Pro Republica  republiek republikanisme AERM logo
 
Voorpagina Archief Leo Brabanticus Media-archief Boekbesprekingen Contact Links Zoeken Colofon rss Favoriet Disclaimer    
 

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief.


Translate this page

Stuur dit artikel door    print-vriendelijke-versie
  
Burger, gij wordt bedrogen!
Hans Vogel

burger laat u niet bedriegen.jpgEen gevleugeld Latijns spreekwoord zegt: mundus vult decipi, decipiatur ergo (de wereld wil bedrogen worden, laat zij dus maar bedrogen worden). Dat gaat in veel gevallen op, bijvoorbeeld bij het bezoek aan een hamburgertent. Je wil eigenlijk niet weten wat er in de keuken gebeurt en al helemaal niet hoe het er in de slachthuizen aan toe gaat. Als je dat namelijk zou weten, zou je nóóóóit meer een hamburger gaan eten, hoeveel chroom en glimmend plastic er ook in de eetruimte zijn verwerkt, en hoezeer de kinderen ook lopen te jengelen.

De vraag is evenwel of de Nederlandse burger ook door de politiek bedrogen wil worden. Inmiddels zijn de meeste mensen denk ik wel doordrongen van het besef dat politici stuk voor stuk niet te vertrouwen zijn. De meeste Nederlanders blijven echter geloven in de instellingen en autoriteiten en voeren meestal te goeder trouw uit wat de wet voorschrijft. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten, nietwaar. Welnu, de gemiddelde Nederlandse 'waard' is zeer goed van vertrouwen. Omgekeerd is dat bepaald niet het geval. De gemiddelde 'gast' vooral in de hogere ambtelijke echelons, de landelijke politiek en zeker ook mevr. Amsberg, koestert een diep wantrouwen jegens de bevolking.

Op 9 juni heeft de Nederlandse kiezer voor een nieuwe Tweede Kamer zijn stem uitgebracht. Althans, ruim 75% van de stemgerechtigden (5% lager dan bij de verkiezingen in 2006) is gaan stemmen. Wel vreemd eigenlijk dat, terwijl er deze keer toch zoveel op het spel scheen te staan, de opkomst lager was. Zou het dan toch zo zijn dat het vertrouwen van de burger in de waarde van zijn stem aan het afnemen is? Waarschijnlijk bevinden zich onder die 600.000 mensen die dit jaar niet zijn gaan stemmen, waar zij dat vier jaar geleden wel hebben gedaan, heel wat teleurgestelde en moedeloze kiezers. Als zij zijn weggebleven omdat zij vinden dat hun stem toch niet telt, dat er toch niet naar hen wordt geluisterd, dat het allemaal niets uitmaakt, hebben ze misschien een beetje gelijk. Immers, na de verkiezingen was het mevr. Amsberg die van de politici mocht beslissen wat er ging gebeuren. Je zou bijna denken dat de meeste Nederlandse politici een ruggegraat van pudding hebben! Zijn zulke bangebroeken eigenlijk wel te vertrouwen?

Op 7 september meldde De Telegraaf 'Beatrix moet knoop doorhakken'. waarop bijna 250 reacties van lezers volgden. De meesten uitten zich kritisch over de rol die madame zich aanmeet en velen spraken zich uit voor een republiek. Maar nog dezelfde dag kwam het bericht dat VVD-leider Rutte eigener beweging had besloten toch door te gaan met de onderhandelingen over een kabinet met CDA, met gedoogsteun van de PVV. Het initiatief daartoe kwam overigens van PVV-leider Wilders. Zou Mark Rutte ein-de-lijk ook tot het inzicht zijn gekomen dat hij het wel zonder mevr. Amsberg kan? Dat hij niet hoeft te wachten op de zwaai van een kanten zakdoek in een gerimpeld handje?

Welnee, misschien leek het even erop alsof Rutte zijn ruggemerg van vla had laten vervangen door eentje van wat steviger materiaal. Maar of het nu aardappelpuree is of vla, het maakt niets uit. Rutte blijkt net zo'n karakterloze bangerik als al zijn voorgangers. Of ze nu van de VVD zijn, van het CDA, van de PVV, van de PvdA, de SP (met 'republikeinen' als Harry van Bommel), GroenLinks (meisje Halsema met de grote mond maar met een ruggegraatje van pudding, ook 'republikeinse' overigens), D'66 (u weet wel die lui van de gekozen burgemeester!), ze zijn allemaal hetzelfde. Die politici, ze verzaken hun plicht en daarmee bedriegen ze u, de burger. 'Rutte, Verhagen en Wilders wachten af', meldt de Telegraaf. Waar wachten ze dan op, vraagt u zich af. U als burger, als kiezer wacht al drie maanden. Wel, de heren fractievoorzitters wachten 'op de volgende stap van koningin Beatrix'. Ze wachten op iemand die helemaal niets te maken heeft met de kabinetsformatie. Zij heeft er niet eens het recht toe. Zij heeft nog minder recht dan u, burger, om zich met de formatie te bemoeien. Ze gaat zelfs niet eens stemmen.

Maar nu, stel dat er inderdaad binnenkort een nieuw kabinet kan aantreden, wat dan? Neem nou het hete hangijzer van de immigratie. Alle angst van links Nederland voor de ramp die Wilders voor het land zou betekenen op dit gebied is volledig opgeklopt en overtrokken. Uit onverdachte hoek is onlangs verklaard dat voor Nederland als lid van de EU 'de speelruimte in het immigratierecht beperkt (is)'.

Welnu, wat geldt voor het immigratierecht, geldt ook voor de economische politiek, de monetaire (financiële) politiek, de landbouwpolitiek en de buitenlandse politiek. Het geldt voor de visserij, het verkeer, de BTW, de accijnzen, voor de veiligheidsnormen in de industrie en de werkvloer, voor de douane, ja het geldt bijna voor alle beleidsterreinen. De speelruimte is beperkt. Wist u dat meer dan 80% van alle wetgeving tegenwoordig afkomstig is van 'Europa'? Slechts iets meer dan 15% van alle wetgeving wordt nog bepaald door de Staten-Generaal! Dat wordt u niet verteld en dat moet u ook maar liever niet weten, althans dat vinden de politici op wie u in juni heeft gestemd.

Het nieuwe kabinet dat straks gaat regeren, houdt geen rekening met uw wensen en noden. Straks zullen de ministers in het nieuwe kabinet, samen met hun Europese ambtgenoten, verenigd in de Raad van Ministers (afhankelijk van het beleidsterrein van wisselende samenstelling), zogenaamde kaderbesluiten nemen (zie art. 34, lid 2b van het EU-verdrag). Zo'n kaderbesluit moet dan in iedere afzonderlijke lidstaat binnen twee jaar door het parlement in nationale wetgeving zijn vertaald en aangenomen. Dit is de omgekeerde wereld en een schending van de Nederlandse grondwet! Anders gezegd, ministers schrijven in feite het parlement de wet voor, terwijl dat volgens de nationale wet andersom moet zijn.

Als mevr. Amsberg zou hebben gehandeld conform de eed die zij in 1980 op de grondwet heeft gezworen, daarbij notabene God tot haar getuige oproepend, had zij zich met hand en tand verzet tegen het Verdrag van Lissabon, tegen het buitenspel zetten van de Staten-Generaal. Dat heeft zij echter niet gedaan. Zal wel in de familie zitten dit gedrag, zou je bijna denken. Omdat zij haar plicht heeft verzaakt en toch geen rol speelt, kan zij maar beter opstappen.

Wij kunnen dan de rekening vereffenen met de landverraders die Nederland hebben uitgeleverd aan de schurken in Brussel.

Burger, laat u niet bedriegen!

leve de republiek

ProRepublica doet haar uiterste best om alle rechthebbenden van tekst- en beeldmateriaal
gebruikt op deze website te achterhalen en te vermelden. Eventuele rechthebbenden die niet
vermeld zijn kunnen zich wenden tot ProRepublica. Waar gebruik is gemaakt van materiaal
van derden hebben wij getracht te achterhalen bij wie de rechten liggen volgens de
wettelijke bepalingen. Desondanks kan het voorkomen dat het materiaal niet voor publiek
gebruik is vrijgegeven. Uiteraard zullen wij dit materiaal op verzoek zo snel mogelijk
verwijderen indien daarvoor gegronde redenen bestaan.

Reageren? Momenteel is het door een technische storing niet mogelijk te reageren. Hier wordt aan gewerkt. 
Wel is het mogelijk via email te reageren. Excuses voor het ongemak.
Om te reageren klikt u HIER.
republiek republikeins koningin beatrix monarchie vs republiek rijks voorlichtingsdienst prins willem alexander