Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De man zonder bevoegdheden
Hans Vogel

Geboeide man zonder bevoegdhedenAlweer een incident gisteren. Heeft u het niet meegekregen? Nou vooruit, incidentje dan. Toen mevr. Amsberg op 24 november in het Amsterdamse 'Science Park' de nieuwe bèta-faculteit van de UvA kwam openen, liep er volgens de Telegraaf een gevaarlijk sujet rond op het terrein. Het bericht spreekt van 'campus'.

De man werd door de politie aangehouden 'omdat hij zonder bevoegdheden door het gebouw liep.' Deze korte zinsnede geeft weer, hoezeer Nederland is afgezakt tot het niveau van een derderangs politiestaat. Ik geloof namelijk dat de meeste mensen doorgaans 'zonder bevoegdheden' door gebouwen lopen. Ik heb vermoedelijk in mijn leven geloof ik nooit anders gedaan, godlof. Dat rondwandelen zonder bevoegdheden was overigens niet het ergste wat de man deed. Nee, hij 'maakte een verwarde indruk'. Dat lijkt mij volkomen begrijpelijk. Wie zou niet een beetje van slag raken als hij was verdwaald in het soort troosteloze, zielloze nieuwbouw waarmee Nederlandse universiteiten de laatste decennia met elkaar lijken te wedijveren? Misschien moest die man eigenlijk wel in de bètafaculteit van Utrecht zijn, of Groningen voor mijn part. Zodra de blaadjes vallen en het een beetje kouder wordt, kan je immers op de NS geen staat meer maken!

Zodra hij de dienders gewaar werd, en zij hem 'daarop aanspraken', schrok de man natuurlijk. De politie is er tegenwoordig alleen nog maar om langs de weg te staan flitsen en om cordons rond de familie Amsberg te leggen als ze weer eens een deel van Nederland onveilig komen maken. Geen wonder dat de man 'zich (liet) vallen en over de grond (begon) te rollen.' Dat kun je in zo'n situatie maar beter snel doen voor je door de doorgestresste hermandad tot pulp wordt geslagen. In het dierenrijk gaat het er immers net zo aan toe. Let u de volgende keer tijdens het uitlaten maar eens op uw hond als hij toevallig een veel grotere soortgenoot tegenkomt. Uw hond maakt zich dan plotseling hééél klein. Loslopende honden gaan in zo'n geval over de grond rollen ten teken dat ze de suprematie van de ander erkennen. Zo ook de man zonder bevoegdheden. Per slot van rekening verschillen groepen dienders qua IQ niet wezenlijk van een roedel grote honden. Vermoedelijk ging de man zonder bevoegdheden ook de grond liggen rollen als eerbetoon aan mevr. Amsberg, daarbij het goede voorbeeld volgend van prof. Cees Fasseur en andere dienstvaardige schoenpoetsers.

Waarom was de man zonder bevoegdheden, die zich blijkbaar rationeel gedroeg, dan toch verward volgens de politie en de Telegraaf? Welnu, omdat iedereen die ergens in zijn eentje wordt aangetroffen op het moment dat mevr. Amsberg in de buurt is, bij voorbaat verdacht is. Waarom staat zo iemand niet met een oranje muts op en een toeter in zijn mond het staatshoofd toe te juichen? Wie zich in aanwezigheid van mevr. Amsberg niet als een zot aanstelt of figuurlijk op de grond gaat liggen rollen moet volgens de instructies aan de politie vermoedelijk wel verward zijn. De bestuurder van de zwarte Suzuki in Apeldoorn in 2009 was tenslotte ook verward. De damroeper natuurlijk ook en de waxinelichtjeswerper en de ruitengooier eveneens.

Dat zit namelijk zo: iedereen die een beetje in de buurt komt van mevr. Amsberg raakt vanzelf verward. Wat moeten we wel niet denken van de lui die permanent in haar omgeving verkeren? Die mensen moeten wel volslagen krankzinnig zijn. En dat verklaart dan weer waarom de familie Amsberg aan de lopende band stommiteiten begaat. Er is helemaal niemand meer in de buurt die ze überhaupt kan corrigeren!

Leve de republiek!ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander