb geen juwelen.
- Ik ben niet hooghartig.
- Ik praat niet zo bakàkt met die mooie ‘Soestdijk-s’.
- Ik rook niet.
- Ik heb niet zulke mooie paarden, die ik niet zelf hoef uit te mesten, e.d.
- Ik heb geen gouden koets.
- Ik heb geen privé vliegtuig.
- Ik heb geen eigen treinstel met eigen wachtkamers op diverse stations.
- Ik heb geen wagenpark met privé chauffeur(s).
- Ik heb geen zeiljacht en als ik dat wél had, dan zou ik het onderhoud ervan zélf betalen omdat ik me anders zou doodschamen tegenover mijn landgenoten.
- Ik heb geen paleizen en landgoederen in en buiten Nederland en ik zou al dolgelukkig en tevreden zijn met één stil privé bos, waarin ik zonder geluidsoverlast en lekker veilig (vanwege de bewaking) zou kunnen wonen.
- Ik heb geen hofhouding.
- Ik heb geen bewaking rond mijn huis.
- Ik heb geen miljarden aan bezittingen.
- Ik heb geen aandelen van Koninklijke Shell.
- Ik zou het niet in mijn hoofd halen om mezelf ‘Christen’ te noemen, als ik hooghartig en verwaand in schaamteloze weelde zou leven.
- Ik heb geen onderdanen, en ik ben beslist niet van plan om mezelf ‘onderdanig’ aan een andere Homo sapiens te voelen, die ook elke ochtend met haar onderbroek op haar knieën, op de WC-pot winden zit te laten.
- Ik zit nooit op een protserige troon ongegeneerd een flutverhaal voor te lezen, waarin staat dat WIJ ALLEN wéér een offer moeten brengen.
- Ik heb geen vader die ‘gevoelig is voor gunsten’ als het bijv. gaat over leuke vliegtuigjes.
- Ik heb geen vader die vroeger op olifanten jaagde en daarna mooi weer ging spelen bij een natuurbeschermingsorganisatie.
- Ik heb geen zus die met bomen praat en daarover boeken schrijft.
- Ik heb geen zingende zus met een ‘brievenbus B.V’.
- Ik heb geen zoon die ‘een beetje dom is‘.
Luisteren jullie maar even mee door op het linkje te klikken! Dat geluidsfragment komt uit één van die leuke en verhelderende BNN filmpjes over het gezellige koninklijk gezin, en hieronder zien jullie daarvan de eerste aflevering:

- Ik heb geen schoondochter wier vader deel uitmaakte van een dictatoriaal bewind dat duizenden onschuldige mensen vermoordde, door hen boven zee levend uit vliegtuigen te gooien.
- Ik heb ook geen andere schoondochter die het bedspeeltje was van een maffiose drugsbaas, en die dat later glashard ontkende.
- Ik heb geen criminelen in mijn familie.
- Ik ben niet onschendbaar.
- Ik heb géén vrijheid van meningsuiting.
- Ik heb geen rode politieke voorkeur.
- Ik kan de uitslag van democratische verkiezingen niet aan mijn laars lappen en mijn eigen stromannen naar voren schuiven.
- Ik moet wél torenhoge belastingen betalen, die mede dienen om onze majesteit een heerlijk luxe luizenleventje te bezorgen en vooral te laten houden.
- Ik zorg voor mijn eigen voorlichting.
- Ik smeer mijn eigen boterhammetje met pindakaas en eet zelfs met de kerst geen ’canapés au saumon fumé’.
- Ik heb geen hofnar (of heeft onze majesteit die ook niet?).

Maar gelukkig heeft onze koninklijke familie tóch ook een offer gebracht; er is nl. al een begin gemaakt met de bezuiniging op hun woongenot.
Kijken jullie maar naar deze balkonscène! Let even niet op de vuile was die buiten hangt:

iets

Wat denken jullie: zouden deze nobele mensen, die hun leven lang alleen maar luxe en heerlijkheden zijn gewend, het in zo’n prachtwijk-flatje uithouden? Wat wuiven ze vriendelijk hè? Ze moeten toch wel écht dol op ons zijn!

En wat ook zo fijn voor ons is, is dat ónze majesteit de meest eenvoudige van alle majesteiten is gebleven! Kijken jullie maar eens naar de mooie kronen die onderstaande mevrouwen op hun hoofd hebben. Onze majesteit heeft de kleinste en de goedkoopste opgezet. (Ik denk dat ze die bij Kruidvat heeft gekocht want daar verkopen ze allerlei mooie glimmertjes. Ik haal er weleens een paar oorbellen omdat mijn parkiet het zo leuk vindt om daaraan te peuteren.) En zien jullie rechtsonder op de foto hoe oud Mabel Bruinsma -ik bedoel: Prinses Mabel- in korte tijd is geworden? Zou dat misschien komen omdat ze een zwaar leven achter de rug heeft?

ietsProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander