Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
ERGERNISSEN
door Leo Brabanticus 7-12-2010

iets1. Juffrouw Amalia

Wanneer houden ze eens op al die lieden die in een bepaalde familie geboren worden aan te duiden als 'prins' of 'prinses' alsof het een speciaal soort is, wat ze natuurlijk helemaal nièt zijn, al noemen ze zich honderdmaal koninklijke hoogheid of - als ze nòg hoger zijn - zelfs majesteit.

Misschien kan ik me nog beter afvragen wanneer het Nederlandse volk uit zich zelf ophoudt zich namen en titels door een stelletje halve garen te laten opdringen, die menen dat ze meer zijn dan gewone mensen maar aan wie in feite niets menselijks vreemd is.

Ze eten en ze drinken - wat de burger ten dele mag zien - ze roken en ze zwelgen - wat voor de gewone man verborgen moet blijven - en in hun lichamen spelen zich dezelfde chemische processen af als bij normale mensen al mogen die dat niet weten.

Een prins(es) krijgt ook allerlei opvallende geschenken. Juffrouw Amalia, die dinsdag zeven jaar wordt, krijgt een oude Dakota (Brabants dagblad 4.XII), waarmee haar over-opa Bernhard - U weet wel die smeerlap die dank zij Den Uyl (PvdA) en Van Agt (CDA) aan levenslang cachot ontsnapte - nog gevlogen heeft. Ook wordt het schaap een concert aangeboden, waar ze natuurlijk geen snars van begrijpt. Maar dat is nu het superieure van die club.

Houdt toch op, mensen, met, dat idiote gedoe, dat ook pedagogisch een misselijke blunder is.

Of gaan ze er een tweede Bea van maken ? Oei, oei, oei!

2. Amsberg jr. en vrouw vaker op reis in 2010 (Brabants Dagblad 4.XII)

We weten al lang dat de Amsbergers jr. zich uit den naad werken voor het het lieve vaderland. Amsberg zelf zei dat hij 24 uur per dag werkt en Maxima vulde aan dat dat 365 dagen per jaar zo is. We weten wel dat de jongelui niet van de eerste de beste vergissing gebarsten zijn.

Nu echter is er geen enkele reden tot twijfel: WA maakte 70 bezoeken en zijn vrouw 90. Er wordt dan wel geen enkel bewijs bij geleverd evenmin als enige specificatie verstrekt of het uitstapje per fiets of te voet of met de bus ging. We mogen er van uit gaan dat het geen luxereisjes waren naar Milaan, Rome, Parijs, New York, of Buenos Aires, want dit waren alleen uitstapjes in Nederland. Vorig jaar kloegen we dat 'ze 'toen nooit in Nederland te zien waren — de cijfers waren toen WA: 40; M. 60 — en zie nu eens: Kritiek helpt.

Wanneer treden jullie allemaal af en komt er wat meer geld vrij voor arme mensen?

3. Quote

In de boekwinkel heb ik de nieuwe Quote ingekeken. De cijfers zijn rommelig. Men weet het zelf ook niet zo precies. Uit het mij verder totaal niet interesserende jet-setblad noteerde ik voor Pro Republica dat het bezit van 'de familie van Oranje' van 800 miljoen euro toegenomen zou zijn tot 900 miljoen euro, dus een groei van 12,5 %. De schattingen die de ronde doen over het vermogen variëren overigens tussen de 200 miljoen euro en ruim 20 miljard.

Als privé-bezit gelden o.a. 'wat vastgoedbezittingen', aandelen, obligaties, vervoermiddelen, baar geld, juwelen, meubels en wellicht in Duitsland of elders verstopt geld of goed. Daar mogen de belastingen en het volk niets over weten.

Het jaarsalaris voor het hoogste drietal is momenteel resp. 820.000 euro (was 843.000) en 2 x 246.000 (was 248.000) en is belastingvrij, zogenaamd wegens de vestzak-broekzak-verhouding. Duizendvoudige schande.

Voor hun snoepreisjes en privé uitstapjes fourneert defensie 32,5 uur in reistijd per vliegtuig en 15 uur voor een helicopter.

Wie controleert dat en hoe gebeurt dat?

De familie betaalt wel belastingen op cigaretten.

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander