Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
De intimidatiemachine werkt op volle toeren
De Woeste Burger

IntimidatieIn diverse kranten is te lezen dat een rechercheteam vrijdagmiddag naarstig op zoek was naar Edwin de Roy van Zuydewijn. Daartoe vielen ze wederom zijn bejaarde moeder lastig, maar daar stopte het deze keer niet bij. Zij vielen tegelijkertijd (!) ook zijn zusjes en hun gezinnen lastig en vroeg hen de hemd van het lijf op zoek naar de verblijfplaats van Edwin.

Vreemd dat overheidsdienaren zo weinig met elkander afstemmen, want het zal toch duidelijk zijn dat de Roy van Zuydewijn al ik-weet-niet-hoelang geschaduwd wordt door de AIVD en andere snuffelkorpsen. Dus moet zijn verblijfplaats bekend zijn. Trouwens, onlangs is zijn schamele onderkomen ook nog in een tv-programma getoond. Daarnaast is men door de diverse rechtszaken (de laatste geheime spoedzitting was begin deze maand nog) natuurlijk prima op de hoogte wie zijn advocaat is. Kortom, het is dus kinderlijk eenvoudig om met diens cliënt in contact te komen.

Edwin blijkt te zijn gehoord over wat hij zou weten over een vermeende aanslag die mogelijk afgelopen zaterdag 20 november op de Spaanse koninklijke familie zou gaan plaatsvinden, tijdens het huwelijk tussen prins Carlos (de broer van prinses Margarita) en zijn vrouw Annemarie Gualthérie van Weezel in Brussel. We hebben het dus hier over een moordaanslag!

Ik vind het schandalig dat de snuffelaars en hun bloedhonden zo'n streek uithalen. De Roy van Zuydewijn zit op dit moment in een lastig parket. Hij vecht nog steeds tegen de onjuiste en onterechte inmenging van de koningin en haar lakeien in zijn persoonlijk leven, en probeert uit alle macht zijn leven weer in de greep te krijgen. Hij heeft geld noch bezit.

Ik ken Edwin als een uiterst aimabele man (wat andere media ook van hem mogen zeggen), en ik weet zeker dat hij nooit en te nimmer eigen rechter zou spelen noch een ander geweld zou aandoen (nogmaals: wat andere media ook van hem mogen zeggen). De snuffelaars moeten hem ook goed kennen en donders goed weten dat Edwin een vreedzaam man is. En uitgerekend hij werd dus gehoord als verdachte of getuige in een moordaanslag?

Nu heb ik geen inside informatie over het verloop van het verhoor. Maar het lijkt mij, met de informatie die de recherche zegt te hebben over een geplande moordaanslag, dat hier een diepgaand onderzoek naar zou moeten worden uitgevoerd. En wat lees ik in de krant? Dat hij na een kort gesprekje al weer heen gezonden is. Zo ernstig kan de verdenking dus niet zijn geweest.

tanden laten zienDus vanwege een ernstige verdenking van een misdrijf is er op basis van diverse "geruchten" direct een groep van verschillende rechercheteams geformeerd en is er coördinatie onderling afgestemd over het tijdstip van de inval op de verschillende adressen. Daar ondervragen zij onschuldige burgers op intimiderende wijze naar de verblijfplaats van hun familielid. Vervolgens horen zij hem over deze zaak en na een kort gesprekje - waarin hij uiteraard aangeeft dat hij van niets weet - kan hij weer gaan.

Ik geloof hier niets van!

Hier is zeker iets anders aan de hand. Op basis van deze informatie kan ik dan ook alleen maar concluderen dat het pure intimidatie is.

De vraag is: waarom?

  • Komt hij te dichtbij het halen van zijn recht ten koste van de koninklijke familie en aanverwante familieleden?

  • Wilden ze hem uit de buurt van het huwelijk houden (alsof hij daar aanwezig had kunnen of willen zijn)?

  • Of wilden ze hem even hun tanden laten zien en hem zo afschrikken zich nog verder bezig te houden met het behalen van zijn recht?

Wat denken ze nu? Dat het oranjegrauw bij zichzelf knikt en meehuilt met de wolven in het bos? Dat het klootjesvolk zich nog net zo gemakkelijk laat manipuleren als voorheen? Dat dit net zo effectief gaat zijn als een charme-offensief? Ik trap er in ieder geval niet in. Het is duidelijk een intimidatietruc, zowel jegens De Roy als naar iedereen die zich kritisch uit tegenover de familie Amsberg. Ik sta vierkant achter De Roy en zijn pogingen zijn leven weer op poten te krijgen en voor zijn rechten op te komen en vind het schandalig hoe hij wordt geïntimideerd.ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander